de Wedstrijden

Op karakteristieke wijze zal wedstrijdanalyticus, interne en externe scout en specialist van het E1 voetbal in het "Gooische" Fred Voorheijen dit seizoen de voor-en nabeschouwingen verzorgen. Tevens waagt hij zich aan een voorspelling van de uitslagen van de te spelen wedstrijden. Het is geen gewaagde stelling van mij dat deze rubriek het meest gelezen item door m.n. de trainers van de E1 teams uit deze hoofdklasse zal worden. 
Fred:
 
 

Aanstaande zaterdag is Het Lange Wachten eindelijk voorbij. Oefenwedstrijden zijn leuk, toernooitjes zijn leuk én gezellig en bekerwedstrijden kunnen soms zelfs al erg spannend zijn. Maar de competitie, dat is toch the real thing. En nu dus, eindelijk, geht’s los!

 

Als winnaar van de loodzware “Altius E1 Barcelona 2007 Kennisquiz” ben ik, terecht 🙂 gevraagd deze site te voorzien van een wekelijkse vooruit- en terugblik. Naast de uitslagen, zal ik ook de diverse club- en teamsites in de gaten houden. En daarvan verslag doen als ik iets vermeldenswaardigs ontdek.

 

Maar nu terzake.

 

Zaterdag a.s. speelt Hoogland E1 thuis tegen Laren E1. Beide clubs zijn naar de volgende ronde in de beker. Hoogland E1 deed dat tegen wat minder aansprekende tegenstanders dan Laren, maar wist er wel een 16-0 uit te persen. Anderzijds verloor men een oefenwedstrijd tegen VVZ ’49. Laren speelde op het Altius-toernooi goed verzorgd voetbal en wist in haar bekerpoule de mede-hoofdklassers Zuidvogels en Huizen te verslaan. Ik houd het daarom op een overwinning voor Laren.

 

Huizen mag openen tegen Wasmeer. Als tijdens de zomervakantie de selectie niet volledig is omgegooid, bestaat het team van Huizen uit relatief jonge spelertjes en wordt veel gewerkt met lange ballen op de talentvolle spits Lucas. Onlangs werd de buurman Zuidvogels in de beker met ruime cijfers verslagen. Wasmeer eindigde slechts op de negende plek in het Altius-toernooi maar de formatie van Jan de Jong heeft ondertussen een reputatie opgebouwd als een slow starter. In de beker-thriller tegen Altius kon de voetballiefhebber al een totaal ander Wasmeer zien; goed verzorgd technisch voetbal met als letterlijk en figuurlijk middelpunt de talentvolle midmid Azor Matusiwa. Ik denk dat deze opgaande lijn zaterdag ten koste van Huizen zal worden doorgezet.

 

Op het laatste moment is Omniworld aan deze hoofdklasse toegevoegd. De bekerwedstrijden tegen Waterwijk en De Buitenboys werden eenvoudig gewonnen. Verder is er weinig informatie over deze E1 te vinden, maar mag worden aangenomen dat deze ambitieuze club een talentvolle selectie heeft. BFC heeft een grote jeugdafdeling en draait met E- en F-selecties altijd op niveau mee. De uitslagen totnutoe overtuigen nog niet maar geven de schrijver dezes anderzijds ook nog niet echt een duidelijk beeld van de kracht van dit team (dan wel van het ontbreken daarvan). Ik houd het op een gelijkspel.

 

Zelf gaan we op bezoek bij SDO. SDO is deze zomer versterkt met twee spelers uit Nederhorst. Keeper Oscar Vrijhoef is daarvan de meest bekende. In de oefenwedstrijd tegen Altius eind vorig seizoen, zorgde hij er persoonlijk voor dat de oranjehemden op 1-1 bleven steken. SDO heeft haar bekerpoule gewonnen ten koste van BFC op doelsaldo. Maar ten opzichte van de snelle, fysiek sterke ploeg van vorig jaar die hoog eindigde, lijkt SDO dit jaar toch een stapje terug te gaan doen. Altius gaat voor het eerst in haar geschiedenis een team in de hoofdklasse zien acteren. De E1 won zowel haar eigen toernooi als haar bekerpoule. De vraag is of deze lijn kan worden doorgetrokken nu het om de punten gaat. Ik denk van wel en dicht de drie punten aan Altius toe.

 

NVC gaat op bezoek bij Spakenburg. NVC verloor na strafschoppen de finale van het  Altius-toernooi. Fysiek sterke, behendige spelers maar wel een verdediging (dan wel een speelwijze in het algemeen) die veel ruimte weggeeft. In de beker werd NVC door Weesp uitgeschakeld (deelnemer aan een andere hoofdklasse). Spakenburg oefende dan wel bekerde tegen weinig spectaculaire tegenstanders en wist niet te overtuigen (voorzover je dat natuurlijk via cyberspace kunt vaststellen). De tweede plek die vorig jaar werd behaald in de eindstand, lijkt me dit jaar dan ook niet realistisch. En ondanks het thuisvoordeel (waarvan aan het IJsselmeer zeker sprake is!) gaat NVC dan ook winnen.

 

En, last but not least, de eerste wedstrijd van Victoria. Victoria kennen we een beetje via  twee spelers uit de E1 van vorig jaar, Tijn Wicherink en Lucas Meijs. Laatstgenoemde schetst een aardig beeld van de sterke motoriek van zijn vader in een leuk wedstrijdverslagje op de Victoria E1-site: “De scheidsrechter was Joost Meijs (mijn vader). De scheids viel soms op zijn kont als hij eens met de bal mee wou rennen.”. Met de motoriek van de E1-spelertjes is helaas echter weinig mis. De uitslagen totnutoe doen het ergste vrezen en wijzen erop dat men er aan ’t Jagerspaadje, na de kampioensploeg van vorig jaar, wederom in is geslaagd een zeer sterk team te destilleren uit de hoorn des overvloeds met beschikbare talentjes uit de vele E- en F-teams. 13-3 bij en tegen BFC, 42-0 verdeeld over twee bekerwedstrijden, 10-1 tegen Almere en, last but not least, 8-2 tegen de E1 van Den Bosch (dat met eenzelfde verschil van PSV E1 verloor, 10-4). Alhoewel het wachten is op meer realistisch en vooral beter te interpreteren vergelijkingsmateriaal, lijkt Victoria me op dit moment dé favoriet voor de eindzege.

Zuidvogels verloor de openingswedstrijd tegen Altius op het toernooi (6-0 in 13 minuten), liet daarna in datzelfde toernooi tegen bijv. Laren wel keurig verzorgd voetbal zien, maar ging in de beker twee keer stevig onderuit: 0-8 tegen Laren en 1-10 tegen Huizen. En vergeleken met deze twee ploegen is Victoria waarschijnlijk weer van een totaal andere grootte-orde. Alles wijst er daarom op dat onze rood-groene voetbalvrienden met dubbele cijfers het schip in zullen gaan.

 

Door mijn hoofd spookt de vraag of in de laatstgenoemde wedstrijd niet uitgerekend de uiteindelijke nummer één en de uiteindelijke nummer twaalf elkaar treffen op deze eerste wedstrijddag! De toekomst zal het leren, een voetbaljaar duurt lang en er kan en zal nog veel veranderen.

 

In cijfers ziet een en ander er m.i. als volgt uit:

Hoogland E1 – Laren E1: 0-6

Huizen E1 – Wasmeer E1: 2-5

Omniworld E1 – BFC E1: 2-2

SDO E1 – Altius E1: 2-7

Spakenburg E1 – NVC E1: 1-4

Victoria E1 – Zuidvogels E1: 15-0

 

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s