De Wedstrijden

Daar een kleine twee weken geleden de "Mensheid" is gered, is mede de rust wedergekeerd in het hoofd van onze scribent. Zie hier een gedegen beschreven voorbeschouwing, waarbij men deze week s’nachts in de slaap geen nachtmerries meer behoeft te aanschouwen .
 
 

“Ich will denn Kreuzstab gerne tragen, Er kommt von Gottes lieber Hand, Der führet mich nach meinen Plagen, Zu Gott, in das gelobte Land”

 

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, een gewaarschuwd mens telt voor twee etc. etc. Vlak na het eenvoudig gewonnen toernooi in Zwolle, speelde de E1 een hopeloze handbalwedstrijd in Bussum tegen BFC dus maar weer snel de CD-keuze in de auto aangepast …

 

“Da leg ich den Kummer auf einmal ins Grab, Da wischt mir die Tränen mein Heiland selbst ab”

 

Ja, da’s weer even andere koek. Met Bach, netjes 120 op de teller over de A28, aan de rechterkant rijden etc. naar het werk.

 

Daarom maar snel naar de nabeschouwing.

 

BFC ontving dus Altius en kwam middels 5-10 zoals dat heet “met de schrik vrij” (5-10, prognose 2-4). Na een veelbelovend begin waarin de Altius-spelers zich op de verbijsterde BFC-spelertjes wierpen zoals ooit de lekkende vlammen in de Twin Towers op 9/11 zich op de verdwaasde kantoormedewerkers moeten hebben gestort, zakte Altius wat in en ontstond er uiteindelijk geen monsterscore. Opvallend is dat mijn voorspelling qua verhoudingen klopt.

 

Zoals voorspeld versloeg Hoogland thuis de Zuidvogels, zij het met één goal meer verschil dan voorspeld (10-5, prognose 4-0). Bizar is wel de identieke getallen-combinatie aan die van de wedstrijd hiervoor.

 

In Huizen speelde Victoria een prima wedstrijd volgens de eensluidende verslagen van beide kampen en won ruim (0-6, prognose 2-5). Jammer dat deze wedstrijd als zijnde onreglementair opnieuw zal moeten worden gespeeld. Want in het Victoria-verslag staat: “De in rood-zwart gestoken scheidsrechter verdient eveneens een compliment voor het uitstekende fluiten’. Rood-zwart … dat is Wasmeer. Dus iemand van Wasmeer fluit Huizen-Victoria? Wat is hier aan de hand? Wat voor geheime samenwerkingsverbanden zijn hier in de maak of al gemaakt?

 

Omniworld versloeg thuis NVC met twee goals verschil zoals voorspeld (5-3, prognose 2-0). Op de eigen site wordt het voetbal van Omniworld E1 als hogeschoolvoetbal bestempeld. Daar plaatst uw scribent toch wel wat vraagtekens bij alhoewel het zonder meer knap te noemen is dat Omniworld nu vierde staat na deze competitie te zijn begonnen met een nederlaag.

 

In plaats van een ruime winst werd het voor Spakenburg een gelijkspel thuis tegen Laren (2-2, prognose 4-1). Volgens het verslag op de Spakenburg-site had de thuisploeg wel grote kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Dus die 4-1 was zo gek nog niet. Opvallend aan deze site is verder dat men zich in Spakenburg grote zorgen maakt over de verbroedering tussen Altius E1 en Victoria E1. En er reeds conclusies getrokken zijn: in de Stand zijn beide teams in een gezamelijk hokje geplaatst! Waar gaat dat heen? AVC, Altius Victoria Combinatie?

 

SDO tegen Wasmeer eindigde met een nipt verschil van één goal, maar dan wel in het voordeel van de bezoekers (1-2, prognose 4-3). Ook nu zijn de verslagen op beider sites redelijk overeenstemmend en is er sprake geweest van een spannende wedstrijd die mogelijkerwijs ook anders had kunnen uitpakken.

 

En wat kunnen we aanstaand weekend verwachten?

 

Laren meldt zich op Sportpark Berestein voor de uitwedstrijd bij Altius. De mogelijke komst van supporter dan wel vader van een speler, René Froger, boezemt de TS van Altius E1 meer angst in dan de voetbalkwaliteiten van Laren E1. We vinden alles best, als René maar niet “een moppie” gaat zingen.

 

BFC maakt een heerlijke tijd door; na Altius afgelopen weekend ontvangt het nu Victoria. Dit treffen gaat onvermijdelijk leiden tot de grootste uitslag van het seizoen totnutoe. Arnoud, dit worden meerdere handjes doelpunten! Aan ‘t Jagerspaadje kan men alvast de wijnkelder gaan inspecteren om vast te stellen wat er in maart 2008 zoal op dronk is, vrees ik.

 

NVC ontvangt Wasmeer en wordt naar verwachting dieper in de degradatiezorgen gedrukt.

 

SDO tegen Huizen zal meer spanning kennen maar wie er gaat winnen staat, naar de bescheiden mening van uw deskundige, wel vooraf vast; SDO wint.

 

De Zuidvogels en Spakenburg treffen elkaar in Huizen. Spakenburg heeft deze week goed geoefend en gewonnen van CJVV E1, een sterke tegenstander, met 7-5. Desondanks denk ik dat de Spakenburgers in deze wedstrijd op een gelijkspel blijven steken.

 

Met enige vertraging, want pas op woensdag 31-10, stuit Omniworld thuis op Hoogland. Omniworld groeit en groeit, het hogeschoolvoetbal is inmiddels universiteitsvoetbal geworden en ook deze pot gaan ze winnen.

 

In cijfers leidt dit allemaal tot:

Altius – Laren: 8-0

BFC – Victoria: 0-15

NVC – Wasmeer: 0-5

SDO – Huizen: 3-1

Zuidvogels – Spakenburg: 3-3

Omniworld – Hoogland: 2-0 (op woensdag 31-10)

 

Wat oh wat zal er volgende week aan CD’s in mijn auto rondslingeren?

 
Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s