E1 geeft visitekaartje af!

Altius E1 heeft op het ABN AMRO toernooi een uitstekende indruk achtergelaten. Op een sfeervol en onder prachtige weersomstandigheden gespeeld toernooi werden er maar liefst 3 hoofdprijzen in de wacht gesleept!
Onder toeziend oog van KNVB regiomanager John van Kaersenhout, KNVB scout Gerrit Floor, FC Utrecht scout Patrick v.d. Pas werd er bij vlagen prima door de E1 gevoetbald en de tegenstander horendol gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen competitiegenoot Zuidvogels. Voordat Zuidvogels het goed en wel in de gaten had stonden ze in no time met 3-0 achter. In 13 minuten tijd liep de score uit naar 6-0, daar waar we wat zuiniger met de kansen waren omgegaan de dubbele cijfers tot de mogelijkheden hadden behoord. Doelpuntenmakers Hugo 1x, Joey 1x en Rik 4x. De tweede wedstrijd was tegen VVZ’49, die wat taaier was, maar eigenlijk ook niet gevaarlijk kon worden. Na enkele enorme kansen om zeep te hebben geholpen was het een minuut voor tijd dat de scheidsrechter in een halve duw/struikelpartij van Rik een penalty zag. Hugo verzilverde dit buitenkansje koeltjes; eindstand 1-0. De volgende tegenstander werd Zwolsche Boys. Vorig jaar verraste hun E1 ons met een 3-0 nederlaag, waardoor we ineens om de 5e en 6e plaats moesten voetballen. De jongens waren dat natuurlijk allang vergeten, maar statisticus Fred niet en refereerde hier nog fijntjes aan. Zwolsche Boys kwam er helemaal niet aan te pas en werd ook op een 6-0 nederlaag getracteerd Wouter 1x, Hugo 1x, 1 eigen doelpunt en Rik 3x. De laatste tegenstander betrof ook een competitiegenoot. In de voorbereiding met 7-2 gewonnen, maar er waren "een paar goeie" niet bij, echter ook Laren was eigenlijk geen partij en werd kansloos met 4-0 verslagen; 2x Hugo en Rik 2x. In de finale! Daar waar ik eerder een prognose had gemaakt met Elinkwijk, Wasmeer, Zwolsche Boys en Altius bij de laatste vier, zat ik er toch behoorlijk naast; gelukkig niet wat  betreft onze E1.
Voordat we de finale zouden spelen tegen NVC E1 werden de finales gespeeld van de hooghoudcompetitie en de penaltycompetitie. Tot mijn verrassing zat de E1 in de penaltycompetitie en moest aantreden tegen VVZ’49. Met Twan in de hoofdrol (onze witte panter!), die de laatste penalty stopte en vervolgens de winnende binnenschoot hadden we onze eerste prijs binnen!
Maar belangrijker was natuurlijk de finale waar net als vorig jaar NVC E1 present was. Na de verloren finale van vorig jaar tegen Victoria E1 verlangde men daar in Naarden natuurlijk naar de hoofdprijs. Opmerkelijk is ook dat er in de 4 wedstrijden ( en vorige week tegen VVZ Zaandam ) geen enkel tegendoelpunt is gevallen! Het zegt toch veel over de kracht van onze nieuwe verdediging, die toch weer aan elkaar moet wennen. Ruben, Michiel en Jelmer vormen toch een ijzersterke verdediging, met Wouter als adjudant in onze bekende "Jan Douwe rol". Niet alleen geen tegendoelpunt, maar ook eigenlijk geen kans weggegeven; grote klasse!
NVC in de bekende speelstijl en dat betekende veel ruimte voorin en dat is doorgaans bij de E1  goed besteed. Echter ik telde minimaal 6 doelkansen waarbij Rik alleen op de keeper afging, doorgaans goed voor minimaal 3 doelpunten, maar nu geheel zonder succes. NVC wist geen enkele kans te creeren, totdat 2 minuten voor tijd bij de enige NVC corner van de wedstrijd de bal pardoes voor een NVC beentje terecht kwam en het schijnbaar onmogelijke, doch volgens de voetbalwet wel kloppende "als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel"  gebeurde; 0-1. Ik heb het al eerder geschreven; toernooivoetbal kan onvoorspelbaar zijn en soms onrechtvaardig en niet meer omkeerbaar vanwege het tijdsgebrek. Twee minuten nog te gaan en het is vrij onmogelijk. De kreet "nog 1 minuut" had geklonken en we kregen de bal maar niet weg van eigen helft. Nog "20 seconden" had geklonken en eindelijk werd de bal blind de rechterhoek in gespeeld: veel te hard en ik draaide me al verslagen half om. In mijn ooghoeken zag ik Joey zich aan een schier onmogelijke opgave wagen door met een onmogelijk gehouden snelheid de bal proberen binnen te houden. Op de achterlijn een verbeten duel met een Naardenverdediger en Joey en de laatste kon de bal nog net voorgeven. "Nog 10 seconden" klonk het door de luidsprekers. De bal belandde achter Rik, die met een grote Naardenverdediger in zijn nek vliegensvlug links van zijn verdediger wegdraaide en met links de bal tot afgrijzen van de NVC aanhang en tot intense vreugde van alles wat Altius was in de hoek plaatste; 1-1! Einde wedstrijd; pffffff. NVC in mineur en Altius in de euforie. Dit betekende penalty’s. We hadden de penaltycompetitie al gewonnen en konden met deze strafschoppenserie meteen maar een einde maken aan het Barcelona penalty-syndroom. Hugo; raak!, NVC; Mis! Joey: gruwelijk hard raak! NVC; weergaloze redding Twan!!! Campione!
Bij de prijsuitreiking kwam nog extra slagroom op de taart voor de E1 door de bekendmaking dat Twan de "Penaltykoning" van het toernooi was met de meest gestopte strafschoppen. wat een feest!. Als dit een voorbode wordt van dit seizoen kunnen we nog mooie dingen beleven. Voor de eindstanden verwijs ik naar www.altius.nl.
 
 
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s