Vreest niet; de E1 scribent houdt zijn kruit nog even droog

 

Als het weer meezit gaan we aanstaande zaterdag weer iets doen wat we een poosje terug wekelijks deden en dat heet voetballen. Omdat het al weer zo lang geleden was dat we een wedstrijd speelden (uitslagen van de laatste twee wedstrijden weten we bijvoorbeeld ook al niet meer), heeft de TS van Altius E1 deze week een Opfriscursus E-voetbal gevolgd bij de KNVB en is ze nu weer helemaal bij de les. Zeven tegen zeven en we spelen 2 keer 25 minuten op een half veld. Ook wordt Altius E1, zoals in een van de voorgaande rubrieken aangekondigd, niet uit deze competitie teruggetrokken. Het aantal dit jaar nog te spelen wedstrijden is door de afgelastingen zo beperkt geworden dat ons inziens in onvoldoende mate sprake is van een waardige afscheidstoernee. En dus gaan we door.

 

Voor zaterdag a.s. betekent dit dat Altius thuis SDO op bezoek gaat krijgen. De wedstrijd in Bussum was destijds de ouverture van het seizoen en daarin werd Altius bijna verrast door een sterke start van SDO. Als we daar dan aan toevoegen dat SDO ondertussen is gegroeid en Altius wellicht nog de naweeën van de november-dip zal voelen, kan gesteld worden dat dit een spannende wedstrijd gaat worden. Maarre … uw schrijvende dienaar heeft die ochtend tussen 9 en 10 piketdienst namens de E1. Hetgeen betekent, denk ik, dat ik de teams die op bezoek komen in de bestuursruimte ontvang en ze bijvoorbeeld vertel waar hun kleedkamer en het speelveld is. Nou, de mannen uit Bussum zien we voorlopig niet meer terug als ik ze eenmaal naar een naburige vereniging heb weten te manoeuvreren! Ik hoor me al serieus zeggen, wijzend naar een plek ergens in de verte “Nee, nóg verder, helemaal daarachter moeten jullie zijn, ons derde complex, ja waar ook opvallend veel voetballers in rood-wit-groen rondlopen, maar da’s toeval”.

Helaas zullen ze hier niet intrappen en zal zich aan ’t Kininelaantje een boeiend duel ontspinnen met eindelijk weer eens Altius als (nipte) winnaar.

 

In Bussum is het de vraag of BFC aan een opwaartse lijn gaat beginnen of dat de winst bij de Zuidvogels een incident was. Omniworld komt op bezoek en lijkt op basis van de stand de gedoodverfde winnaar. Ik verwacht echter een redelijk gelijkopgaande wedstrijd die in een gelijkspel eindigt.

 

Deze keer mag Hoogland het genoegen smaken om zich rond de middag te melden aan het nog steeds onvolprezen, rustiek gelegen Schuilkerkpad voor het duel tegen Laren. De twee teams staan  bij elkaar in de buurt in de stand en het wordt dan ook een spannende wedstrijd waarbij Hoogland aan het langste eind gaat trekken.

 

Na een spectaculaire 3-3 in de eerste wedstrijd, mag NVC het nu thuis gaan proberen tegen Spakenburg. Naar aanleiding van de onlangs gewonnen wedstrijd tegen Omniworld (ondanks de vraagtekens die vanuit Almere heel voorzichtig bij de arbitrage van die wedstrijd zijn geplaatst), verwacht ik dat NVC met de drie punten gaat strijken. Het verschil in doelpunten zal echter beperkt zijn.

 

Wasmeer ontvangt Huizen en kijkend naar het laatste optreden van Huizen in Hilversum, vrees ik dat de Huizers weer een moeilijke ochtend tegemoet gaan. Wasmeer blijft consequent haar punten pakken en staat bijvoorbeeld nog maar vier verliespunten achter Altius. En ook vandaag dus blijven de punten in Hilversum na een duidelijke overwinning. Omdat Huizer keeper Daniël uw schrijver heeft beloofd er maximaal twee door te laten, heb ik mijn oorspronkelijke prognose wat bijgesteld.

 

In Huizen gaat Victoria tegen de Zuidvogels weliswaar terechtkomen op een soort zandbank (er is vast weer zand bijgestrooid de afgelopen weken), maar er helaas niet op stranden. In de aangepaste, koortslipvrije en daardoor min of meer gerehabiliteerde lichtblauwe pakjes wordt duidelijk maar niet heel erg ruim gewonnen.

 

En dit alles weer vertaald in getallen:

Altius – SDO: 2-1

BFC – Omniworld: 2-2

Laren – Hoogland: 1-2

NVC – Spakenburg: 3-1

Wasmeer – Huizen: 2-0

Zuidvogels – Victoria: 1-4

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s