” De krant van de andere kant “

Een nieuw item naar een idee van Kees Tabak ( al jaar en dag verzorger van het eerste ) is "de krant van de andere kant" Het is altijd leuk ( zeker als je hebt gewonnen Glimlach ) de wedstrijd terug te lezen vanuit het perspectief van  de tegenstander. Laten we hopen dat alle teams een verslagje zullen schrijven.

 
Verslag Jan de Jong op www.jandejongonline.nl  verslagen:
 
In een enerverend bekerduel hebben Wasmeer E1 en Altius E1 de vele toeschouwers laten zien hoe leuk, maar vooral hoe spannend, voetbal op jonge leeftijd gespeeld kan worden.

In het eerste kwartier had Altius een veldoverwicht en moest Wasmeer E1 terug naar de eigen helft. Al snel moest trainer-coach Jan de Jong zich laten horen, daar met name de snelheid van de behendige Rik Langhout een ware plaag werd voor onze, iets te aanvallend ingestelde, verdedigers. De eerste kansen waren dan ook voor Altius, maar de thuisploeg wist  toch na vijftien minuten, door een zeer fraai doelpunt van Said Mousslih, op een voorsprong te komen. Een snelle tegenaanval over de rechterkant, vanuit het middenveld opgezet, bracht Said in stelling. Zijn schot verdween hoog bij de tweede paal in het net. Wasmeer speelde daarna met méér vertrouwen  en zette de Altius verdediging onder druk. Verschillende hoekschoppen waren het bewijs. Toch moesten we elke keer attent zijn bij balverlies, want de omschakeling van balbezit / balverlies is nog een aandachtspunt. Jammer voor ons, maar verdiend gezien de mogelijkheden kwam Altius E1 (lees Rik Langhout) langszij.

In de tweede kregen we al snel een tweede doelpunt tegen. De talentvolle zoon van de Altius trainer-coach hielp zijn team, door onze doelman te verrassen bij de eerste paal. Robert Jan Hendriks verwachtte de bal bij de tweede paal. Wasmeer liet zich niet van de wijs brengen en bracht de stand weer in evenwicht, nadat Hassan Ar, sterk opkomend vanuit de linksachter positie de bal inschoot op het Altius doel. De keeper bracht de bal voor de voeten van Emrullah Koc, die attent was meegelopen en deze bal in een verlaten doel beheerst kon intikken. Daarna kregen we een nog meer "open wedstrijd" te zien, waarbij de teams voor de overwinning, streden. Immers met twee gewonnen bekerwedstrijden sta je wél in de volgende ronde, mede op basis van de vele doelpunten uit de eerste ontmoeting tegen ’t Gooi E1 (1-9) en voor Altius E1 (7-1 tegen ’s Graveland E1).

Acht minuten voor tijd bracht Rik zijn ploeg op 2-3, na balverlies op het middenveld. Wasmeer dacht een aanval op te zetten, maar dat pakte anders uit. In een 1:1 duel verschalkte de Altius spits, gescout door FC Utrecht, zijn directe tegenstander. Een compliment voor de Wasmeer ploeg is op zijn plaats, daar zij bleven volhouden! In de laatste minuut leek de "uitkomst" te komen. Een toegekende vrije trap verdween op de lat in plaats van het doelnetje. Dit zou een terechte beloning geweest zijn, daar de thuisploeg heeft laten zien, dat het groeiende is.

Ondanks deze kleine nederlaag waren jullie voor mij de morele winnaar, daar de superlatieven van Martin Langhout als, ik citeer: "E1 weer top" of "E1 geeft visitekaartje af" of "Waar gaat dit eindigen". Zie op de fraaie site http://altius-e1.spaces.live.com dit keer ook wél een beetje voor jullie gold

 
 
Dit bericht werd geplaatst in " De krant van de andere kant ". Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s