Waar gaat dit naar toe….?

Tijdens de wedstrijd en zeker na afloop voelde ik wat bloed achter het oor; geen vechtpartij of zo, maar bloed van het vele krabben wat ik achter mijn oor deed. Wat ik eigenlijk niet voor mogelijk had gehouden, maar toch meer waarheid lijkt te worden, is het feit dat deze E1 in feite al veel verder is dan de vorige E1 in het begin van het seizoen. Rekening houdend met het feit dat de beentjes wellicht nog wat moe waren van afgelopen zaterdag en ( het klinkt wat lullig, maar details zijn ook belangrijk ) het gras weer wat hoger stond ( er was afgelopen donderdag gemaaid ), wat een remmend effect heeft op de individuele acties en passing, hield ik rekening met een wat moeizame wedstrijd. De tegenstander heette VVOG E1 uit Harderwijk, u weet wel, daar waar al die orca’s en dolfijnen zwemmen in het Dolfinarium. Zinloze informatie natuurlijk, maar er was wel een duidelijke connectie ; vissen. En dat deed de dappere keeper van VVOG…
In Harderwijk was het nog steeds schoolvakantie en dat hield in dat er nog weinig was getraind in Harderwijk, sterker nog, dit was hun eerste wedstrijd. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar VVOG is echt nog zo’n slechte ploeg nog niet ( ik heb er afgelopen zaterdag mindere gezien ). Ze verkochten hun huid duur, maar ze hadden de pech dat dat de E1 vanavond ruim geld op zak had en niet alleen de huid konden kopen maar ook het haar er bij op de koop toe nam; opvreten die handel zo leek het wel. VVOG, toch ook een stabiele hoofdklasser de afgelopen jaren was niet opgewassen tegen het moordende tempo van de E1. De aanvalspatronen slijpen er langzaam doch zeker in en de "nieuwelingen" Joey, Michiel, Jelmer en Wouter maken, zo lijkt het wel, met de dag meer progressie en het eind lijkt niet in zicht, wat de vraag doet opwerpen ; Waar gaat dit naar toe?
Met maar liefst 11-0 werd VVOG terug naar Harderwijk teruggestuurd; een stuk of drie keer werd de lat getest en wat weer opmerkelijk was dat VVOG geen één kans wist te creeren. Onverzettelijkheid staat in de verdediging hoog in het vaandel. Michiel, Ruben, Wouter en Jelmer voetbalden zeer gecontreerd en schakelden zich daar waar nodig aanvallend in, Twan oefende zichzelf in het meevoetballen, waardoor de bal lekker in het spel kon worden gehouden. Joey ontwikkelt zich tot een razendsnelle buitenspeler met scorend vermogen ( 4x) en tevens 2 assists, Hugo buffelde als vanouds en scoorde 2x en had twee assists, Multifunctionele voetballer Wouter vormt het cement tussen de stenen en had als beloning ook nog een doelpunt en Rik hield het aantal doelpunten en assists mooi in balans ( ieder 4x). 
Leek de E1 van vorig seizoen een onmogelijk te kloppen aantal doelpunten te hebben gescoord; maar liefst 256 goals, nu staat de teller na 2 wedstrijden en 1 toernooi ( totaal 165 minuten ) al op 41 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Dat betekent een gemiddelde van 1 doelpunt in de 4 minuten !! Even tussendoor plassen als toeschouwer is er tegenwoordig niet meer bij; je mist gewoon teveel doelpunten..
 
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s