Rommelige wedstrijd met veel doelpunten

Na de heerlijke wedstrijd vorige week tegen Victoria weet je als coach dat het voor voetballers lastig is je weer voor 100% op te laden voor de volgende keer. Tijdens het toernooi in Zwolle was het al een beetje merkbaar. Maar het zou toch zonde zijn als je de gewonnen punten van vorige week nu zou verspelen door een mindere instelling.
Vorig seizoen hadden we een volldige off day in Bussum, waar we feitelijk na een 6-3 nederlaag de titel verspeelden en nu speelden we weer op het zelfde ( mooie ) kunstgrasveld wederom onder het toeziend oog van een Ajax scout.
 
Het bleek al snel dat we van BFC weinig hadden te duchten. Na enkele enorme kansen om zeep hadden geholpen zette Hugo de E1 op het goede spoor door na 5 minuten de 1-0 binnen te schieten. BFC was in die tijd nog niet over de middellijn geweest en uit een onnodig weggegeven corner kon de BFC spits ongehinderd de 1-1 binnen koppen. Daarna ontstond er een matige wedstrijd waarin volop werd gescoord. Onze verdediging had absoluut hun dag niet en ik was blij dat dit tegen BFC was en niet vorige week. Een zieke Ruben, die op zijn tandvlees het einde van de wedstrijd haalde en de absentie van Wouter is nu eenmaal moeilijk te compenseren. Corné uit de E2 had al een wedstrijd gevoetbald en was vrijdagavond tot 1 uur s’nachts in het ziekenhuis vanwege een heftige allergische reactie en gedurende het verloop zag je de krachten bij hem wegvloeien. Te meer daar ter overmaat van ramp  Rik geblesseerd uit viel in de eerste helft met een heupblessure, waardoor we eigenlijk geen wissels meer hadden. Gelukkig was daar Hugo nog die als een ware aanvoerder zijn team bij de hand nam en het verschil kon maken; ballen veroverend, prachtige steekballen gevend en zelf scorend ging hij voorop in de strijd. Al met al stond er bij de rust een knotsgekke 3-7 op het scorebord. Helaas konden we deze wedstrijd ondanks het aantal gescoorde doelpunten niet goed aan het doelsaldo werken tegen een onthutsend zwak BFC, vanwege de vele onnodige tegendoelpunten. Jammer, maar het is niet anders. Daarentegen is het bij  een score van 10 doelpunten wellicht ook niet zo gepast om dit onderwerp verder te becommentarieren. 6 gespeeld en 18 punten bij een debuut in de hoofdklasse is al iets om trots op te zijn en dat zijn we natuurlijk ook. Volgende week komen onze vrienden uit Laren op bezoek en die zijn in het verleden niet altijd makkelijk voor ons geweest, dus volgende week gaan we er weer voor!
Doelpuntenmakers: Joey 1x, Hugo 3x en Rik 6x
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s