De krant van de andere kant

Wasmeer E1 – Altius E1
Datum

03/11/2007

Ruststand

0-1

Eindstand

0-2
Verslag:
Verslag 1:

Vooraf hadden we zitten piekeren over de wijze hoe we het oranje-zwarte Altius zouden kunnen verslaan. In de bekercompetitie hadden we elkaar ook al getroffen (een nipte 2-3 zege voor Altius); en met deze wedstrijd in het achterhoofd kwamen we met een strijdplan. Met toch wel wat twijfels (hadden we niet te veel opdrachten aan de jongens meegegeven?) begonnen we de wedstrijd. De voorspelde tactische wedstrijd werd er inderdaad een waarbij zelfs schaakliefhebbers aan hun trekken kwamen. Om in bokstermen verder te gaan: Altius deelde de eerste klap uit. Door de altijd op scherp staande Altius-spits werd de 0-1 binnengetikt. Wasmeer toonde echter veerkracht en qua veldspel waren wij, zeker in de eerste helft, de bovenliggende partij. Echt veel kansen kregen we echter niet, alleen een afstandsschot zorgde in de eerste helft voor onrust in de Altius-verdediging.
Na de rust eenzelfde schaakspel: Wasmeer probeerde de drukken, Altius ging nog meer op de counter spelen. Een uitval van Altius zorgde in het begin van de tweede helft voor de 0-2. Met een aanval over links kwam Wasmeer dicht bij een doelpunt; helaas kwam de bal niet goed voor een Wasmeer-been. De aansluitingstreffer bleef dus uit. Een aantal uitbraken van Altius zorgde nog voor gevaar bij ons achterin. Door goed verdedigen en goed keeperswerk vielen er geen verdere goals.
Tot slot nog een groot compliment voor onze mannen: jullie hebben de opdrachten in het veld perfect uitgevoerd!!

Verslag 2:

Jawel, wederom een verslag van een vrouwelijke supporter. Deze keer extra goed opgelet, minder de tijd genomen voor begroetingen en natuurlijk aantekeningen gemaakt. Ook heb ik van te voren bedacht wat ik zou kunnen verwachten op basis van de huidige stand in de competitie. De cijfertjes zeggen het volgende; dat de verdedigers van Altius 15 doelpunten tegen hebben gehad en wij 18 doelpunten. Voor de aanvallers zeggen de cijfers dat Altius 45 doelpunten voor hebben en wij 23. Het grootste verschil zit hem in de aanval, zullen wij in staat zijn te scoren en is onze verdediging in staat de aanvallers van Altius in toom te houden, we zullen zien …

We begonnen de wedstrijd zoals altijd met vlot combinatie spel van de aftrap tussen Eli en Azor naar Said, de bal ging echter over de achterlijn. In de 5e minuut wisten wij al op een redelijke afstand te komen van de keeper van Altius, middels de mogelijkheid van een vrije trap die door Mats werd genomen. De bal werd echter gevangen door de keeper. Een minuut later konden wij druk zetten op de tegenstander via een uitval van Said via de rechterflank de bal ging echter achter.

In de 10e minuut kregen de voorwaartsen van Altius een kans. Deze werd benut en de bal werd in ons netje geschoten: 0-1. Dit was toch al erg snel, jammer. Nu was het zaak om de koppies erbij te houden! Dit lukte goed en na drie minuten kregen wij een goede kans en schoot Marouan op het doel. Helaas ging de bal er net overheen.

Hierop kwam een doeluittrap en deze kwam terecht op het middenveld tussen diverse Wasmeerspelers. De bal werd overgespeeld en via een voet van een speler van ons was de daarop volgende ingooi voor Altius. Deze werden erg gevaarlijk voor ons doel en kregen dan ook de mogelijkheid om te schieten. Dit schot belandde naast het doel; mede door goed verdedigingswerk van Hassan. (Kanttekening hierbij is, dat wel opviel dat de Altius spelers erg fysiek de duels aangingen, met andere woorden: middels veel duw en trekwerk. Een keer kan voorkomen, maar het gebeurde wel erg veel en was zeker niet nodig!).

In de 20e minuut kwamen wij sterk terug en ging de bal van Azor naar Marouan en via Saïd op een millimeter langs de linkerpaal van het doel van Altius. Wij hadden vandaag ook geen geluk. Heel jammer, want dat zou zeker verdiend zijn geweest.

Vijf minuten voor rust werd het weer spannend op onze helft. Er mocht een vrije trap genomen worden door Altius, maar deze werd tegen Mats aan geschoten en Emrullah verdedigde de van richting veranderde bal goed uit naar Hassan, die de bal direct weer meenam richting de helft van Altius. Hier kon vlak voor rust nog een corner genomen worden door Saïd die helaas over alle spelers heen ging, maar goed opgevangen werd door Eli die het laatste schot van de eerste helft loste op het doel van onze tegenstander. Helaas ging deze over het doel en gingen we met een 1-0 achterstand de rust in.

Na een peptalk, terug het veld in voor de tweede helft. De eerste aanval van ons werd overgenomen door Altius, die het doel van ons dan ook snel wisten te vinden. Gelukkig zat de voet van onze keeper ertussen, waardoor de bal van richting veranderde en naast ging.

Uit de hieruit voortvloeiende corner, waarbij de spelers van Altius net even wat meer op de goede plek stonden, scoorde de tegenpartij hun tweede doelpunt, 0 -2. Hierbij viel het op dat onze spelers zich erg groepeerden rondom de plaats van ingooi en vaak op een kluitje stonden. Misschien was er sprake van enige verwarring door de wisselingen binnen het team, waardoor sommigen niet goed meer wisten hoe te spelen op een bepaalde plek en men elkaar soms in de weg liep.

Altius bleef sterk op onze helft voetballen. Gelukkig wist onze keep de 3-0 te voorkomen bij een 1 op 1 duel met de spits van Altius.

Blijkbaar was iedereen toen weer wakker geschud (of lag dit aan de aanmoedigingen van de onze supporters aan de kant?!?!), want hierna kwamen we goed terug en schoot Marouan strak op het doel van de tegenstander. Maar de keeper was alert en hield de bal. In de 15e minuut van de tweede helft kwam Altius weer gevaarlijk dichtbij in ons doelgebied. De scheids floot voor een vrije trap, welke Altius recht in het tweekoppige muurtje schoot. Hiermee wisten onze spelers wel raad en stoomden direct weer terug naar de andere helft. Eli zag goed dat Mats vrij stond en schoot de bal naar Mats. Deze probeerde met een lobje vanaf de middenlijn de bal in het netje van de tegenstander te schieten, maar helaas ging deze bal net over het doel.

In de 20e minuut werd er een mooie kans gecreëerd door Emrullah en Hassan, maar ook deze bal werd onderschept door een Altius verdediger. Deze wisten de bal nogal snel richting onze kant te dirigeren, maar daar waren onze spelers nog steeds goed op hun hoede!

In de 23e minuut werd het (of eigenlijk: bleef) het nog steeds spannend. Vanuit het middenveld werd de bal door Mats naar Hassan geschoten, deze speelde op Azor en die haalde uit. De keeper van Altius liet de bal uit z’n handen glippen, waardoor Hassan nog een kans kreeg om op het doel te schieten. Deze bal rolde net langs de paal. Weer geen geluk, het zit ons niet mee. In de allerlaatste minuut werd door Altius nog een keer op ons doel geschoten, maar zonder resultaat en dit was meteen ook het einde van de wedstrijd. Het was weer een spannende wedstrijd van onze E1, maar het zat ons vandaag echter niet mee; volgende keer beter!

P.S.: Kijkt u ook nog even op de site van Altius. Ook daar staan mooie actiefoto’s van onze wedstrijd. (http://altius-e1.spaces.live.com/)

Dit bericht werd geplaatst in " De krant van de andere kant ". Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s