E1 koploper na zege op Victoria in zinderend duel

 

Vandaag was de dag, de dag dat Altius E1 richting het Jagerspaadje moest voor de confrontatie tegen titelkandidaat nummer 1: Victoria E1. Alle bespiegelingen en voorbeschouwingen ten spijt; vandaag zou blijken of er een krachtsverschil tussen beide ongeslagen teams was en zo ja, hoe groot. Interne scouts van beide partijen hadden elkaar al aan het werk gezien en tot in de kleine nachtelijke uurtjes werd er aan een ingenieus strijdplan gewerkt.

De verwachting dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek ook een juiste voorspelling. Op het scherpst van de snede werd er onder leiding van scheidsrechter Joost Meijs, vader van Lucas, de centrale verdediger van Victoria, om de overwinning gestreden. De berichten dat scheidsrechter Joost over een gebrekkige motoriek zou beschikken ( bron : zoon Lucas) bleek niets. Met uiterst soepele tred en met een afgetraind lichaam en een outfit dat schril afstak tegen het mooie uittenue van Victoria E1, liet stand inn scheidsrechter Joost zien dat hij zijn roeping jammerlijk heeft gemist; onpartijdig en prima gefloten, klasse Joost!

 

Victoria beschikt over een technisch vaardig team en probeerde combinerend tot een doelkans te komen, terwijl Altius zijn tegenstander geduldig opwachtte, geconcentreerd verdedigde en sneller omschakelde van balverlies naar balbezit en via de counter kon zijn. Na 5 minuten was het al raak toen de bal hoog voor de voeten kwam van Rik, die met een volley gedecideerd Altius aan een voorsprong hielp 0-1. Victoria was dreigend, zonder tot echte kansen te komen, mede door het fantastische verdedigen van Jelmer, die de altijd gevaarlijke Tijn Wicherink goed aan de ketting had. Beide teams werden aangemoedigd door het in grote aantal aanwezige publiek. Het spelbeeld veranderde weinig, een dreigender Victoria en als er al gevaar dreigde was keeper Twan paraat.Niet alleen keepend, maar ook door de snel geschoten dropkicks kon Rik tot 2x toe alleen op de keeper aflopen, die helaas beide keren net aan de verkeerde kant van de doelpaal verdwenen. Aan de andere kant bleken de corners van Victoria levensgevaarlijken het was ook 10 minuten voor rust dat de verdiende gelijkmaker uit een corner werd gescoord; 1-1. Vlak voor rust was er een mooie één-twee tussen Hugo en Rik, die door de Victoria keeper knap onschadelijk werd gemaakt.

 

In de rust verteld dat we ondanks het evenwicht op het veld gewoon zo door moesten gaan, immers, de beste kansen waren voor ons en scoren kunnen we! Ook de toevoeging dat we er nog een schepje bovenop moesten in de duels. De tweede helft was ook meer spannend dan goed te noemen. Victoria kwam veelal niet verder dan onze verdedigers en probeerde het met wat afstandschoten en Altius heroverde verdedigend de bal menigmaal met een meer verbeten duelkracht dan Victoria. M.n. de duels tussen Tijn W. en onze Jelmer waren meer dan boeiend om te zien! Met Rik en Joey kon er levensgevaarlijk worden gecounterd. Uit weer een mooie uittrap van Twan was het Rik die de bal na 1 x stuiteren in één keer vanuit de lucht vanaf 25 meter fenomenaal hoog in het doel poeierde; fantastisch doelpunt! 1-2. Altius werd steeds gevaarlijker en de Victoria verdediging had hun handen vol aan onze spitsen. Victoria zette een tandje bij en dat resulteerde in vier billenknijpende gevaarlijke corners, die allemaal net goed afliepen. Na een kwartier kwam toch weer de gelijkmaker; in een één tegen één situatie, die door een Victoriaan koeltjes werd benut; 2-2 . De E1 liet zich niet uit het veld slaan en 2 steekballetjes leidden net niet tot een doelpunt van respectievelijk Wouter en Rik. Zoals gezegd werden de aanvallen van Altius steeds gevaarlijker en 7 minuten voor tijd verschalkte  Rik weer zijn directe tegenstander en hield het hoofd koel en schoot tot vreugde van alles en iedereen dat Altius een warm hart toe droeg de 2-3 binnen ! Het spel golfde heen en weer en beide ploegen kwamen aan het einde van hun krachten. De vrijwel foutloos spelende Michiel, uitblinker Jelmer, de met pijn in zijn knie spelende Ruben ( wat een bikkel!), de buffelende Wouter die speciaal voor deze wedstrijd een dag later op vakantie ging ( klasse Hans en Annet!),  Hugo met zijn onverzettelijkheid, de snelle Joey en de "luis in de pels" Rik groeiden in hun verbeten jacht op de winst. En precies op tijd floot Joost, trotse bezitter van een prachtig horloge, voor het einde van de wedstrijd; Tsjakkaa; gewonnen!!

 

Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren hebben de vele toeschouwers een leuke ochtend bezorgd. Was het voetbal qua technisch veldspel  licht in het voordeel van Victoria,  tactisch en qua duelkracht en de wil om te winnen was in het voordeel van Altius. Al met al eigenlijk een duel voor een gelijkspel, maar gezien de kansenverhouding in het voordeel van Altius durf ik wel te stellen ( het is per slot van rekening onze eigen site J  !) dat de overwinning in dit perspectief wel verdiend is te noemen.

 Het was weer een mooie zaterdag!

Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s