E1 scribent speelt met vuur….

Na drie keer de voorbeschouwing van onze scribent te hebben gelezen, realiseer ik me dat hij het ogenschijnlijk schier onuitputtelijke opgebouwde krediet in een rap tempo aan het verspelen is. Na het ridiculiseren en demoniseren van de toptrainer van de E1, is hij thans ook op afschuwelijke wijze de kluts kwijt m.b.t. de voorspellingen van de wedstrijden, wat de vraag oproept of de scribent tijdens het spionage bezoek op het Jagerspaadje in december (waar de de plaatselijke E1 tegen Huizen E1 speelde) door Vincent en Reinoud is gerecruteerd als dubbelspion…..

 

 

Uw dienaar laat weer van zich horen. Daartoe fijntjes door werkgever Martin aangespoord … Want komend weekend is er welgeteld één competitiewedstrijd dus ben ik contractueel verplicht een beschouwing op te leveren. Die competitiewedstrijd is overigens niet zo spannend, het viertal te  spelen bekerwedstrijden waarbij één of twee teams uit deze hoofdklasse zijn betrokken, des te meer.

 

Dus weer aan het werk getogen maar gelukkig wel met een hoopvollere stemming dan in december. Want wat hebben we het in het Altius-kamp moeilijk gehad! Die misère kwam het meest duidelijk tot uiting in het lijden van de E1-trainer. Deze man, die doorgaans na een wedstrijd van de E1 nog urenlang met veel bravoure het drukke baasje uithangt op het Altius-complex, zag ik na één van de drie rampzalige wedstrijden in december al omstreeks 13.00 uur met een tas vol boodschappen uit de lokale supermarkt komen. Daartoe door zijn vrouw dringend gesommeerd, zo gaf hij aan. De totale vernedering, was onze gezamenlijke conclusie. Maar het werd nog erger. Een week later begon hij op de E1-site te bazelen over “vrouwelijke eigenschappen”, “sterke vrouwen” die Altius-jeugdteams leiden en nog meer van dat soort onzin. De grote vraag was wat ons verder nog te wachten stond in het kader van de neergang van deze man. Ik had het gevoel dat het wachten was op het verschrikkelijke moment dat hij zou aankondigen wat minder tijd te hebben voor de voetbal omdat hij zich wilde richten op zijn nieuwe passie: optreden met de vreselijke Lucky Boys And Girls met als hoogtepunt het jaarlijkse optreden op Koninginnedag. In felgekleurde strakke tight zoetsappige jaren ’70 en ’80-liedjes nazingen met daarbij wat flauwe danspasjes. Save all your kisses for me … Mijn plannen voor een heus Kerstverhaal (“De trainer en de engel”, gebaseerd op “It’s a wonderful life” van Frank Capra, mooiste Kerstfilm aller tijden) konden meteen de kast in: de daarin te schetsen verhaallijn rond een suïcidale trainer werd langzamerhand te realistisch.

 

Maar net toen dit soort spookbeelden in mijn hoofd hoogtij vierden, bleek de trainer in Martin weer te zijn opgestaan, als een heuse fenix herrezen uit zijn as. Op Eerste Kerstdag (!) had hij een oefenwedstrijd in combinatie met een uitje gepland voor 2 januari. En voor de 5e een oefenwedstrijd. Eerst een eersteklasser, daarna een (redelijke) hoofdklasser, allemaal weldoordacht. En zoals U allemaal ongetwijfeld heeft gelezen op de site, was m.n. de wedstrijd tegen VVZ ’49 héél bijzonder en kijkt het Altius-kamp weer een beetje reikhalzend uit naar zaterdag a.s., waarover later meer.

 

Meer eerst dus even goedgemutst terugblikken op de laatst afgegeven prognose, te weten die van 15 december jl. Op een enkel gevalletje na, had ik het weer helemaal goed.

 

Zo won Hoogland in Laren met 2-3 daar waar ik 1-2 had voorspeld. Perfectie waar je het koud van krijgt.

 

En wat te denken van Wasmeer tegen Huizen (3-0, prognose 2-0)? Die 2-0 kwam tot stand doordat keeper Daniël van Huizen me garandeerde er niet meer dan twee door te laten. Ik zelf dacht aan  meer (4-0 om eerlijk te zijn), zeker na het zwakke optreden van Huizen bij Victoria. Volgens de site van Huizen heeft Huizen echter flink wat kansen op een beter resultaat laten liggen. En dat beeld wordt min of meer bevestigd in het Wasmeer-verslag. Wellicht hebben de mannen van Jaap de smaak weer te pakken en gaan ze nog een succesvolle greep doen naar een plek in het linkerrijtje in de competitie. We houden het in de gaten.

 

BFC verloor thuis van Omniworld daar waar ik een gelijkspel had voorspeld (2-4, prognose 2-4). Uit de verslaglegging valt echter op te maken dat BFC twee keer op voorsprong kwam en tot het einde aan toe kansen heeft gehad. Dus de voorspelling was zo gek nog niet.

 

Over Altius tegen SDO hebben we het niet meer (1-4, prognose 2-1). Slecht voorspeld maar een nog veel slechtere wedstrijd.

 

Tot mijn grote verrassing boekte Spakenburg een ruime overwinning bij NVC (1-5, prognose 3-1). De wisselvalligheid van NVC maakt mijn werk schier onmogelijk, laten we het daar maar op houden J.

 

Het thuis soms onverslaanbare Zuidvogels ontving Victoria. Ik had al een overwinning voor Victoria voorspeld (1-4) maar het werd 0-13 … tsja … tsja … ehhhhhhhh … OK, tot zover maar weer de terugblik en nu snel door naar de vooruitblik.

 

Zaterdag a.s. vindt in Huizen de risicowedstrijd HuizenZuidvogels plaats. Hoe zit het nou met die estafette-staking van de politie? Kan deze wedstrijd eigenlijk wel doorgaan? Als ze doorgaat, gaat Huizen winnen en wel met ruime cijfers. En daarmee is voor Huizen het seizoen in één klap geslaagd.

 

Omniworld ontvangt in het kader van de tweede bekerronde, stadgenoot Almere. Almere heeft afgelopen najaar haar 1e klasse competitiepoule knap gewonnen, maar zaterdag jl. met 3-0 verloren van, ja daar heb je ze weer, Huizen. Zonder afbreuk te willen doen aan de kwaliteiten van Huizen, denk ik dat de verwachting gerechtvaardigd is dat Omniworld op eenvoudige wijze deze ronde door gaat komen.

 

Spakenburg maakt haar opwachting bij Hoogland. De euforie van de winst bij NVC zal worden getemperd door een kleine nederlaag en dus uitschakeling in de beker, zo vreest Uw deskundige voor de mannen uit Spakenburg.

 

Laren krijgt SDO op bezoek. SDO verkeert in bloedvorm en is natuurlijk zeer gemotiveerd na zowel van Altius (competitie) als Victoria (toernooi zondag jl.) te hebben gewonnen. Ik denk dan ook dat SDO op eenvoudige wijze met de winst gaat strijken.

 

Tot zover maar weer deze beschouwing. Of wacht, er is toch nóg een wedstrijd … O ja, Victoria ontvangt Altius … Wie heeft dit toch bedacht? Deze wedstrijd stond een poosje gepland voor 15-12 en toen was de prognose voor mij eenvoudig geweest. Na de wedstrijd van zaterdag jl., wordt de uitdaging voor mij om een behoorlijke voorspelling te maken, weer een stuk moeilijker. Daarnaast heb ik een voorkeur (understatement) voor de oranje helden maar ook mijn beroepstrots. Is Altius echt weer “back in town”? Is Martin echt een lucky boy (J) en is het hem gelukt om de E1 weer op de rails te krijgen, precies op tijd? Of komt deze wedstrijd voor Altius nog een paar weken te vroeg? Wie gaat de eerste tik in 2008 uitdelen? Ik houd het deze keer in mijn onmetelijke wijsheid op een kleine overwinning voor de thuisploeg L L L … En ik doe dan ook nog maar even niets met Boer Zoekt Vrouw …

 

In harde cijfers:

Huizen – Zuidvogels: 5-0

Omniworld-|Almere: 4-1 (beker)

Hoogland – Spakenburg: 2-1 (beker)

Laren – SDO: 0-3 (beker)

Victoria – Altius: 3-1 (beker)

 

Naschrift:

In een fraaie roman (“De wolkenbibiotheek” van Stephane Audeguy, wil Reinoud vast wel weten), las ik onlangs dat in Zweden omstreeks 1870 een groot deel van de economie stil lag als het meteorologisch instituut in Upsala slecht weer voorspelde; molens stonden stil en boten bleven in de haven. Wat zou het toch mooi zijn als mijn voorspelling soortgelijke effecten teweeg zou brengen. Dat een vereniging, wier E1 ik een flinke nederlaag op aanstaande zaterdag heb toegedicht, denkt “Nu maar ff niet …” en de KNVB opbelt en de wedstrijd met een smoes laat uitstellen!

 
  
Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s