Crisis, what crisis?

Het zijn moeilijke tijden, wellicht ook bekend als de donkere dagen voor kerst. Gelukkig heeft de E1 nog onze scribent, die overal een oplossing voor weet. Echter voor de tand des tijds, die onbarmhartig aan onze levensboom knaagt heeft hij nog geen oplossing. Fred kennende zal hij ook daar voor in de toekomst wel een oplossing vinden.
 
 

Lang geleden stond ik ooit bij de Klantenservice van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA) in winkelcentrum Kronenburg te Arnhem-Zuid. Een erg handig maar weinig verheffend winkelcentrum. Foto’s afhalen. Een kleine donkerharige vrouw staat daar ook, en terwijl mijn foto’s worden gezocht verzoekt zij een van de medewerkers om haar kinderen om te roepen via de intercom en te vragen naar die Klantenservice-balie te komen. Terwijl ze me vervolgens uitlegt wat er is gebeurd, stopt ze opeens, kijkt me indringend aan en zegt (heus waar!): “Het zijn ook zulke rotkinderen!” Dat soort statements blijven je bij, kan ik u verzekeren. En zoiets komt bij je boven op een zaterdagmorgen als de E1, voorzichtig geformuleerd, matig presteert. Zit ik hier elke week die lamlendige stukjes te schrijven om de site wat op te leuken en het niveau wat op te krikken, laten die jongens je min of meer barsten en … Maar heeeeee, wacht even, dit doe ik fout …. Een van de Vier (Tolteekse) Inzichten luidt immers “Vat niets persoonlijk op” dus …

 

En dank trouwens, jullie allemaal, Vrienden van het dappere Altius E1, dat de taak op zich heeft genomen om namens de beschaafde wereld serieus de strijd aan te gaan met het Ultieme Boze, dank voor bijvoorbeeld de vele steunbetuigingen in het Gastenboek op onze site. Toch lekker om na zo een wedstrijd boodschappen te lezen als “Altius E1, zet door, het komt allemaal goed!” of “Altius E1, jullie blijven voor ons Nummer Eén” of “Zet door en versla Het Kwaad”. Nee, het is langzamerhand wel duidelijk dat de acht oranje strijders en hun TS een keiharde maar vooral ook erg eenzame strijd voeren …

En wat heeft de Omniworld-webmaster op de site als achtergrondmuziekje bij de foto’s gezet? Is dat niet het zo gehate “We are the champions”??????? Zoeken we soms problemen? Bedenk, het is verdraaid snel alweer 8 december en de nu onvermijdelijke 0-9 zal jullie nog lang heugen en o.a  Kerst 2007 goed verzieken!!!!!

Maar houdt dan werkelijk niemand meer van ons? Hoe dan ook, dit stukje moet ik ditmaal helemaal uit mijn linkerteen halen, eerlijk waar.

 

Maar het was dus niet best. De TS van Altius E1 heeft spoedoverleg gevoerd en harde maatregelen getroffen. Waarvan de belangrijkste is dat de E1 wordt teruggetrokken uit de Hoofdklasse om verder gezichtsverlies te voorkomen. We kiezen ervoor om tot in aller eeuwigheid te boek te staan als het team dat de eerste acht wedstrijden zo geweldig presteerde, werkelijk onaantastbaar was en daarna  even een dipje had maar ongetwijfeld geweldig zou zijn teruggekomen als ze in de hoofdklasse waren blijven spelen. Maar dat laatste doen we dus lekker niet dus we zullen het nooit weten. En dat vindt de TS, na de laatste twee wedstrijden, wel best. Nog twee potjes, o.a. even Omniworld terugpakken en dan exit.

 

En bij al deze droefenis voegt zich dan ook nog de verjaardag van uw scribent. Vijfenveertig, vijf …. ennnnnn … veertig … Klinkt ook weer heel wat deprimerender dan vierenveertig . Vier … ennnnn … veertig. 44 draagt nog een soort aura van hoop met zich mee; het kan allemaal nog leuk worden, sex is misschien nog nét niet ethisch totaal onverantwoord … Maar 45? Bij 45 betreed je onmiskenbaar de tweede helft, de nadagen zijn begonnen, Huize Avondrood kan je elk moment haar inschrijvingsformulier alvast toesturen, sex is ronduit verboden etc.

En als er dan een (enkele) reactie op de rampzalige dag komt is dat een SMS-je met de tekst “Gefeliciteerd! En op die leeftijd nog steeds een goddelijke Adonis”… En dat uit de bloedeigen TS-stal …

 

Enfin, maar héél snel de meetlat gelegd langs mijn voorspellingen.

 

Laren ontving Huizen en dat leidde tot een doelpuntloos gelijkspel (0-0, prognose 2-4). Laren had zelfs nog kunnen winnen maar Huizer rechtsback Youri redde op de lijn. Laren blijft punten pakken en houdt voorlopig drie teams onder zich in de stand. Huizen laat de kans liggen om virtueel (sorry, Arnoud) vierde te worden. Een verrassende uitslag.

 

NVC kreeg thuis een pak slaag van SDO met cijfers die hoger uitpakten dan voorspeld (3-10, prognose 1-5). Na de opvallende 6-0 vorige week tegen BFC, zakt NVC weer dieper het moeras in. SDO is daarentegen juist weer op weg naar boven en blijft een ploeg waar eenieder die Altius een warm hart toedraagt, op hoopt als het gaat om Victoria punten af te snoepen.

 

Dat mijn prognoses bij vlagen nu reeds de perfectie naderen blijkt uit de wedstrijd tussen Victoria en Hoogland (6-3, prognose 5-2). Dat de Victoria-trainer bij een enorme voorsprong besloot de zaak op zijn kop te zetten (Tijn in de goal, Lucas in de spits, allemaal verplicht alleen nog maar met links schieten et cetera) doet daar niets aan af.

 

Wasmeer en Spakenburg speelde een wedstrijd die veel spannender was dan ik had verwacht (4-3, prognose 5-1). Zouden de talrijke oefenwedstrijden van Spakenburg dan toch hun vruchten beginnen af te werpen? Wasmeer blijft punten pakken en nadert alweer het zo geplaagde Altius.

 

BFC heeft volgens onze bronnen haar team weer compleet en speelt meteen beter, naar het schijnt. Het bezoek bij de Zuidvogels werd winnend afgesloten (0-1, prognose 3-0). Na het gelijkspel tegen Altius leek Zuidvogels de nieuwe kandidaat voor het kampioenschap, maar dat was wat voorbarig …

 

En de voorspelde overwinning van Altius tegen Omniworld werd het al veelvuldig besproken drama (3-4, prognose 3-1). Wanneer de verdediging op normale sterkte was geweest, was mijn voorspelling weer eens angstaanjagend goed geweest. Nu zou je bijna denken dat ik minder deskundig ben dan ik ben en dat is natuurlijk lariekoek. Helaas ontdekte ik dat muziekje op hun site, anders leek me deze ploeg en bijbehorende aanhang ook wel een aardige kandidaat voor de Grote en Onovertroffen Altius E1 Voorjaarsbarbecue Voor De Leukste Teams Uit De Hoofdklasse E 2007-2008. Jammer is dat.

P.S. De term “voorjaarsbarbecue” wordt wellicht nog vervangen door “kampioensbarbecue”, als de tijd  daar weer rijp voor is.

 

Tot zover de terugblik. Want wind en weder dienende, kunnen we komend weekend de volgende  wedstrijden verwachten in deze hoofdklasse.

 

In Sportpark Berestein kan men zaterdag om 10.00 uur terecht voor het antwoord op de vraag of Altius uit de vroegtijdig ingezette winterslaap is herrezen. En dat moet dan gebeuren tegen BFC dat afgelopen weekend weer eens won. Daar waar ik ooit probleemloos een 15-0 uitslag zou hebben voorspeld (kijkend naar BFC – Altius van een poosje terug een heel normale uitslag), verwacht ik nu een kleine overwinning.

 

Deze keer geniet Spakenburg het voorrecht te mogen aantreden tegen Laren op het prachtige complex aan het Schuilkerkpad. Beide teams bevinden zich in het rechter rijtje maar zijn onmiskenbaar aan het groeien. Geen idee wie er zou gaan winnen en waarom. Ik houd het daarom op een gelijkspel.

 

Omniworld dat zich sinds kort geheel onverslaanbaar acht, gaat op bezoek bij NVC. En dat  (verkeerde) beeld van de krachtsverhoudingen in deze hoofdklasse wordt door deze overwinning in Naarden niet gecorrigeerd.

 

Aan ‘t Jagerspaadje treffen het lokale Victoria en Huizen elkaar. En dat doen ze, om precies te zijn, om 13.45 uur. Dat tijdstip doet me denken aan carnavalsoptochten in het (diepe) zuiden die op tijdstippen als 14.33 of 15.33 beginnen (altijd lachen …). Maar wel een moment waarop je ff langs zou kunnen gaan en dat doe ik wellicht ook nog … beetje inspiratie opsnuiven … Maar hoe doe je inspiratie op temidden van het totale niets dat je daar aantreft, die overvloed aan kwaad en geestelijke armoede waarbij vergeleken winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid een vrolijk en inspirerend lustoord is?

Maar terug naar de wedstrijd en de deskundige voorspelling mijnerzijds waar u zonder meer recht op heeft; u heeft immers niet voor niets een peperduur abonnement op de beste E1-site van Nederland genomen. Welnu, ondanks de vele Sinterklaas Kapoentjes die Martin en ik richting mijn schoorsteen hebben staan zingen, nee zelfs schreeuwen, wordt dit een eenvoudige winst voor … Het Ultieme Kwaad. Ja, de naam Victoria is vanaf nu taboe en ik spreek consequent over Het Ultieme Kwaad (afgekort: HUK). Geen schijnheiligheid meer, niks te BBQ-en in de toekomst, gewoon oorlog.

Toppertje Youri die voor Huizen het punt redde tegen Laren, is een echte klasbak en is op de Huizer-site al lekker bezig: “victoria wort lastig we moeten scherp zijn en doelpunten maken als we willen winnen kan het alleen met teamwork”. Die jongen wordt later trainer, hij weet nu al hoe het allemaal zit! En Jaap van Huizen kan op de resterende zaterdagen iets anders gaan doen, vissen of zo …

Maar Youri en de zijnen gaan een moeilijke middag tegemoet en gaan, ondanks het wanhopige, zeg maar gerust volstrekt waanzinnige geschreeuw van een ietwat volslanke, niet met name te noemen, sinds kort 45-jarige Altius- en nu dus ff Huizen-supporter, met duidelijke cijfers ten onder.

 

In Huizen krijgen de Zuidvogels Hoogland op bezoek. Het vereist wel heel veel liefde voor de nobele voetbalsport om hier twee keer vijfentwintig minuten naar te blijven kijken, eerlijk gezegd. Uw dienaar vreest voor weinig verzorgd voetbal tussen twee defensief ingestelde teams met veel mannetjes achter de bal en regelmatig een wilde, verre trap naar voren waar dan geestdriftig achteraan wordt gehold. Hoogland is daarin echter de meest behendige en gaat dan ook winnen.

 

In beknopte vorm:

Altius – BFC: 4-0

Laren – Spakenburg: 2-2

NVC – Omniworld: 0-3

Het Ultieme Kwaad – Huizen: 5-0

Zuidvogels – Hoogland: 1-3

 

Wasmeer-SDO is uitgesteld zonder uw scribent om goedkeuring te vragen, waarvan akte!

 

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s