Scribent ongebroken

Wat een bikkel, de E1 scribent! Ongebroken en weer scherp als altijd schetst hij als vanouds de verhoudingen van het E voetbal in het Gooische op zijn bekende wijze.
 

 

Met gemengde gevoelens deze week naar het werk gesneld. Via de speakers dan ook een vage, niet echt goed te duiden mix aan populaire muziek en het volume hard noch zacht. De kraker tegen Victoria ging verloren, maar na een rampzalige eerste helft krabbelde het oranje team langzaam maar zeker uit het dal omhoog en wist de schade nog te beperken. Net als bij Victoria – Hoogland was de ruststand 5-1 en de eindstand 6-3. Was de lijn van de 1e helft in de 2e helft lineair doorgetrokken, was alles duidelijk. Case closed. Maar ja, die tweede helft geeft je toch het gevoel dat de competitiestrijd nog niet gestreden is. Eén misstap van de blauw-witten en de return kan nog een zeer spannende wedstrijd worden. Moet Altius natuurlijk wel stoppen met het morsen van punten, om te beginnen zaterdag a.s. in Spakenburg.

 

Ondertussen wel met genoegen de stukken van Reinoud op de Victoria-site gelezen over het paradijselijk bestaan aldaar. Vanuit zijn “keuken” schreef hij het feel-good Kerstverhaal waar ik zelf uiteindelijk maar van lieverlee van afzag (zie vorige rubriek). En daarnaast een beschrijving van het afgelopen weekend, ook weer helemaal okidoki. Ook bij de zoveelste herlezing kan ik helaas geen enkele indicatie bespeuren van frictie binnen de Victoria E1-gemeenschap, het eerste begin van tweespalt of iets dergelijks zodat gevreesd moet worden dat langs die weg het Victoria-bolwerk niet gaat worden ondermijnd. En dat is wel een belangrijke voorwaarde voor het definitief verslaan van deze opponent. Immers, “A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within” (W. Durant). Een prachtige stelling die op het scherm wordt getoond aan het begin van de minder prachtige (understatement) film Apocalypto. De stelling is me bijgebleven, de film niet.

 

Verder valt op dat Reinoud veelvuldig de schoonheid van het Victoria-spel roemt. Ik wil daarop bij deze graag reageren met een welgemeende waarschuwing in de vorm van een citaat van een zekere August Graf von Platen: “Wer die Schönheit angeschaut mit Augen, ist dem Tode schon anheimgegeben”. Laten de Victorianen daar maar eens over nadenken onder het genot van een heerlijke merlot bij een knapperend haardvuur.

 

Maar nu genoeg geciteerd en quasi-intellectueel gedaan, en maar weer eens mijn voorspellende kwaliteiten aan een nadere inspectie onderworpen door terug te blikken op afgelopen weekend.

 

In Huizen werd de derby tussen de vereniging met die naam en de Zuidvogels, gewonnen door de thuisploeg (3-1, prognose 5-0). In het Huizer verslag wordt een parallel getrokken met de bekerwedstrijd aan het begin van het seizoen (uitslag 10-1), en dan valt 3-1 natuurlijk wat tegen. Huizen staat nu wel weer in het linkerrijtje en heeft a.s. weekend kans het verblijf aldaar te verlengen.

 

Omniworld versloeg Almere zoals voorspeld, maar ook weer met een minder groot verschil dan ik had verwacht (1-0, prognose 4-1). Deze wedstrijd wordt op de Omniworld-site dan ook “de wedstrijd van de gemiste kansen” genoemd.

 

Daar waar ik een domper voorspelde op de euforie die zich zo langzamerhand meester maakt van Spakenburg, werd deze jubelstemming juist verhevigd door een bekerwinst bij Hoogland (2-4, prognose 2-1). Uit het verslag van Spakenburg valt af te leiden dat sprake is van een regelmatige overwinning. Helaas ontbreekt nog het verslag op de Hoogland-site zodat we een en ander niet kunnen staven.

 

Het treffen tussen Laren en SDO had ik perfect voorspeld (0-3, prognose 0-3). En bij gebrek aan verslagen valt daar niet meer over te zeggen.

Maar wat schreef Reinoud ook al weer over mijn voorspellingen in één van zijn bovengenoemde epistels … “Deze (d.w.z. mijn voorspellingen, FV) blijken vaak zo ‘verbluffend’ dat zelfs Frits van Turenhout bij het voorlezen ervan in een lachstuip zou schieten.” Lachstuip, amice???

 

Last but not least de beker-topper tussen Victoria en Altius (6-3, prognose 3-1).

Zelf werd ik keihard aangepakt en deze keer niet van thee voorzien. En op het veld trokken de spelers van de thuisploeg ook vanaf de start flink van leer met de wind in de rug. Met als resultaat dorst bij ondergetekende en een vreselijke ruststand. Die stand deed me eten en drinken vergaan zodat het voor mij allemaal per saldo wel meeviel. Altius beter bij de les in de tweede helft met zowaar wat overwicht maar echt spannend werd het niet meer.

 

Dus de voorspellingen waren al met al niet slecht, best wel weer goed zelfs. Voldoende reden m.i. om me dan ook maar weer eens te wagen aan het eerste volledige wedstrijdprogramma in 2008.

 

In Amersfoort krijgt Hoogland Wasmeer op bezoek. Normaliter zou ik Hoogland in thuisduels kwalificeren als een lastige tegenstander maar de recente uitslagen van deze ploeg en de eindstand van de wedstrijd bij Wasmeer doen mij besluiten de rood-zwarten als winnaars te voorspellen.

 

Huizen zet haar jacht naar een plek bij de eerste zes nog even door in het thuisduel tegen NVC. Daar waar het duel in Naarden al met 4-2 werd gewonnen, verwacht ik nu een ruimere overwinning voor de geel-groenen.

 

Nadat Omniworld op bezoek bij de Zuidvogels met 5-0 al ruimschoots de sterkere ploeg was, zal zij dat in de thuiswedstrijd wederom zijn. Ik reken op een ruime overwinning voor de wit-paarsen maar na de magere score zaterdag jl. wordt het geen monsterscore.

 

In Bussum vindt de derby plaats tussen SDO en BFC. De thuisploeg verkeert in uitstekende vorm terwijl de bezoekers ondertussen duidelijk de nummer laatst in de competitie zijn. Ik verwacht derhalve een royale winst voor de (donker)blauw-witten.

 

In Spakenburg gaat Altius proberen de draad van de competitie weer op te pakken. Na acht punten te hebben verloren in drie opeenvolgende wedstrijden, lijkt Altius ondanks de nederlaag zaterdag jl. weer in staat wat potten te breken. Spakenburg heeft de laatste tijd weliswaar aardige resultaten geboekt maar gaat zaterdag voor de tweede keer dit seizoen van de oranje mannen verliezen.

 

In de wedstrijd bij Laren zagen we Victoria de eerste helft goed spelen en een 7-0 voorsprong nemen. Om de tweede helft vervolgens met 2-1 te verliezen, net als dus thuis tegen Hoogland en Altius. Merkwaardig, wat is dat toch … Maar goed, zaterdag a.s. gaan de zwart-witten van Cor een vervelende ochtend beleven en zullen de blauw-witten (wederom) ruimschoots zegevieren. Wellicht kan Cor alvast voor de namiddag kaarten reserveren voor een leuke film (K3 en de Kattenprins bijvoorbeeld, draait in Hilversum) zodat de jongens toch nog een beetje leuke zaterdag hebben.

 

Heel concreet, teneinde uw lachspieren in gang te zetten:

Hoogland – Wasmeer: 1-3

Huizen – NVC: 5-0

Omniworld – Zuidvogels: 3-0

SDO – BFC: 6-0

Spakenburg – Altius: 0-5

Victoria – Laren: 8-0

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Een reactie op Scribent ongebroken

  1. Reinoud zegt:

    Beste aanhangers van Altius E1,Eén zwaluw maakt nog geen zomer!Het heeft even geduurd alvorens er een reactie van het Jagerspaadje rechtsreeks naar de uwen komt. Dit ligt in niet aan onwil, dit is geheel te wijten aan de stand der techniek of aan de kennis van ondergetekende hiervan. Een fervent Apple gebruiker heeft erg lang last van de gedachte een door Microsoft georganiseerde omgeving binnen te treden.Vanuit mijn inspirerende keukentje pak ik toch de pen maar weer op om enige reactie te debiteren naar aanleiding van de publicatie van heden op de door Bill gecontroleerde website. Geen warmte van een knapperend haardvuur in de keuken, geen thee, geen Merlot maar geen zorgen: geen gebrek aan een ander inspirerend vocht uit een eiken vat.Uit uw schrijfgerei is dit seizoen al zo veel gerespecteerde proza gevloeid, regelmatig doorspekt met bemerkingen over het gebrek aan verslaglegging van andere clubs uit onze hoofdklasse poule, waardoor wij, literatuurbarbaren, geïnspireerd worden om ook een bescheiden bijdrage te leveren. De gepaste overweging na de eerste seizoenshelft moest hier een klein voorbeeld van zijn.Wer die Schönheit angeschaut mit Augen, ist dem Tode schon anheimgegeben. Een prachtige weergave die iedereen onmiddellijk aangrijpt. Er zijn vele Duitse hoogwaardigheidsbekleders die geprobeerd ons hebben met kretologieën te intimideren. Niet alleen met gesproken woorden, ook met inzet. Uw historische kennis weet ook waar dit alles toe geleid heeft………..De Blauw-Witten (voor de oplettende lezers: geen donkerblauw…) trekken zich niet echt veel aan van wat anderen schrijven en denken. Andere clubsites? Wedstrijdverslagen? Zijn die er dan? Geen tijd voor. En als ze er zijn: niet relevant! De focus ligt slechts op de komende wedstrijd. Combineren, acties en scoren. Daar gaat het om. Het valt overigens niet mee voor de jongens om elke wedstrijd, bij een verpletterende ruststand, de motivatie voor een even goede eerste helft op te brengen. Hun wil om te presteren, wat zal Adri Koster jaloers zijn, heeft zich echter al meerdere malen in de tweede heft pas doen gelden. Boer zoekt Vrouw heeft het controleren van een wedstrijd als integraal onderdeel van de opleiding geformuleerd. Dus bij een fraaie voorsprong krijgen anderen speeltijd en worden positiewissels doorgevoerd. Op deze leeftijd moeten de jongens immers nog (bijna) overal kunnen spelen. In dit leerproces loop je dan nog wel eens tegen nieuwe ‘lessen’ aan. Zo ook in de tweede helft tegen de Oranje Godenzonen.Ook Frits van Turenhout wil zich graag met dit relaas bemoeien. Zijn lachstuip was bij het recentelijk voorlezen van de uitslagen niet te horen. Hij meldde mij en-passant wel dat de eerste exacte voorspelling genoteerd is; hulde! Maar één zwaluw……………..!Tot slot wil ik graag memoreren dat er inderdaad geen enkele sprake is van frictie is binnen het paradijs. Logisch als je wekelijks getuige bent van oogstrelend (citaat website Altius E1) combinatievoetbal. Willen jullie nog eens genieten, we spelen zaterdag om 11.00 uur tegen Laren en ik zorg persoonlijk voor de thee!Rest wel, vrienden van Altius, we hopen dat jullie de tweede seizoenshelft starten als de eerste. Wat is mooier dan een spannende competitie. Hou wel rekening met het feit dat andere teams beter zijn gaan spelen naarmate het seizoen vordert (kijk naar Victoria), dus of het eenvoudiger wordt….? Veel succes en een sportieve groet vanuit Eden,Reinoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s