Geweldig nieuws voor de E1 !

 

Kerstmis wordt ook wel geassocieerd met lichtjes, toch spreekt men wel vaak van de zgn donkere dagen voor kerst. Een paradox, die ook voor Altius E1 opgaat. In twee weken tijd van soevereine lijstaanvoerder geduikeld naar de derde plek met 8 verliespunten in drie wedstrijden; wat voor opbeurende teksten kan je daar nu nog voor verzinnen? Was de animo het standenbord in de kantine na de negende wedstrijd ( gelijkspel tegen Zuidvogels ) nog aan te passen met een fors aantal procenten gedaald, na het eerste verlies tegen Omniworld is hij helemaal niet meer van zijn plek geweest en is het net of wedstrijd tien en elf in het geheel niet hebben plaatsgevonden. Struisvogelpolitiek heet dat met gevoel voor understatement. “E1 Supporters” fluisteren al smalend en besmuikt hun teksten jegens ondergetekende over het niet bijhouden van het standenbord. Ik bedien me tegen beter weten in vergeefs  van allerlei afweermechanismen ter bescherming van mijn trainersego. Mompel wat in de strekking van “als het goed gaat hoor je ze niet en nu…!”  Maar ik weet het; ze hebben me te pakken en ze prikken met hun giftige vingertjes precies op mijn kwetsbare plek. Ik geef toe; het contrast met een trainer, die zogenaamd moeite heeft het standenbord van  de wand te krijgen na een gewonnen wedstrijd van de E1 en op een te luid volume vraagt of iemand hem wil helpen

( zodat hij in de volle kantine alle aandacht krijgt ) en zijn trieste verschijning aan de bar na een verliespartij is ronduit schrijnend te noemen. 

 

Hoe naargeestig de situatie ook is; ik wil nog niet aan een groene of blauwe pil of een combipil van collega Fred. Zodra mijn gedachten beheerst gaan worden door de geneugten des levens tijdens het denken aan het lieflijke Drentse dorpje Pesse ( voorbeschouwing toernooi Zwolsche Boys) of  de site www.drynv.nl  bovenaan in zijn favorieten heeft staan ( aan een combi wil ik eigenlijk helemáál niet denken..) gaan we per slot van rekening te veel op elkaar lijken en is het niet zo dat je in een technische staf juist complementair aan elkaar moet zijn en niet hetzelfde?

 

Nee, geen lichtpuntjes maar een soort van hemels licht moet er komen om het voetballeven weer wat draaglijker te maken.  Met enig gevoel van trots kan me een vooruitziende blik in deze  niet ontzegd worden. Het zou een leugen zijn als ik me tot een soort van trendsetter zou profileren, maar het benoemen van een leider dit seizoen van de andere sexe zou in deze wel eens een gouden greep geweest kunnen zijn. Binnen Altius is, zo realiseer ik me, een heuse trend aan de gang; de E1 t/m de E6 zijn in het trotse bezit van een vrouwelijke leidster!. De E6 heeft Regina, moeder van drie Altiusbikkels Jurgen, en tweeling Matthijs en Niels,  de E5 Patricia, Patries voor intimi en moeder van Luuk , de E4 heef Saskia, de alleskunner, met haar prachtige zoon en pretletter Nick, de E3 heeft Yvonne ( Raymond heeft altijd al een sterke vrouw naast zich nodig gehad), met zoon Cas die gelukkig tot inzicht zijn gekomen dat Altius een veel leukere club is dan de huidige koploper in de E1 hoofdklasse.., de E2 met de geroutineerde “en altijd charmante Petra” met zoon Luc en last but zeker niet least heeft de E1 ons aller bekende Montse!

Net op het moment dat ik dreigde te breken en Fred om professionele hulp wilde bellen

 ( zover was ik al heen) klonk de bekende SMS pling : “hey depressieveling; check ff je mail!” ; wie anders dan Montse. Ik moet eerlijk zeggen; buiten het feit dat je met vrouwen niet over voetbaltechnische zaken kunt  ( en moet) discussiëren ,  je over je emoties  moet kunnen praten als man zijnde ( in de Libelle heet dat “de kwetsbare man acteren”) om nog in respectvolle dialoog te kunnen blijven ( “hoe voel je je ?“ na een verloren wedstrijd b.v. is thans helaas een teveel gestelde vraag ; op mannelijke wijze een deur vernielen na een verliespartij is er tegenwoordig niet bij..), is het me tot nu toe beslist niet tegengevallen.

Montse is het levende bewijs dat je als man nooit moet denken dat je een vrouw onder controle hebt! Montse’s levenscredo is net zoals die van crimefighter Fred Teeven; “als het niet rechtsom kan dan gaat het gewoon linksom”. Kortom, die heeft niet stil gezeten en het sms je prikkelt mijn nieuwsgierigheid.

De inhoud van de mail doet terstond mijn inktzwarte wolk van somberheid plaats maken voor een oase van licht in mijn geest.

 

Altius E1 is weer uitgenodigd om in Barcelona een geweldig toernooi te komen voetballen!

 

De speeldatum is 21 juni, dit keer op een zaterdag. Gelukkig niet op een zondag, dit keer geen discussies over de statuten en ander soort geneuzel.

Het voorlopige affiche ziet er als volgt uit ( Mollet neemt deel met 4 teams; totaal 12 teams dus 2 poules van 6:

 

 

                                               C.F. MOLLET,U.E.

-Futbol Base-

TORNEIG INTERNACIONAL DE FUTBOL

CIUTAT DE MOLLET

 

 

CAMP MUNICIPAL DE FUTBOL

GERMANS GONZALVO

 

DIES 21 DE JUNY DE 2008

 

ENTITATS PARTICIPANTS

 

C.F. MOLLET, U.E.

 

J.M. GENÉ ASS ESP

 

LLEIDA, U.E.

 

GIRONA, C.F.

 

NASTIC TARRAGONA

 

V.V. ALTIUS (HOLANDA)

 

 

Ciutats Agermanades

 

RABENSBURG (ALEMANIA)

 

RIVOLI (ITALIA)

 

SITE (FRANCES)

 

 

 

 

Afzender van de mail is wederom onze sympathieke Catalaanse vriend Cesc Polonio, de Jeugdcoördinator van CF Mollet. Ik vraag Montse of ze mijn vragen aan hem wil vertalen en zijn antwoorden natuurlijk vice versa.

Het resultaat is als volgt:

 

 

Interview Cesc Polonio

 

 

Hola Cesc; fantastisch dat we weer zijn uitgenodigd bij Mollet. De trip van vorig jaar heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt en we praten er nog wekelijks over! Is het waar dat er een mogelijkheid is dat er een Italiaans en/of Zuid-Amerikaans voetbalteam mee doen op het toernooi? ( je deelt ons dan toch wel in hun poule in nietwaar J ? ) 

 Cesc:

Na de geweldige ervaringen van vorig jaar tijdens het toernooi voor zeventallen m.b.t. jullie deelname en jullie hoge niveau met als resultaat het behalen van de  finale ( en wat voor een finale!) kwam ik er achter dat het voor iedereen een zeer positieve ervaring was geweest, zowel op het sportieve als op het menselijke vlak. Vanuit dat oogpunt is het in mijn ogen niet meer dan vanzelfsprekend jullie weer uit te nodigen voor het volgende toernooi voor elftallen. We hopen zeer dat jullie het voor elkaar kunnen krijgen om te komen en derhalve onze uitnodiging zullen accepteren. Ik zal hier alles in het werk stellen om jullie te helpen daar waar ik kan.

 

Het betreft een toernooi  voor elftallen;  hoeveel clubs doen er mee, en kan je al vast een aantal noemen?  

Cesc:

Mijn intentie is om dit jaar de clubs uit te nodigen die de provincies van Catalunya vertegenwoordigen zoals Lleida http://www.unioesportivalleida.com/estadi.php

, Girona http://www.gironafutbolclub.com/temp/web/fe/equips_club/index.asp

 en Nastic de Tarragona http://www.gimnasticdetarragona.com/, daarnaast zullen we ook clubs uitnodigen, die een soort van “Broedergemeente relatie” hebben met de staat van Mollet de Valles, zoals Rabensburg ( Duitsland), Rivoli ( Italië ), Cinco Pinos ( Zuid Amerika), ééntje uit Frankrijk en een team van een privé voetbalschool genaamd Joseph Ma. Gené, Altius en Mollet. Het lijkt wel een droom niet!

 

Kan je iets vertellen over het verwachte niveau en hoe is dat niveau vergeleken met wat je van ons hebt gezien? ( we zijn nu weer een stuk beter J ) 

Cesc:

Het niveau zal beter zijn dan vorig jaar, want clubs als Nastic en Girona spelen op het hoogste niveau. Welke teams ze sturen is mij nog onbekend; ik ken ze niet zoals ik jullie ken.

 

Spelen we tegen de zelfde spelers van Mollet als die van in de gespeelde finale? ( De jongens snakken naar een revanche! ) 

Cesc:

Het team van vorig jaar zal ook mee doen aan het toernooi. Dit jaar spelen ze al op een grot veld en ze hebben moeite om van hun tegenstanders te winnen; deze zijn allemaal een jaar ouder dan onze jongens. ( ML : de discussie of je 2e jaars E tjes wel vervroegd op een groot veld moet laten spelen is blijkbaar ook over de grenzen actueel! )

Op 21 juni zullen de teams voor het komende seizoen klaar zijn en aan het toernooi meedoen. Onze Alevin A team (ML: Mollet A)  zal volgens eizoen waarschijnlijk op het hoogste niveau spelen daar zij nu op de eerste plek staan. Ik ben al bezig met het vormen van de nieuwe teams, dus waarschijnlijk zullen jullie tegen een zeer sterk team moeten spelen. Jullie jongens zullen dus heel hard moeten trainen om tegen onze jongens opgewassen te zijn.

( ML: Die twijfels had hij van ons ook voorafgaande het toernooi, echter hij had niet op onze “leeuwenhartjes”gerekend! J )

  Jullie zullen tegen de talenten spelen uit de lichting 1997 .

 

Kunnen we nog een oefenwedstrijd plannen voor het toernooi ? 

Cesc:

Ik zal mijn best doen om een wedstrijd of training te regelen zoals afgelopen jaar.

 

Wat is het meest gangbare spelsysteem bij jullie op dat leeftijdsniveau bij elftallen? 

Cesc:

Op een groot veld 4-4-2, maar je kan ook 4-3-3- tegenkomen, zoals Alevin A dit jaar speelt dit jaar. In een meer verdedigend systeem wordt 4-2-3-1 gespeeld, zeker als de tegenstander een jaar ouder is.

 

 Het viel me op dat de meeste Spaanse teams bij 7 tallen met 1 diepe spits spelen. Ik schrijf dit toe aan het feit dat het speelveld 10 meter smaller is dan bij ons, waardoor er te weinig ruimte is voor het spelen met drie spitsen. Is dat de reden dat vanwege het op deze manier van opleiden van jeugdspelers in het Spaanse voetbal weinig 4-3-3- wordt gespeeld?  

Cesc:

Dat is waarschijnlijk ook de reden. De F-en E velden zijn bij ons ook kleiner. De rechts en linksbacks komen vaker naar voren, waardoor, waardoor het 1-3-2-1 spel bij zeventallen een systeem is waar alles in zit. In een aanvallend systeem is 1-3-3- het meest voorkomende systeem.

 

In Nederland heeft de Nederlandse voetbalbond, de KNVB, richtlijnen op gesteld voor jeugdvoetbal, waarbij het 4-3-3- systeem wordt gepromoot bij jeugdvoetbal t/m 16 jaar. Worden de Spaanse clubs ook ondersteund door de Spaanse voetbalbond m.b.t. richtlijnen van het spelen van een spelsysteem bij de jeugd? En zo ja, hoe ziet dat er ongeveer uit? 

Cesc:

Hier in Spanje stimuleert de voetbalbond geen enkel systeem. Iedere club speelt zoals hij denkt dat goed is.

 

Pas jij en je jeugdtrainers de oefenstof nog toe van de DVD die ik je heb gegeven? 

Cesc:

Ik heb het door tijdgebrek nog niet in de praktijk gebracht. Om het te gebruiken zou een algemene instructie gemaakt moeten worden voor alle trainers. Dit jaar hebben we onze trainingstechniek aangepast, zodat de hele club deze kan gebruiken. Maar jouw DVD heeft me wel doen realiseren hoe belangrijk de individuele techniektraining is.

 

 

Kom je nog eens naar Nederland om de E1 te bekijken op een toernooi? Tweede Paasdag hebben we weer het toernooi bij Leonidas; het zou leuk zijn als je er weer kan zijn!  

Cesc;

Ja, ik ben zeker van plan om nog een keer naar Nederland te komen om een voetbaltoernooi van jullie mee te maken. Vorig jaar deden hele goede teams mee met het Leonidastoernooi. Ik zal mooi weer meenemen om wederom van een voortreffelijke voetbaldag te genieten.

 

Enne, kan je nu eindelijk wel een pan paella maken voor onsJ ?

Cesc:

Ik kan maar beter geen paella makenJ! Maar dit jaar is onze keukenservice verbeterd en wij zullen samen zeker van een heerlijk biertje gaan genieten!

 

 

Tot zover het nieuws uit Barcelona.

 

 Tsjonge, wat een deelnemersveld en wat zal dat weer een geweldige ervaring worden voor de jongens. Vroeger was ik op die leeftijd al volledig van slag als ik een toernooi had verder dan 30 km afstand van Hilversum! Nu krijgen die kleine snotneuzen n.b weer voor de tweede keer de kans om in Barcelona tegen diverse teams uit verschillende landen te voetballen ( en wellicht nog uit een ander werelddeel !) en nog wel in het mooie stadionnetje van Mollet!

Maar natuurlijk moet er nog een hele hoop worden geregeld; maandagavond 7 januari komen de ouders bij elkaar om één en ander te bespreken ( 19.00 )

Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s