Geduldig E1 omzeilt lastige klip Wasmeer E1

 

Het beeld van de pracht van de mooie natuurlijke omgeving van Anna’s Hoeve wordt bij mij vrijwel altijd vertroebeld door de herinneringen aan een tweetal  verloren wedstrijden die door de E1 in het verleden zijn gespeeld bij de onlosmakelijke associatie van Anna’s Hoeve met de  voetbalvereniging Wasmeer.

Ik weet niet wat het is en eigenlijk wil ik het ook niet weten, maar feit is dat ik in mijn trainersleven nog nooit een makkelijke wedstrijd heb gespeeld op Anna’s Hoeve. De scheidsrechters kan ik de schuld niet geven ( hoewel er altijd wel iets is te verzinnen, maar dan gaat mijn subjectieve beleving te veel met me op de loop en zakt mijn toch al geringe geloofwaardigheid naar een nog bedenkelijker niveau), maar het zal wel zo zijn dat het spelletje van Wasmeer Altius niet zo ligt.

 

Vanochtend werd ik zoals gewoonlijk weer (te) vroeg wakker, en hoe kan het ook anders op een wedstrijddag tegen Wasmeer; het regent. Maar zie, het weer knapte in de ochtend wat op en zowaar brak het zonnetje door. Een goed voorteken? Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd het weer wat bewolkt, maar het leek de E1 niet te deren en werkte geconcentreerd de warming up af.

 De coaches kennen wederzijdse teams  vrij goed en derhalve werden er verschillende strijdplannen op de mat gelegd. Wasmeer wilde voorzichtig beginnen en speelde met veel mensen achter de bal. Azor speelde ver teruggetrokken en moest vele meters overbruggen en veelal de fysieke strijd met Hugo aangaan. De twee Wasmeer spitsen hielden het veld vrij breed en moesten van wel zeer ver komen om gevaarlijk te worden. Het resulteerde dan ook in (te) verre afstandschoten. En Altius? De E1 speelde geduldig en controleerde de wedstrijd op rustige wijze. De wedstrijd speelde zich v.n.l. op het middenveld en de zijkanten af. Saai werd het nooit, daar de dreiging immer voelbaar was; volledige concentratie was vereist voor de technisch vaardige Wasmeerspelers en voor de Altius spitsen Joey en Rik. Na 5 minuten kwam Rik aan de bal en zijn versnelling was de Wasmeerdefensie te machtig; met een uitgekookte actie werd de gewenste snelle voorsprong een feit; 0-1. Het kat en muisspel werd voortgezet en aan weerszijden werden er in de eerste helft weinig kansen gecreëerd. De beste kans was nog voor Wasmeer;bij een vrije trap van Mats de Jong kwam de bal via de benen van Twan voor een Wasmeer speler, die de bal in één keer net naast voor de Altius goede paal schoot. Na een kleine tactische verandering in de tweede helft kreeg de E1 volledig grip op de wedstrijd. Met het feit dat Azor meer en meer vermoeid raakte in de fysieke strijd met Hugo ( wie kan hem dat kwalijk nemen!) kon Wasmeer zegge en schrijve nog één keer gevaarlijk voor het Altiusdoel verschijnen, echter zonder resultaat. De defensie stond als een huis met de ijzersterke Wouter, Ruben, Michiel en Jelmer en hoewel Wasmeer het wel probeerde strandden vrijwel alle aanvallen op onze fel verdedigende defensie. De E1 begon meer te combineren en werd daarmee ook veel gevaarlijker. Na een kleine 10 minuten was het  Rik, die met een weergaloze actie twee man op de achterlijn verschalkte en ook nog de koelbloedigheid  had om de keeper in de kleine ruimte te verschalken en voor een veilige marge van twee doelpunten kon zorgen;0-2.  Enkele minuten later was het Hugo die met een steekpass  de slim vrijgelopen Rik bereikte en helaas spatte de bal na een daverende knal op de paal  weer het veld in. Na nog twee enorme kansen voor Michiel en Rik vond de scheidsrechter het welletjes en floot af.

 

Een verdiende overwinning voor een geduldig en daardoor tactisch sterk spelend E1 op een fel en technisch vaardig Wasmeer E1; een team dat door zijn onvoorspelbaarheid levensgevaarlijk kan zijn en bij vlagen spectaculair voetbal op de mat kan leggen, maar ook kwetsbaar kan zijn door diezelfde eigenschap. Gelukkig waren we vandaag goed bij de les en heeft de E1 deze lastige klip zonder schipbreuk vakkundig kunnen omzeilen.

Volgende week NVC E1, die als enige ploeg onze E1 een gelijkspel heeft kunnen afdwingen ( ABNAMRO toernooi) ; we zijn dus gewaarschuwd!

Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s