Fred is boos…

Een morrende en slecht aansprekende Fred is geen genoegen kan ik u melden. Afgelopen week was er nauwelijks een zinnig woord uit te krijgen en na het lezen van zijn voorbeschouwing wordt het me langzaam duidelijk; er zit hem iets dwars..
 
 

Bah, het is weer die avond waarop velen van de miljoenen kids uit mijn buurt bij je aanbellen en zingend en zwaaiend met een lampion zeuren om snoep. Waarom denkt men toch dat ik de Grote Kindervriend ben? Daarom maar snel de boel verduisterd en, ergens in de achterkamer weggedoken met wat waxinelichtjes en de laptop, begonnen aan mijn stukje voor de E1-site.

 

En om maar meteen met de deur in huis te vallen, uw scribent is boos, zéér boos. Iedere week doe ik mijn uiterste best om alle trouwe lezers te voorzien van prima informatie omtrent hetgeen hen komend weekend te wachten staat in de Hoofdklasse E, zit er verdorie een team tussen dat spelen in deze klasse niet serieus neemt … Want hoe kan de 2-3 bij BFC tegen Victoria anders worden verklaard (prognose 0-15)? En tot 15 minuten voor het einde was het nog 2-0 … Even gingen mijn gedachten naar de Serie A-wedstrijd Napoli tegen Juventus waarin de “niet geheel onpartijdige” scheidsrechter de thuisploeg twee flauwekul-strafschoppen gaf (uitslag 3-1). En in weer een strategische zet uit het Rijk van het Kwaad gelooft langzamerhand toch ook niemand meer. Of was de lange tijd geblesseerde sterverdediger van BFC inmiddels weer hersteld en zorgde hij voor deze revival? Nee, nee, nee, dit is onvervalst ongemotiveerd broddelwerk op de zaterdagochtend. Zelfs een verslagje is teveel gevraagd :-). Of, erger nog, misschien is zelfs sprake van Fred pesten? Zitten ze nu aan ’t Jagerspaadje met zijn allen te gniffelen hoe ik dit weer ga goedpraten? Nou mooi niet! Maar laat ieder hoofdklasse-team bij deze beseffen dat ik wel op motivatie en inzet reken! Anders kap ik ermee.

 

Voor de zekerheid nog even het volgende, speciaal voor Arnoud: drie handen betekenen vijftien goals, niet drie! Je moet de vingers tellen! Je weet het maar nooit met de soms ronduit deplorabele toestanden in ons huidige onderwijs-systeem.

 

Op dit soort akkefietjes na, naderen mijn voorspellingen nu reeds bij vlagen de perfectie. Want kijk eens naar Altius tegen Laren (7-0, prognose 8-0) en NVC tegen Wasmeer (1-5, prognose 0-5). Er komt een moment dat deze voorspellingen me niet meer in voldoende mate boeien en ik mijn prognoses ga uitbreiden met de namen van de doelpuntenmakers of de momenten waarop de goals vallen.

 

Maar dan hebben we helaas ook nog een tweetal minder geslaagde voorspellingen …

 

In Bussum won SDO niet van Huizen maar verloor (2-3, prognose 3-1). Ik troost me met de stellingname uit het verslag op de SDO E1-site dat SDO “zeker niet slechter” was en het de ploeg momenteel ”niet mee zit”. Huizen doet het prima en is hard op weg naar een mooie plek in het linkerrijtje, zeker als je naar het programma voor Huizen de komende twee weken kijkt. Opvallend was dat de spits van Huizen, Lucas, deze keer niet scoorde; dat krijg je als je bij FC Utrecht in de verdediging mag/moet spelen :-). Verder was nog zeer bijzonder aan deze wedstrijd dat de scheidsrechter affloot, maar na protest van SDO alsnog even liet doorspelen. Op de interessante Huizer E1-site stonden aanvankelijk wat (m.i. erg leuke) opmerkingen over de scheids en deze gang van zaken, maar die zijn ondertussen verwijderd. Jammer, wat leven in de brouwerij kan geen kwaad. Anderzijds moeten we natuurlijk wel met elkaar verder, dus begrijpelijk is het weer wel.

 

Zuidvogels, tenslotte, won thuis van Spakenburg (5-2, prognose 3-3). Met Spakenburg gaat het voetbaltechnisch duidelijk niet goed. Ook het altijd leuke wedstrijdverslag op hun E1-site is ondertussen gereduceerd tot één regel. En in de stand voorziet schrijver dezes een permanent verblijf bij de onderste vier. Daar dient aan te worden toegevoegd dat de nederlaag in de gestaakte wedstrijd bij Omniworld nog niet op de KNVB-site is verwerkt waardoor er feitelijk slechts vier punten zijn vergaard in zes wedstrijden … Zuidvogels verbaast weer, na de winst bij Wasmeer. Ik heb deze ploeg ergens een laatste stek in het vooruitzicht gesteld, maar dat was, zo blijkt nu, veel te negatief ingeschat. Ook deze tweede overwinning voor de Zuidvogels wist niet de creatieve talenten onder de aanhang los te maken en een verslag op te leveren. Welk een schril contrast met vorig jaar!

 

De zesde en laatste wedstrijd, Omniworld tegen Hoogland wordt niet op 31-10 ingehaald maar een week later, op woensdag 7-11. De uitslag wordt nog steeds 2-0.

 

Komende zaterdag is weer sprake van een Super Saturday: de nummer 1 stuit op de nummer 3 en de nummer 2 krijgt de nummer 4 op bezoek (als je tenminste de gestaakte wedstrijd in de stand meeneemt).

 

Victoria (nummer 2) ontvangt thuis Omniworld (nummer 4). Omniworld lijkt zich te ontpoppen tot de dark horse van deze competitie. Begonnen met een nederlaag maar daarna werden er veel punten gehaald. En het team is fysiek sterk en daar heeft Victoria moeite mee. Bovendien scoren ze zelf weliswaar niet veel maar hebben ze van alle teams in deze competitie de minste tegengoals. Ik denk daarom dat het spannend gaat worden aan ’t Jagerspaadje en de wedstrijd onbeslist blijft.

 

Altius (nummer 1) gaat op bezoek bij Wasmeer (nummer 3). Van de 15 resterende wedstrijden is deze wedstrijd volgens uw scribent de meest lastige voor Altius. Het soms wisselvallige Wasmeer kan immers uitstekend voetballen, zeker thuis op het gevreesde Sportpark Anna’s Hoeve. Op de weg ernaartoe wordt zelfs uw nimmer bevreesde deskundige altijd ietwat zenuwachtig. De afslag naar rechts met die lange weg met die middenberm, op een gegeven moment langs het water en dan even naar rechts en dan in dat bochtje naar links het mooi gelegen complex van Wasmeer; ik ga daar vast een keer van dromen de komende nachten. Misschien vertrek ik zaterdag wat eerder, rijd een stukje om langs Baarn en nader Anna’s Hoeve maar eens van de andere kant … Maar terzake: winst zou voor Altius een flinke stap richting kampioenschap betekenen. En dat gaat m.i. ook lukken, zij het niet zonder slag of stoot.

 

SDO gaat op bezoek bij Hoogland en pikt daar de onlangs ergens verloren draad weer op met een mooie overwinning.

 

Huizen zet, zoals hierboven al aangekondigd, de positieve lijn door en gaat thuis ruim winnen van Spakenburg. Ik ben benieuwd wat er vervolgens op de Spakenburg-site zal komen te staan: weer één regel of misschien wel helemaal niets meer?

 

Laren heeft haar opstelling aangepast en won meteen medio vorige week keurig van NVC. Die uitslag heb ik totnutoe lekker niet vermeld omdat mijn prognose niet helemaal correct was (7-2, prognose 1-3). Tegen Altius begon Laren ook goed maar trof het vooral de eerste helft een zeer sterk spelend Altius en kreeg het toen zes van de zeven treffers om de oren. Daarom gaat Laren ook deze zaterdag thuis tegen BFC de drie punten pakken.

 

NVC tegen de Zuidvogels is de zesde en laatste wedstrijd. En door mij niet voor niets al schrijvend als een hete aardappel voor me uitgeschoven. Geen idee wat het wordt … een gelijkspel dan maar.

 

Cijfermatig:

Victoria – Omniworld: 3-3

Wasmeer – Altius: 2-4

Hoogland – SDO: 2-5

Huizen – Spakenburg: 5-1

Laren – BFC: 3-1

NVC – Zuidvogels: 2-2

 

Wie zich naar aanleiding van het ontbreken van liedteksten afvraagt wat er deze week zoal in mijn CD-speler zit, de vermelding dat ik van zoonlief iets dat “Hitzone 43” heet mocht lenen. En wat heren als Timbaland en 50 Cent aan teksten produceren, durf ik niet op de E1-site te plaatsen.

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s