” De zgn mindere spelers hebben meerwaarde bij mindere tegenstanders” ( Daan Hidden trainer C1 Altius)

Tijdens 1 van de vele gesprekken over voetbal kwam de kroonprins onder de jeugdtrainers Daan Hidden met een opmerkelijke voetbalquote; " Dat wat men als kwalitatief mindere voetballers kwalificeert zijn vaak de meerwaarde van een team tijdens een wedstrijd tegen kwalitatief mindere tegenstanders". In het groepje deskundigen viel het even stil, daar moest even worden over na gedacht. Daan ( nog " maar" 18 jaar, maar qua voetbalverstand vele jaren verder ) legt uit.  "Je zou denken dat de beste voetballers in een team vrijwel altijd de doorslag geven tegen mindere tegenstanders, maar het tegendeel blijkt juist het geval. Daar waar de beste spelers vaak verzandden in acties om hun schijnbare superieure kwaliteiten te demonstreren, blijven de mindere voetballers bijna altijd vanuit hun kwaliteiten spelen en dus vanuit de organisatie. Dat betekent dus als de beste spelers uit de organisatie spelen ( Overschatting? ) de mindere spelers voor de balans zorgen en vaak de meerwaarde vormen voor het uiteindelijke positieve resultaat. Tegen sterke tegenstanders worden de beste spelers vaak gedwongen het best uit zichzelf te halen en het verschil te maken. De mindere spelers doen gewoon hun taken, waardoor het verschil in kwaliteit t.o.v de tegenstander dus door je beste spelers wordt gemaakt".
 
Die kwam hard aan, want denken we vaak niet omgekeerd? Eerst de beste spelers selecteren ( technisch etc) en vergeten we niet te veel de spelers die in zgn organisatie gedisciplineerd kunnen spelen?
Uiteindelijk draait het om de juiste balans in het team en de goede balans die moet worden bereikt tijdens de wedstrijd tegen een mindere dan wel een sterkere tegenstander, waarbij we de waarde volgens Daan van de zgn minder begaafde voetballers, niet moeten onderschatten.
Dit bericht werd geplaatst in Voetbal quote's. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s