E1 beleeft fantastische dag in Bloemendaal

Zoals eerder vermeld op deze site stond vandaag voor de E1 een dagje Bloemendaal op het programma. Onder geweldige weersomstandigheden vertrokken we om 12.40 met maar liefst 29 man vanaf de Gamma richting Bloemendaal aan zee en kwamen we om 13.30 aan bij strandpaviljoen Parnassia, alwaar we een pittige training op het strand afwerkten. Na een positiespelletje op het harde gedeelte van het zand aan de vloedlijn werd er op het scherpst van de snede een rugbypartijtje in het mulle zand gespeeld; altijd garantie voor de nodige hilariteit. Tot slot werd er een sprintwedstrijd gehouden wie als eerste boven op de klimduin arriveerde. Is het wandelen steil omhoog al een inspannende bezigheid, in volle sprint naar boven door het mulle zand is natuurlijk helemaal een hachelijke onderneming. Ondergetekende kwam er natuurlijk niet onderuit om dit huzarenstukje ( een trainer moet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven…) eveneens te voltooien. Bijna bloedspuwend kwam ik na 24 seconden boven op de duin aan, terwijl zoonlief het traject in 17 seconden had afgelegd….sterker nog; alle jongens waren sneller dan ik ..) Terwijl ik Tjerk, vader van Jelmer en tijdwaarnemer, nog beschuldigd had van het veel te snel indrukken van de stopwatch ( ik zou nog lang niet zijn vertrokken ), moest ik na het zien van de gefilmde beelden van Montse
( hartelijk dank Montse  Ontblote tanden ) toch toegeven dat het net leek of ik met een touw  om mijn nek een gestrande potvis het strand op trachtte te slepen.
Het leek me daarom een uitstekend idee om de training te beeindigen en het sein te geven om met zijn allen warme chocolademelk te drinken in het paviljoen. Om 15.00 vertrokken we naar bvc Bloemendaal, alwaar de sympathieke en gastvrije Ben Viveen, de E coordinator, ons al stond op te wachten. De wedstrijd was per mail op eerste kerstdag geregeld; gelukkig zijn er meer prettig "gestoorde" voetbalmensen, die er niet voor terugdeinsen om op de familiedag per uitstek nog met het plannen van oefenwedstrijden bezig te zijn!
Bloemendaal E1 speelt eerste klasse en het is altijd ongewis wat de sterkte dan is van je tegenstander. Eigenlijk was dat voor ons niet zo belangrijk; belangrijk was de vraag of alle blessures waren genezen; Wouter, die 2 weken geleden behoorlijk door zijn enkel was gegaan, Ruben, die al weken last heeft van zijn knie en Rik, die al de maand december vrijwel niet aan voetballen is toegekomen vanwege een liesblessure. De voortekenen waren gunstig; tijdens de strandtraining konden alle jongens voluit en hadden gelukkig geen klachten. Een andere belangrijke vraag was of de voetbaldip, die de E1 8 verliespunten in twee weken had opgeleverd, een beetje tot het verleden was gaan behoren. De eerste helft verliep vrij stroef, wellicht voelden de jongens het strand nog wat in de spieren. De ruststand was 3-3. De tweede helft werd helemaal door de E1 gedomineerd en kwam Bloemendaal er eigenlijk niet meer aan te pas. Het bekende combinatiespel kwam weer aan de oppervlakte en wat ook belangrijk was; er werd weer volop gescoord en wel met doelpunten om van te smullen! De eindstand was 3-9; doelpuntenmakers waren Wouter 1x, Hugo 4x en Rik 4x.
Bij deze wil ik Ben Viveen bedanken voor zijn uitzonderlijke gastvrijheid. Tijdens de wedstrijd kwam hij speciaal voor de Altiusaanhang een grote pot hete thee brengen om ons wat op te warmen ( het werd langzaam aan toch wel heel koud!). Bovendien had hij geregeld dat de kantine speciaal voor ons open was voor koffie etc, zonder ons "weg " te kijken; heel bijzonder!
 
Daarna vertrokken we naar Peper’s Pannenkoekenhuis, dat op 2 minuten rijden van het voetbalveld was. De jongens, zusjes en broertjes aan één tafel en de ouders werden de pannenkoeken smakelijk opgegeten. En met het uitspreken van de wens dat we een onvergetelijk en gezellig tweede seizoenshelft met elkaar mogen beleven eindigden we deze prachtige dag en gingen we omstreeks half 8 weer huiswaarts.
Het was een beregezellige dag met de conclusie:  de E1 is back in town!
 
 
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s