Over urineverlies en terugtrekken van Victoria E1 uit de hoofdklasse…

Onze door vriend en vijand geprezen scribent trekt weer op deskundige wijze van leer en laat ons weer genieten van zijn ongevenaarde stijl van schrijven over het E voetbal in "Het Gooische" .

 

 

IF YOU DON’T KNOW ME BYYYY NOOOOW, YOU WILL NEVER NEVER NEVER KNOW ME, WHOOHOOOOO …

 

Mijn auto wordt deze maandag niet op electronische wijze met geluid gevuld maar de lucht wordt door mijn eigen stembanden in trilling gebracht en het resultaat is vooral erg hard en erg vals. Maar de bijbehorende Amstel-reclame is leuk! Heel wat anders dan die deprimerende radiocommercial waarin wordt verkondigd dat 37 procent van de vrouwen van 40 jaar en ouder last heeft van ongewenst urineverlies … Bah, hoe kom ik daar nou al internet-datend (tijdig!) achter? Gewoon maar naar informeren? Ehhhhh, wat ik je nog wilde vragen … Poeh, ik voel de eerste, gelukkig nog slechts lichte paniekaanval nu reeds aan komen zetten en ik plaats mijn pillendoos maar alvast binnen handbereik.

 

Enfin, het (voetbal)weekend was goed en tevens zéér verrassend, ja zelfs doorslaggevend voor wat betreft de afwikkeling van deze hoofdklasse!

 

Maar voordat ik daar op inga, eerst hulde aan ons aller internet! Dankzij internet kun je via de KNVB-site bijvoorbeeld de competities veel beter volgen. Daarnaast hebben de meeste verenigingen en vaak ook zelfs individuele teams, eigen sites met informatie. En wat zou uw armlastige broodschrijver, die zelf twee voetballende kinderen heeft en dus maar één keer per twee weken de eigen E1 kan zien (laat staan de rest), zijn zonder deze additionele bronnen met hun geheel eigen wetenswaardigheidjes. Hij is dan ook héél blij met Spakenburg, Huizen, SDO, Wasmeer, Omniworld en soms Victoria. Met de rest is hij minder blij. En ronduit ongelukkig is hij met de website van Laren, een absoluut dieptepunt in cyberspace.

De site van Laren wordt namelijk slechts één keer per jaar ge-update. Er wordt, ergens in de zomer, een bericht geplaatst dat ruwweg altijd dezelfde inhoud heeft en drie componenten omvat. Bondig gesteld ziet die eenjaarlijkse melding er als volgt uit: “(a) We hebben weer een retegoed jaar achter de rug en zijn reuzeblij met elkaar, (b) Daarom plakken we er nog maar weer een jaartje aan vast, en (c) Om (b) mogelijk te maken, zien de contributiebijdragen voor het volgend seizoen er als volgt uit (gevolgd door een tabel met bedragen per leeftijdscategorie). Gaarne een en ander overboeken naar …”. En verder gebeurt er op die site helemaal niets, een jaar lang. Vreselijk. Betrokkenen rondom Laren weten dit en starten de site daarom alleen tijdens de zomer eenmalig op. Daar moet ik wel aan toevoegen dat de site momenteel wordt verbouwd en ik reikhalzend uitzie naar de nieuwe site. Op de huidige site zie ik echter staan dat er nog een webmaster wordt gezocht dus ik vrees het ergste: wederom totale informatie-armoede maar dan wel met andere kleurtjes, plaatjes en pop-ups.  

 

Dit soort sites zijn dus een ramp voor je rubriek. Nee, dan liever de verhalen van Spakenburg en Omniworld over de gestaakte wedstrijd tussen deze twee clubs. Of de odyssee van Koen Blok van SDO naar Hoogland van afgelopen zaterdag; alleen een confrontatie met een groep ontvluchte, hyper-agressieve tbs’ers ontbreekt nog, maar verder bevat dit verhaal alles aan drama en spanning dat een reis naar een jeugdvoetbalwedstrijd kan bevatten.

 

En dat brengt me bij mijn eigen, vooraf zo gevreesde reisje naar Wasmeer. Het begon allemaal niet goed. Als gevolg van tijdnood  was de Baarn-route niet meer haalbaar dus toch maar weer de kortste weg naar Anna’s Hoeve genomen. Hitzone 43 hard over de speakers teneinde een gesprek proberen te vermijden. Maar zoonlief begint nog ergens in de bebouwde kom onrustig heen en weer te schuiven. Heeft zijn jongere broertje wellicht de stoelverwarming aan laten staan? Maar nee, even later langs dat water komt het, het o zo gevreesde. Zonder mijn rubriek te kennen, hoor ik hem opeens zeggen “Ik vind het niet zo prettig hier te rijden … “. En dan weet je, dit wordt een gespannen boel vanmorgen. Ik zet de muziek nog harder, geef extra gas en parkeer snel aan de overkant omdat de kabouterparkeerplaats van Wasmeer weer eens vol staat. Om hem wat af te leiden en op te peppen begin ik op de wandeling terug te betogen dat je eerst vooral goed moet voetballen en dat het resultaat op de tweede plaats komt. Hij kijkt me nu aan alsof ik zojuist heb voorgesteld zijn broertje te verkopen. Maar ik ga door. En oreer dat het resultaat vanzelf wel goed komt als je maar goed speelt. Dat Victoria-trainer Arnoud er ook zo over denkt … liever goed voetballen en verliezen dan slecht voetballen en winnen … Hij is ondertussen al heel wat lulkoek van papa gewend maar kijkt me nu totaal verbouwereerd aan alsof ik zojuist heb aangekondigd vrouw te willen worden, dat papa nu helaas nog even een vrouw is in het lichaam van een man maar binnenkort een vrouw in het lichaam van een vrouw. Hij schudt vervolgens zijn hoofd en zegt resoluut “Nou, Martin wil echt gewoon winnen, hoor!”. En met die one-liner is het gesprek wat hem betreft afgelopen. En tot zover maar weer een kort exposé van de hopeloze didactische kwaliteiten van een vader in wiens huis dan ook van werkelijk álle soorten game-consoles minimaal één exemplaar te vinden is.

Maar wat een eenvoudige en daardoor ronduit briljante strijdwijze van de, zojuist aangehaalde  Hilversumse strateeg M.L.: “gewoon winnen”. Het is bij nader inzien dan ook volkomern terecht dat hij mij Sun-tzu’s “De kunst van het oorlogvoeren” ongelezen teruggaf; hij weet het immers véél beter en het wachten is op de uitgave van “Gewoon winnen”. Ik voorzie een miljoenenoplage en vele vertalingen zoals “Just win”, “Nur siegen” en “Seulement gagner“. En wat zitten ze nu nog te dubben bij Ajax en PSV terwijl de oplossing van hun trainersprobleem zo voor de hand ligt?

 

De wedstrijd zelf zorgde wel voor spanning bij de toeschouwers maar was, achteraf bezien, feitelijk niet zo spannend. Altius was tactisch wederom sterk neergezet, gaf weinig tot niets weg en creëerde zelf voldoende kansen om er twee te maken (en dat hadden er meer moeten zijn).

 

En daarmee is de competitie, zoals ik vorige week al aankondigde, eigenlijk al voorbij. De kampioen is nu bekend, de tweede plaats en de daarna volgende plekken hebben verder geen speciale betekenis, degradatie is ook niet aan de orde … dus waarom nog verder spelen?

Er staat wel nog een programma op de KNVB-site maar dat gaat natuurlijk niet worden gespeeld. Uiterlijk donderdag a.s. zal dit deel van de KNVB-site aan de realiteit zijn aangepast en geen programma meer bevatten. Omniworld haalt op woensdag nog wel in tegen Hoogland en daarmee komen alle teams op 8 wedstrijden en de stand na die 8 wedstrijden is de eindstand.

 

En dat is fantastisch voor Altius maar ook wel een beetje jammer. Er hadden nog heel wat leuke dingen kunnen gebeuren, zowel in het echt als op papier in mijn rubriekje. Zo was ik me voor onze vriendjes van Victoria al aan het vastbijten in de nieuwe K3 (“Want het is kusjesdag, kusjesdag // Kusjesdag, kusjesdag // Alles kan en alles mag”).

 

Help! Wat schrijf ik nou weer op deze site waar ook kinderen van een jaar of tien naar kijken; ik heb het over “vastbijten” en dat dan in relatie tot die overrijpe, Belgische dames met dat opwindende accent… Pfff … welke pilletjes hadden ook alweer een stabiliserend effect … ik denk die groene … snel dan maar!

 

OK, het gaat weer. En verder missen we nog het Gooische E-voetbal Gala van het Jaar met de uitverkiezing van de beste E-voetballer van het jaar, beste E-team, beste E-coach, beste laatste man bij de E-tjes, beste E-keeper etc. etc. Gezellig met zijn allen in Lapershoek, de hele tent afgehuurd, voorafgaande aan de feestelijke avond gezellig napraten tijdens een borrel op dat mooie terras en daarna een diner. En Arnoud Boer wil niet met Altius in één ruimte verblijven en zit in een apart zaaltje met een aantal getrouwen de bekendmakingen af te wachten …

 

Maar dat is allemaal voorbij, over en sluiten. Los van deze ontwikkeling was er één deelnemer aan deze competitie waar men al heel snel eenzelfde conclusie trok. Want het Grote Nieuws Van Afgelopen Weekend is toch wel het besluit om Victoria E1 uit de competitie terug te trekken. Op de KNVB-site staat Victoria E1 dan ook niet meer ingedeeld voor een wedstrijd a.s. zaterdag.

 

Op zaterdag 3 november jl. kwam men aan ’t Jagerspaadje samen in de 3e kantine, die gelegen is aan het 4e hoofdveld en dat is het weer het enige veld waar niet één van de 6 kunstgrasvelden is geplaatst. En met “men” doel ik op alle 4 de besturen, de 22 spelers van de E1, de 3 coaches en de 84 ouders. Ze dronken 1112 kopjes koffie, 912 Extrannetjes en 3 glazen rode wijn  (gek dat je je in bepaalde gevallen als het om aantallen gaat, altijd naar beneden toe vergist …). Het 3e Victoria-bestuur gaf tekst en uitleg van het besluit om deze competitie te laten voor wat het is, gegeven de oranje-zwarte suprematie, en de focus te verleggen naar de bekercompetitie. Dat “focus verleggen” maakte diepe indruk en gelaten hoorde men (stuk voor stuk intelligente mensen, alle 432) een en ander aan. Met de verpletterende melding dat Altius E1 zeer waarschijnlijk vanaf januari a.s. in gloednieuwe, schitterende outfits en trainingspakken haar wedstrijden zal gaan afwerken, werden de laatste twijfelaars over de streep getrokken, zag men het heilloze karakter van de strijd in en stemde men unaniem in met het voorstel om deze strijdbijl te begraven.

 

Maar de competitie was toch al voorbij, schreef ik eerder al? Dus wat maakt dit dan nog uit?

Pfff …. volgens mij zit ik mezelf nu binnen het kader van één rubriek min of meer compleet tegen te spreken. Dat ik de ene week A roep en een week later B, is nog tot daaraan toe en heeft toch lekker niemand in de gaten, een enkeling daargelaten (die Reinoud van Victoria bijvoorbeeld, dat lijkt me wel iemand die af en toe wat details checkt, altijd een afdrukje op papier bewaart voor het geval dat etc.). Maar om nou als hoogopgeleide, volwassen kerel in één en hetzelfde stukje van een kantje of drie, vier niet eens in staat blijken te zijn een consistente lijn aan te houden … diep en diep triest … Waar zijn mijn fijne, kleine, ronde, groene engeltjes?

 

OK en nu dan maar weer snel naar de wedstrijden van afgelopen zaterdag en mijn voorspellende vaardigheden geëvalueerd.

 

Victoria won van Omniworld daar waar ik dacht aan dan wel hoopte op een gelijkspel (3-0, prognose 3-3). Vriend Arnoud vermeldt slechts “de E1 wint van het sterke Omniworld E1 met goed voetbal, 3-0”. En daar moet ik het helaas mee doen. Want een wedstrijdverslag wil maar niet meer lukken. Na het verlies tegen Altius was er nog één keer een letterkundige oprisping na de mooie winst op Huizen, maar nu is het toch echt afgelopen (Alhoewel uw knecht over betrouwbare informatie beschikt die stelt dat er wel degelijk verslagen zijn gemaakt!!!! Met wat voor (ver)duistere(nde) zaken is Arnoud bezig?). Maar ik ben niet voor één gat te vangen dus ik ga kijken wat Arnoud in het verleden heeft gezegd over zijn tegenstanders en wat dus deze omschrijving waard is, oftewel ik probeer me een beeld te vormen van zijn referentiekader. Jaja, het valt allemaal niet mee; deskundige worden is niet zo moeilijk maar om er eentje te blijven … Gelukkig hebben we nog de leuke en actuele site van Omniworld E1. Uit het verslag aldaar en die ene kreet van Arnoud leid ik af dat het krachtsverschil niet zo groot was en dus mijn prognose nog niet zo gek. Sowieso zijn de drie goals van Victoria weer eens perfect voorspeld.

 

Wasmeer werd zoals voorspeld met twee goals verschil verslagen door Altius (0-2, prognose 2-4). Een kniesoor die dit niet goed telt.

 

In Amersfoort arriveerde de SDO-scribent bij Hoogland pas op het moment dat de eindstand al was bereikt (4-4, prognose 2-5). In de paar minuten die hij kon kijken, zag hij SDO nog een aantal kansen missen. Als we die lijn doortrekken naar de hele wedstrijd, is de enig mogelijke conclusie dat SDO had moeten winnen, conform mijn verwachting.

 

Huizen versloeg thuis Spakenburg, geheel conform mijn inschatting vooraf (5-2, prognose 5-1) en is op weg naar een (vaste) plek bij de eerste vier á vijf. Woorden schieten hier verder tekort want gewoon briljant voorspeld. Op de KNVB-site staat vanavond overigens Huizen E1 – Spakenburg E1: 1-6 !!!! Op de Spakenburg-site zien we deze week weer een keurig verslag, en dat doet me uiteraard deugd. Verder valt op dat Spakenburg het goed doet in doordeweekse oefenwedstrijden. Daarom de volgende tip aan onze collegae uit Spakenburg om uit de huidige malaise te geraken: (a) Plan elke week op een vaste avond een oefenwedstrijd in tegen een team uit een van de andere hoofdklassen, en (b) Zeg tegen de jongens dat dát de echte competitiewedstrijden zijn en de potjes op zaterdag tegen Wasmeer, Altius etc. willekeurige oefenwedstrijden. Succes gegarandeerd! Ach, geen dank, je moet mekaar toch helpen, nietwaar?

 

Laren won met een iets groter verschil van BFC dan voorspeld (8-5, prognose 3-1). BFC staat hierdoor inmiddels onderaan. Merkwaardig genoeg schijnt BFC tegen Victoria (nipte nederlaag met 2-3) volgens deskundige toeschouwers werkelijk ijzersterk gespeeld te hebben. Heel bijzonder. Laren blijft punten pakken en neemt afstand van de laatste posities.

 

NVC verloor van de Zuidvogels daar waar ik het op een gelijkspel hield (3-4, prognose 2-2). Aangezien het onmogelijk is om enige info te vergaren over wat er zich die ochtend in Naarden heeft afgespeeld, moet ik ruiterlijk erkennen dat dit toch echt een verkeerde voorspelling is geweest, de derde totnutoe in dit seizoen.

 

En wat kunt u aanstaand weekend verwachten? Allereerst de voorspelling dat er voor het eerst wat afgelastingen zullen zijn als gevolg van de verwachte, overvloedige regenval aan het eind van de week en op de wedstrijddag zelf. Maar als alles door zou zijn gegaan, had u serieus met het volgende rekening moeten houden.

 

Om te beginnen ontvangt Altius thuis NVC. Van Ellen kwam het bericht (weliswaar mij vertrouwelijk medegedeeld, maar zijn we langzamerhand niet één grote familie aan het worden?) dat ze Martin ’s nachts voor de openhaard aantrof, zachtjes in de schoorsteen prevelend “41-0 zou heel mooi zijn, Sinterklaas, maar 30-0 vind ik ook prima, hoor, even goede vrienden!”. Ellen maakt het licht aan en vraagt hem of hij nou echt tegen de Sint aan het praten is. “Nee natuurlijk niet”, antwoordt Martin doodserieus, “die zit nog in Spanje maar dit zijn de Schoorsteen-Piet en naar ik hoop ook de Schrijf-Piet”. Wat bleek, hij had urenlang zitten rekenen en wilde profiteren van het feit dat Victoria niet zou spelen, door een psychologische dreun uit te delen. En 41 goals zou, zo bleek na secure berekeningen van de grote meester zelf, de beslissende voorsprong opleveren. En dus vroeg hij de Sint hem (weer!) te helpen. Dat 41 goals tot een beslissende voorsprong zouden kunnen leiden, kan kloppen. Maar dat van die verwachte psychologische dreun niet aangezien, zo zagen we reeds herhaaldelijk, getallen weinig tot geen betekenis hebben aan ’t Jagerspaadje. Ook als Altius op de laatste speeldag tegen Victoria moet spelen en dan een voorsprong heeft van 3 wedstrijdpunten en een doelsaldo dat 100 goals meer positief is, dan nog zullen de Victorianen hoopvol en met een big smile op Sportpark Berestein arriveren.

En ja, nu lachen we wel met zijn allen om de mogelijkheid dat Martin nog in de Sint gelooft, maar zeg nou zelf: Heeft Altius E1 de laatste drie seizoenen in de najaarscompetitie, dus in de periode dat Martins grote vriend in het land is dan wel onderweg hiernaartoe, nou wel of niet opvallend goed gepresteerd? Denkt u daar maar eens over na. Die 41-0 ziet uw deskundige niet zitten, maar een ruime overwinning wordt het wel.

 

BFC krijgt Wasmeer op bezoek. BFC weet de laatste tijd zelf veel goals te maken, maar gelukkig voor de tegenstanders hebben onze vrienden uit Bussum een broertje dood aan goed verdedigen. Dus BFC gaat ook in deze wedstrijd scoren maar krijgt er meer tegen en verliest wederom.

 

De absolute topper van dit weekend vindt plaats in Huizen waar de derby tussen Huizen en Zuidvogels gaat worden gespeeld. Gaat dat zien! De Mobiele Eenheid staat met vele eenheden paraat want zoals te doen gebruikelijk in dit soort (voormalige) vissersdorpjes (Spakenburg, Katwijk) zullen de emoties hoog oplaaien. Kijk bijvoorbeeld eens hoe de spelertjes van Huizen E1 elkaar op de eigen site oppeppen (“We gaan ze inmaken”); daar is veel meer aan de hand dan een zoveelste wedstrijd in de Hoofdklasse E. De monsterscore uit het bekertoernooi (10-1 voor Huizen op 8-9 jl.) lijkt me deze keer niet realistisch, zeker niet nu Zuidvogels eindelijk punten aan het pakken is in de competitie. Maar Huizen is wel sterker en wint dan ook duidelijk.

 

In Almere gaat Laren op bezoek bij Omniworld. En dat bezoekje gaat ze niet echt goed bevallen, vrees ik. Omniworld zal de teleurstelling van afgelopen weekend willen wegspoelen met een overwinning en dat gaat lukken.

 

In het laatste duel van dit weekend stuit Spakenburg thuis op Hoogland. Alhoewel Hoogland op het moment van schrijven meer punten heeft behaald dan Spakenburg (10 uit 7 tegenover 5 uit 8), zie ik toch niet zoveel krachtsverschil tussen deze twee en houd ik het op een gelijkspel.

 

En daarmee ziet zaterdag 10 november 2007 er in cijfers als volgt uit:

Altius – NVC: 10-0

BFC – Wasmeer: 2-5  

Huizen – Zuidvogels: 6-2

Omniworld – Laren: 2-0

Spakenburg – Hoogland: 3-3

SDO – Victoria: Uitgesteld

 

Naschrift:

Indachtig het gegeven dat men in een land als de V.S. bij producten waanzinnige gebruikshandleidingen vol met disclaimers voegt teneinde misvattingen of verkeerd gebruik en de daaruit volgende aansprakelijkheid voor de producent, te voorkomen (denk aan het natte schoothondje dat een oude vrouw wilde drogen in de magnetron), bij deze de toevoeging dat HC & FC Victoria E1 niet uit de Hoofdklasse E-competitie is gestapt. De uitwedstrijd bij SDO is slechts uitgesteld in verband met feestelijkheden ter plaatse in het kader van het 90-jarig bestaan van SDO.

 Wat een mooi, verstandig en evenwichtig naschrift. Met dank aan de pharmaceutische industrie geschreven door uw ondertussen weer zeer stabiele scribent

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s