De Wedstrijden

 

Vaste columnist Fred Voorheijen geeft op eigen wijze weer een fraaie voorbeschouwing, waarin dit keer complottheorieen niet worden geschuwd; lees en huiver….:

 

In de natuurkunde is het een gegeven dat je, wanneer je aan een systeem metingen verricht, je dat systeem daardoor ook beïnvloedt. Door te meten dwing je het systeem namelijk een bepaalde (meetbare!) toestand aan te nemen. Als ik kijk naar de uitslagen in Hoofdklasse E van zaterdag 15 september, vraag ik me af in welke mate ik die competitie beïnvloed door in deze rubriek steeds de maat te nemen van de diverse participanten.

 

Want kijk eens naar de wedstrijd van Victoria tegen de Zuidvogels (5-2, prognose 15-0). Na het lezen van mijn prognose, vond er op de avond vóór de wedstrijddag spoedberaad plaats aan ’t Jagerspaadje. Het voltallige jeugdbestuur besprak de problematiek rondom de “vroegtijdige overexposure” (een van de aanwezigen zit in de marketing) van de E1. Men was bevreesd dat Victoria E1 vanaf dag 1 als de te kloppen ploeg te boek zou staan, als het Ajax van deze hoofdklasse, tegen wie elk team de mouwen extra zou gaan opstropen. Waardoor wellicht de titel in gevaar zou komen. Na urenlang overleg aangaande wat te doen stond, werd trainer Arnoud Boer even voor twaalven gebeld en kreeg hij als boodschap “5-2” door. Vijf goals vóór omdat minder dan vijf gegeven de voorgeschiedenis volstrekt ongeloofwaardig zou zijn. En twee tegen om kwetsbaarheid te tonen. En zo geschiedde het.

Het verslagje op de Victoria E1-site van de twee teamrecensenten van dienst, Harm en Stijn, eindigt dan ook veelbetekenend met “Eigenlijk had het wel 10-2 kunnen zijn”. Nee, het had 15-0 kunnen zijn!

Maar wat een discipline en kracht als je je tegenstander een willekeurige uitslag op kunt leggen. Hierdoor stijgt Victoria nog verder in haar favorietenrol. En met die constatering, is deze poging ons allen een rad voor ogen te draaien, volledig mislukt.

 

In Almere won BFC van Omniworld met 2-3. De voorspelling was 2-2 dus dat scheelde niet veel. Hoe een en ander precies is verlopen, zullen we nooit weten want de (team)sites van beide verenigingen zijn sinds 13 maart 1998 niet meer ge-update. Ik houd het vooralsnog op een niet als zodanig bedoeld dwarrelschot in blessuretijd na een onterecht gegeven vrije trap (etc. etc.) waardoor BFC alsnog met de winst ging strijken.

 

Daar waar ik een duidelijke winst verwachtte voor NVC op bezoek bij Spakenburg (prognose 1-4), werd het 3-3 na een spannende wedstrijd. Volgens het verslag op de Spakenburg-site zag het er in het begin inderdaad naar uit dat NVC eenvoudig en met ruime cijfers zou gaan winnen. Daardoor had ik hier toch ook weer een beetje gelijk

 

Altius versloeg in Bussum SDO met 3-5 (prognose 2-7). Een niet geheel fit Altius ontmoette een SDO dat sterker was dan verwacht en waarin SDO-keeper Oscar, ook wel bekend als De Muur van Nederhorst, weer eens veel tegenhield.

 

Wasmeer ging zonder hun trainer Jan de Jong naar Huizen. Het won wel maar nipt: het zo gewenste schokeffect (:-)) bleef uit (3-4, prognose 2-5).

 

Om de grootste verrassing van deze zaterdag te aanschouwen, had men naar Amersfoort-Noord moeten gaan alwaar Hoogland met maar liefst 7-1 won van Laren (de prognose van uw deskundige was een iets andere: 0-6). Nu al spreekt men van het Mirakel van Amersfoort. Het ligt voor de hand dat een deel van het Laren-konvooi is blijven steken in een file bij Hoevelaken en Laren daardoor met 5 man de wedstrijd heeft moeten spelen, daar waar er reglementair 7 zijn toegestaan. Moet wel een fraai gezicht zijn geweest, dat rijtje stilstaande, boos toeterende maar mooi zwart glimmende SUV’s van europese makelij, daar op die snelweg. Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat Hoogland gewoon een sterk team heeft …

 

En dat laatste zal nodig blijken te zijn als Hoogland komende zaterdag op bezoek gaat bij een van de favorieten in deze hoofdklasse, Wasmeer. Hoe reageren de Wasmeer-spelertjes op de veranderingen? Ondanks deze twijfels en het sterke optreden van Hoogland in de openingswedstrijd, houd ik het op een overwinning voor de rood-zwarten.

 

Altius kwam uit bij SDO met 0-2 achter maar kwam sterk terug en won met een klein verschil. Spakenburg kwam thuis eveneens op een 0-2 achterstand maar vocht zich ook sterk terug en wel naar een gelijkspel. Als deze twee slow-starters elkaar zaterdag a.s. treffen, verwacht ik derhalve van beide kanten een zeer zwak begin waarin het lang 0-0 blijft. Ontevreden supporters zullen met witte zakdoekjes zwaaien en voortijdig het Altius-complex verlaten. Daarna wint de wedstrijd echter enorm aan kwaliteit, ontstaat er een waar voetbalfestijn en uiteindelijk wint Altius (dat door haar eigen coach inmiddels een Duitse mentaliteit is toegedicht!).

 

In de beker ontmoetten BFC en SDO elkaar reeds en toen werd het 2-2. De kans dat twee ploegen in twee kort na elkaar te spelen wedstrijden exact dezelfde uitslag op het scorebord brengen, is erg klein. Daarom verwacht ik deze zaterdag een kleine overwinning, en wel voor SDO.

 

Ook in het duel tussen NVC en Huizen treffen zich m.i. twee teams die redelijk aan elkaar zijn gewaagd. Toch reken ik nog steeds op een hoge eindklassering voor de thuisploeg en verwacht ik daarom een (kleine) overwinning.

 

In Huizen stuiten Zuidvogels en Omniworld op elkaar. Wie van de twee gaat er in slagen de hatelijke nul in de kolom “P” van de stand weg te halen? Is dat Zuidvogels, dat afgelopen zaterdag met opgeheven hoofd (niets vermoedend …) huiswaarts keerde of Omniworld, dat thuis nipt verloor? Bij gebrek aan een logische onderbouwing gok ik op een kleine winst voor Omniworld.

 

En, last but not least, het bezoek van Victoria aan Laren. Daar sta je dan, als Laren-coach. Zelf net met 7-1 verloren bij een team dat op voorhand niet tot de favorieten behoorde, en dan komt er een team op bezoek dat, zo weet hij na het lezen van deze rubriek, in staat is de uitslag op voorhand te bepalen. Een weinig benijdenswaardige positie. Alhoewel ik natuurlijk niet weet hoe de stalorder voor de Victorianen ditmaal zal luiden, houd ik het op een ruime overwinning voor de bezoekers.

 

Na de eerste speelronde ziet het ernaar uit dat dit een competitie wordt waarin de meeste ploegen van elkaar kunnen winnen. Dat is erg leuk voor wie een en ander volgt. En gelukkig heeft deze site een deskundige die u wekelijks de weg zal wijzen in de wirwar van mogelijkheden.

 

Heel concreet geformuleerd ziet mijn verwachting er als volgt uit:

 

Wasmeer E1 – Hoogland E1: 4-2

Altius E1 – Spakenburg E1: 4-1

BFC E1 – SDO E1: 2-3

NVC E1 – Huizen E1: 3-1

Zuidvogels E1 – Omniworld E1: 1-2

Laren ’99 E1 – Victoria E1: 0-8

  

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s