Solide overwinning van de E1 op Laren

Op een grijze zaterdagochtend heeft de E1 voor nog wat zonnestraaltjes kunnen zorgen. Laren heette de tegenstander en was tot voor donderdag de rode lantaarndrager in de hoofdklasse. Echter niet meer na donderdag, toen de inhaalwedstrijd tegen NVC E1 met maar liefst met 7-1 was gewonnen! Een mooie prestatie en een dankbaar onderwerp om in de voorbespreking te gebruiken. Van eventuele onderschatting was toen geen sprake meer en begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. Concentratie, althans een gebrek daar aan, kan onze grootste tegenstander zijn in deze competitie. Vorige week konden we dit aan den lijve ondervinden door het onnodige aantal doelpunten tegen (5),  tegen het thans onderaan staande BFC.
 
Laren combineerde heel aardig, alleen gebeurde dat m.n op hun eigen helft en door onze verdediging, die nu zeer gecontreerd speelde, werd er feitelijk in de hele wedstrijd nauwelijks kansen weggeven. Na 5 minuten was het Rik, die na een mooie pass van Hugo, zijn snelheid benutte en koeltjes de 1-0 liet aantekenen. Laren zag de bui al hangen en probeerde een tandje bij te zetten, maar enkele minuten later was het weer Rik, die vanaf de linkerkant  met een machtig schot vanf 20 meter de bal keihard diagonaal in de kruising schoot en de keeper machteloos achter liet. Laren probeerde het wel via hun talentvolle aanvoerder Stijn, maar trof het niet dat hij de prima in vorm zijnde Hugo tegenover zich had. Michiel en Joey waren wat grieperig, maar voetbalden desondanks uitstekend; hoe moet dat wel niet zijn als ze echt fit zijn?? Via de zijkanten werd er vanuit de verdediging met Ruben en Wouter steeds meer druk gezet, waardoor Laren langzamerhand het steeds moeilijker kreeg. Jelmer en Twan zijn een prima ingespeeld koppeltje en een knappe voetballer, die daar langs komt! Via een mooie aanval via Ruben en Jelmer, kwam de bal bij Joey, die zijn prima wedstrijd voortzette met een assist op Rik, die achteloos zijn mannetje passeerde en de 3-0 binnenschoot. De beer was nu echt los en het was Rik, die met zijn karakteristieke stijl voorde 4-0 zorgde; een mooie solo. Ruben pakte voor de zoveelste keer de bal af van zijn tegenstander en speelde Joey in, die meer en meer zijn schroom van zich af aan het gooien is en bediende Hugo, die op zijn bekende resolute wijze de bal het doel in "ramde" : 5-0. Vlak voor rust was het weer Hugo op aangeven van Joey die de ruststand met een fraai doelpunt op 6-0 bracht. Kortom een prima spelend E1 met de door van Basten gepredikt "dominant voetbal" mooi zichtbaar op de mat had gelegd. De opdracht was natuurlijk om eens stevig aan het doelsaldo te gaan werken en het vele publiek ging er eens lekker voor zitten; ware het niet dat er alleen staantribunes waren…
 
Maar 1 en 1 is nu eenmaal geen twee in voetballand. Hoewel we nog vele kansen kregen werden deze niet benut of waren we in de voortzetting wat slordig. ook speelde natuurlijk mee dat Laren niet als kanonnenvoer wilde fungeren en geef ze eens ongelijk. Een extra mannetje achterin en op het middenveld zorgden voor minder ruimte en de echte druk was er bij de E1 wel vanaf. Gelukkig viel er nog een mooi doelpunt van Joey te noteren, die wat hem betreft dik verdiend was gezien zijn goede spel. Twan had de 0 weer te pakken en zeg nou zelf; met een 7-0 overwinning kan je natuurlijk wel thuiskomen. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Wasmeer. De bekerwedstrijd was toen een mooie wedstrijd, laten we hopen dat we die prestatie kunnen herhalen!
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s