“Hoe vergaat het een ouder van een jong voetbalspelend jongetje in de E1”

De derde column op de E1 site wordt verzorgd door Annet Bloemen ( zichzelf hardnekkig Annet Schuit noemend; trots als ze is op haar afkomstGlimlach ), de sympathieke pittige moeder van Wouter. Wouter kwam vorig jaar uit de F2 van Victoria terecht in Altius E3, wat al snel een te laag niveau voor hem bleek en aldus kwam Wouter na de winterstop de E2 versterken. Het werd al snel duidelijk in de voorjaarscompetitie dat Wouter een voorname kandidaat zou zijn om  het volgende seizoen  in de E1 terecht te komen. Toen ik Annet in het begin van seizoen vertelde dat ik gewend was ( met een stalen gezicht )  dat de ouders de vakantieplanning eerst bij mij ter goedkeuring moesten overleggen vanwege het wedstrijd-en toernooischema van de E1, werd het haar emotioneel bijna teveel !

Grapje natuurlijk, maar toch…de boodschap werd haar toch wel duidelijk en zoals ze zelf in haar column aangeeft: "Spelen in de E1 is een serieuze zaak!"  Haar opmerking dat Wouter steeds meer zijn plek in de E1 vindt weerspiegelt zich in het feit dat hij afgelopen zaterdag wedstrijdtopscorer was tegen t ‘Gooi met maar liefst drie fraaie doelpunten!

Veel leesplezier!

 

 

 

Hoe vergaat het een ouder van een jong voetbalspelend jongetje in de E1”

 

 

 

Martin heeft mij gevraagd iets te schrijven over hoe het voor ons als ouders is bij de voetbalclub Altius en het voetballen bij E1.

 

Nou daar kunnen wij een heleboel over vertellen. Onze Wouter speelt nu voor zijn 5de jaar voetbal. Eerst 3 jaar bij Victoria gespeeld. 1 jaar in de bak, met zijn allen op de bal en 2 jaar in de F. Voetballen vind hij geweldig maar wij als ouders zijn eigenlijk op zoek naar een club waarin het voetballen centraal staat maar waar het sociale aspect rondom het voetbalgebeuren hoger in het vaandel staat. Daarbij werd de contributie ook nogal hoog daar Wouter inmiddels zijn zusje Nikki zo heeft geënthousiasmeerd dat zij als sport voor voetbal heeft gekozen.

 

Zo zijn wij dus beland bij Altius. Wouter werd vorig jaar in de E2 geplaatst en heeft onder leiding van Sacha en Robert een heel goed en vooral ook heel sociaal en gezellig jaar gespeeld. Voor een ouder is dat geweldig om te zien en ook Wouter lijkt het enorm naar zijn zin te hebben.

 

Dan komen de selectiewedstrijden in het voorjaar. PFFFFFFFFFFFFFF, wat een hoop tijd kost dat als ouders en wat moeten we toch een hele tijd met de andere 2 kinderen. Dan nog maar niet gesproken hoe wij het als ouders voor elkaar gaan krijgen dat we tussen door nog moeten eten, dat de andere kinderen naar een club moeten enne dat wij ook zo nu en dan nog aan het werk moeten. Genoeg te doen dus in Huize Bloemen. Elke zondagavond wordt er een nieuw weekprogramma gemaakt (wie welke dag vroeger thuis kan komen zodat de wedstrijden zoveel mogelijk zelf begeleid kunnen worden door onszelf). Gelukkig kunnen we zo nu en dan terugvallen op Sacha.

 

Tijdens de selectiewedstrijden hebben toch meerdere malen bedacht dat gewoon voetballen zonder selectie of andere extra onderdelen toch ook zo zijn voordelen kan hebben.

Tevens de vraag: blijft het sociale aspect wat wij als ouders zo belangrijk vinden nog wel overeind staan in de E1?

 

Met Wouter een gesprek gehad over zijn motivatie om eventueel in de E1 te komen, met de voor- en nadelen ervan. Jullie begrijpen het natuurlijk al: natuurlijk gaat Wouter voor de E1 en gaat daar zijn best voor doen.

 

We zijn nu begonnen aan de E1. Wouter heeft het naar zijn zin in het team. De eerste weken staat hij nog onzeker in het veld maar steeds meer vindt hij zijn plek. Hij heeft er echt plezier in. Het sociale aspect zie ik goed terug bij de E1. Een aai over de bol van de jongens, een complimentje voor hun actie of wat lekkers na de wedstrijd met zijn allen stimuleert dit.

 

Mijn verbazing ligt nog wel (maar inmiddels helemaal geaccepteerd, ik schrijf toch ook nu deze column) dat het spelen bij de E1 een serieuze zaak is. Een eigen website, de foto’s, de oefenwedstrijden, dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat we op vakantie gaan tijdens de competitie en zelfs een verbod om met Pasen weg te gaan (het woordje verbod deed mij enigszins de haren overeind strijken) geeft aan dat onze nog jonge Wouter toch al in een serieuze voetbalwereld zit.

 

Nou zeiden Hans en ik tegen elkaar, wij gaan er ook voor. Wij gaan ervan uit dat Wouter gewoon gaat zorgen voor een tweede huisje in Barcelona of is deze verwachting misschien iets te………………………

Het spelen bij de club Altius bevalt ons heel goed. De toon is sportief en sociaal, het spel wordt gewoon fanatiek gespeeld en daar is niets mis mee.

 

Nikki het zusje van Wouter is inmiddels ook helemaal van het voetbal (na 1 jaar bij Altius F5) en gaat naar ’t Gooi vanwege het meisjesteam.(jammer dat Altius geen meisjesteams heeft..)

 

Luka, het jongste zusje van Wouter vindt voetbal best stom maar zij staat ook nog altijd aan de kant te kijken…..zij moet eerst haar zwemdiploma nog halen.

 

Wij als ouders zien echt wel in dat voetbal een sport is die in ons gezin niet meer weg te denken is voor de kinderen. Als wij samen een wedstrijd op de t.v. bekijken kunnen de kinderen al allerlei details vertellen over de spelers, het spel en de beslissingen van de scheidsrechters. Erg grappig om dit aan te horen.

 

Wij hopen op een gezellig, sportief E1 jaar met natuurlijk de mogelijkheid van winnen in de hoogste klasse. Volgens mij zijn de eerste weken goed ingezet.

 

Voor ons blijft het belangrijkste dat Wouter het naar zijn zin moet hebben, de sport een uitdaging blijft vinden, hij mag zijn wie hij is met zijn sterke maar ook zwakke kanten en bovenal prettige herinneringen gaat overhouden aan het spelen van voetbal ( dit betekent overigens niet dat het wel eens tegen kan gaan zitten).

 

En tot nu toe genieten wij van onze voetballende Wouter met zijn voetballende kornuiten.

 

En voor Martin, Montse en de ouders hoop ik nog op vele koppies koffie genietend van de sport.

 

Nou heb ik mij toch al laten inpalmen voor het schrijven van een column………..goed gedaan Martin!

 

Groet Hans en Annet 

Dit bericht werd geplaatst in Columns. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s