E1 speelt wisselvallige wedstrijd

Het scenario voor vandaag had ik al mijn hoofd; ik moest eerst op verzoek van leidster Petra van de E2 de E2 coachen tegen Omniworld E2 bij ontstentenis van trainer Robert om daarna naar  Almere te gaan voor onze eigen wedstrijd tegen de E1 van dezelfde club. Mocht het worden afgelast dan zou ik een kijkje nemen bij Huizen E1 tegen Laren E1 om 10.30. Bij Altius was het ochtendprogramma afgelast dus toog ik richting de Wolfskamer ( het stofzuigen en de was ophangen had ik vrijdag al gedaan, dus mijn bijdrage aan het huishouden, zo vond ik, had ik ruimschoots volbracht). Een gelijkwaardige opgaande wedstrijd, die zoals dat dan gaat veelal beslist wordt door het verschil in individuele kwaliteit en dit keer in de persoon van Lucas van Huizen, die in een kort tijdsbestek er drie inknalde en het verzet van Laren brak. Coach Jaap Visser van Huizen kwam nog met het vriendelijke verzoek om Omniworld vanmiddag een grote nederlaag toe te brengen, want zo spraken zijn begerige oogjes "het linkerrijtje lonkt". Ik beloofde onze winst, maar blijkbaar was Jaap er niet helemaal gerust op want om 13.30 stond hij met zijn prachtige laarzen bij de aftrap aan de zijlijn van Omniworld.
Vooraf de wedstrijd sprak ik een ietwat gedeprimeerde coach Barry de Haas ( of heet hij nu anders, of is het die andere?). Nee, voor een gelijkspel zou hij direct tekenen, en ja het team zat in een vormcrisis. Ik probeerde hem nog wat uit de put te praten, maar het was vergeefse moeite. Mmm, wat een somberheid of was het een slinkse poging om ons wat zand in de ogen te strooien? Maar nee, zijn depressie leek niet gespeeld. Gelukkig kwam daar Fred aangelopen, die gelukkig nog één van zijn laatst overgebleven groene pillen uit zijn broekzak toverde en  liefdevol dit kostbare kleinood aan Barry overhandigde. Wetende dat we hem in deze desolate toestand toch niet konden helpen gingen we op weg naar veld 3a.
 
Altius begon voortvarend aan de wedstrijd. De score werd geopend door Hugo, die een mooie corner van Joey hoog opspringend en technisch perfect hoog en hard in de touwen kopte. Een paar minuten later was het Rik die voor de 2-0 zorgde en weer korte tijd later was het weer Hugo verantwoordelijk voor de 3-0. De wedstrijd tot dan toe bekeken begon je je toch af te vragen hoe het in hemelsnaam mogelijk is geweest dat we de vorige wedstrijd tegen Omniworld met 3-4 hadden verloren. De Altiusaanhang ging er maar eens goed voor staan, want hier stond een monsterscore aan te komen. Niets was minder waar. Deze wedstrijd kenmerkte zich door, zoals Jaap Visser na afloop zei, "geniale momenten afgewisseld met zeer slordig en ongeconcentreerd spel". Erg jammer, want voor rust werd er niet meer gescoord. Meteen na de aftrap was het Ruben die knap voor zijn mannetje kwam en de bal naar Rik passte. Rik kaatste de bal in één keer door op de doorgelopen Hugo, die daardoor vrij voor de keeper kwam en niet faalde: 4-0. Kijk dat lijkt er weer meer op! Gestaag liep de score op door Rik en 2x Hugo en was halverwege de tweede helft de score inmiddels 7-0. Helaas kregen we daarna weer stroop aan de schoenen en liep het balletje ook niet soepel rond. Wel nog enorme kansen, die niet werden benut en in de laatste 5 minuten was het door ongeconcentreerd verdedigen dat we nog 2 doelpunten tegen kregen, waaronder een penalty.  Eindstand 2-7.
 
Mooie momenten afgewisseld met mindere. Pieken en dalen. We houden ons natuurlijk aan het eerste vast met bovendien de vaststelling dat er in ieder geval revanche is genomen.
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s