Spektakel op Anna’s hoeve.

 
In een wedstrijd die qua spelniveau op zich niet erg goed was, maar wel bol stond van de spanning trok Altius E1 aan het langste eindje. Op het scherpst van de snede, zoals een echte derby gespeeld dient te worden, verveelden de vele toeschouwers zich geen moment. In het eerste kwartier had Altius een veldoverwicht en kon Wasmeer niet of nauwelijks gevaarlijk worden. De beste kansen waren voor Altius en het was erg zuur dat de eerste de beste gevaarlijke situatie meteen, overigens een zeer fraai doelpunt van Said , een voorsprong betekende voor Wasmeer. Altius leek even van slag, maar kon gelukkig via Rik, die een mannetje voorbij ging en daarna de keeper en de bal met links inschoot, de verdiende gelijkmaker scoren. Wasmeer begon daarna beter te voetballen en onze verdedigers Jelmer, Michiel, Ruben en Wouter hadden hun handen meer dan vol aan de technisch vaardige Wasmeer voorhoedespelertjes. Door het overwicht van Wasmeer de laatste 10 minuten kregen we voor wat meer ruimte, maar helaas konden de diverse kansjes niet doeltreffend worden afgerond. daarnaast ontstonden er enige hachelijke momenten voor het Altiusdoel, waar de attent keepende Twan maar ternauwernood zijn doel schoon kon houden en het was aan weerskanten eigenlijk een klein wondertje dat de eerste helft met maar twee doelpunten werd beeindigd. Daar waar ik  ik in de rust één en ander wilde  bespreken, werd ik weer geconfronteerd met een voor mij nieuw fenomeen in de rust; plaspauze! Gelijk een door Peter Langhout reizen ( inderdaad verre familie, maar dan de rijke tak..) georganiseerde busreis naar Dusseldorf ( onderweg wollen dekens kopen) voor bejaarden, alwaar onderweg diverse plaspauzes moeten worden georganiseerd om de door menig vergrootte prostaten geplaagde blazen te ledigen, daar spoedden weer een stuk of drie spelers richting bosjes om de struiken te besproeien. Toen iedereen weer terug was floot de scheidsrechter al weer voor de tweede helft. Mmm, moet daar toch even een oplossing voor vinden; alle adviezen zijn welkom!
 
In de tweede helft ontspon zich een verbeten strijd alwaar de eindstand met gemak 5-5 had kunnen zijn. Aan weerszijden werden paal en lat geraakt of werden mooie kansen gemist. Toch was het Altius die via Rik op 2-1 kwam. Wasmeer liet zich niet van de wijs brengen en bracht de stand weer in evenwicht, nadat een Wasmeeraanvaller attent was meegelopen en de bal voor een leeg doel kon intikken. Een schitterende Aanval via Hugo die de bal bij Joey bracht en een mooi lange hoge voorzet vanaf rechts voor het doel bracht werd in één keer door Rik maar net over de lat gelobd. Twee minuten elimineerde Ruben na prachtig verdedigend ingrijpen een aanval van Wasmeer, die op zeker 2 man alleen voor Twan had gebracht. De spanning liep meer en meer op; wie zou de winnende er in schieten? Beide ploegen streden om de winst en wilden het niet op de laatste speeldag op doelsaldo laten aankomen. 8 Minuten voor tijd was het weer Rik die door een fantastische verdedigende interceptie van Hugo  op snelheid zijn tegenstanders klopte en de 3-2 binnenschoot.  4 Minuten later weer een schot op de paal bij Wasmeer om daarna de bal weer op de lat bij Altius terug in het veld te zien gaan. Nog een schitterende save van Twan vlak voor tijd leek de winst binnen te brengen. De prima leidende scheidsrechter maakte zijn enige foutje van de wedstrijd door een uitglijpartij van Azor aan te zien voor een overtreding en met de billen samen geknepen ging de bal 1 minuut voor tijd  voor de verandering weer tegen de lat. Toen vond de leidsman het welletjes en floot voor het einde.
 
Een wedstrijd vol spanning en sensatie waarbij het nogmaals een wonder was dat er "slechts" 5 doelpunten vielen. Individuele hoogstandjes en teamspirit van beide ploegen maakte deze wedstrijd tot een heus spektakel. Wasmeer liet zien dat het een team heeft dat tot de smaakmakers van de hoofdklasse kan uitgroeien en  Altius op zijn beurt heeft laten zien dat teamspirit een prima basis is om resultaten te boeken. Dehalve een veelbelovend begin!
 
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s