De krant van de andere kant

Met de complimenten van Spakenburg…!   

Altius E1 – SV Spakenburg E1

Zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma.
We moesten op bezoek in ’s Gravenland bij Altius E1.
Na eerst half Hilversum gezien te hebben en 3 verschillende voetbalverenigingen te hebben gezien kwamen we dan toch eindelijk aan bij Altius.
Helaas was dit al om 9:45 en dus hadden we weinig tijd om ons voor te bereiden voor de wedstrijd.
We kregen van de scheidsrechter iets meer tijd en om iets over 10 konden we dan toch aan de aftrap verschijnen.

Al snel bleek dat Altius een goede voetballende ploeg was. Er werd fraai gecombineerd en Spakenburg kwam maar moeilijk aan de bal.
Met name de aanvoerder van Altius en, de met nummer 9 op z’n broekje spelende, voorhoede speler waren van boven ons niveau.
Deze werden dan ook vaak gezocht door de overige spelers van Altius.

Spakenburg was genoodzaakt om zich vooral op de verdediging te richten. Slechts af en toe kon Spakenburg eruit komen, maar voorin konden we geen vuist maken en waren we de bal snel weer kwijt.
Het duurde dan ook niet lang voordat Altius de score kon openen. Slecht verdedigen van Spakenburgse kant zorgde in korte tijd voor de
1-0 en de 2-0. En als u dacht dat Spakenburg daarna wel wakker zou zijn en er een schepje bovenop zou doen, komt u bedrogen uit.
Achterin bleef Spakenburg veel ruimte weg geven aan de sterke aanvallers van Altius. De voorhoede was bang om de bal te hebben, en zo was het voornamelijk Altius die het wedstrijdbeeld bepaalde.
In de eerste helft moest Spakenburg genoegen nemen met een kans, welke helaas werd gemist. Doordat Altius na deze gemiste kans wel snel omschakelde, en Spakenburg (wederom) stond te slapen kon Altius voor de 3-0 tekenen.

De tweede helft was bijna identiek aan de eerste helft. Spakenburg kwam weinig afspraken na en bleef op 4 meter van hun directe tegenstanders verdedigen. Voorin verstopten we ons achter onze man, en hadden liever niet de bal.
Dan zou je zeggen, als het voetballend niet lukt, komt de Spakenburgse mentaliteit wel boven. Maar ook daar was vandaag geen sprake van. De ‘koppies’ gingen hangen en er werd niet geknokt voor elke bal.
Ons lichtpuntje in deze duisternis was Jurgen die ons behoede voor de dubbele cijfers. Uiteindelijk stond na 50 minuten voetbal een dik verdiende 6-0 op het scorenbord.

We kunnen deze wedstrijd omschrijven als een wanprestatie van Spakenburg, of we kunnen het beschrijven als een goede les.
Uiteraard moet gezegd worden dat Altius een goed ploeg was. Maar toch hadden we deze afstraffing kunnen voorkomen.
Vooral de tweede helft was er totaal geen inzet. Achterin was het alleen Ruben die zich ‘het snot voor de ogen liep’ en voorin leek het alsof alleen Armend er voor wilde gaan.
Samen met Jurgen waren dit de enige die positief opvielen deze wedstrijd.
Als we deze wedstrijd als les zien hebben we de volgende dingen geleerd. Achterin zullen we veel dichter bij onze tegenstander moeten verdedigen. Ook zullen we niet achteruit naar onze goal moeten lopen, maar vooruit naar de tegenstander.
Voorin moeten we de bal willen hebben. Voor je tegenstander staan, naar de bal toe komen, vrij lopen, versnellen met bal………..We zouden nog wel meer op kunnen noemen, maar hopelijk is deze wedstrijd een eenmalige actie geweest, en pakken we het volgende week tegen BFC wel weer goed op, want we weten allemaal dat we het best kunnen!!!

 
 
 
Dit bericht werd geplaatst in " De krant van de andere kant ". Bookmark de permalink .

Een reactie op De krant van de andere kant

  1. Annelies zegt:

    Wat een leuke uitgebreide site. We zien jullie graag zaterdag bij s.v. Huizen. En realiseer je dat een huizer noooit opgeeft.
     
    Groetjes Annelies, moeder van Lucas 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s