Epiloog operatie Witbier

En dan nu de harde realiteit. Zondagochtend, heel erg vroeg, arriveren twee vermoeide Limburgers weer in Hilversum, de achterbak van de auto gevuld met eenentwintig korenwolfjes. Onderweg gaf Hans al aan wat gepiep te horen uit de kofferbak, waarop uw dienaar extra gas gaf en de radio wat harder zette. She’s a model and she’s looking good (gezongen in een engels a la inspecteur Clouseau), inderdaad nog steeds Kraftwerk. Bij aankomst echter blijkt dat deze twee helden vergeten zijn de kooi vast te zetten en dat daardoor het gros van de beestjes de tocht niet heeft overleefd. Slechts twee bewegen nog. Wat nu te doen? Sacha oppert de mogelijkheid om de negentien dode diertjes aan bomen, kleedkamerdeuren etc. vast te spijkeren als een soort demonische waarschuwing. Iets teveel naar de overigens prachtige Godfather-cyclus gekeken. Dit m.i. prima voorstel kan helaas niet de goedkeuring van de meerderheid verkrijgen, waarna Sacha deze negentien in zijn kofferbak gooit en vertrekt. Zonder aan te geven wat hij ermee van plas was, maar de oplettende lezer heeft ongetwijfeld Evelien de afgelopen week in een nieuw bontjasje de blitz zien maken. De twee levende exemplaren neem ik mee naar huis, zet ze in de kelder, verwarming aan, extra lekkere graankorrels, muziekje erbij en maar wachten tot het er weer heel veel zijn. Dit alles conform de doorgaans redelijk rechtlijnige (lees:prettige) denkwijze van een man. Na een week te hebben gewacht zonder enige positieve ontwikkeling, moest ik helaas constateren dat het twee mannelijke exemplaren betrof! Einde oefening dus. Met het ophalen van de groenbak aanstaande dinsdag eindigt dan ook formeel Operatie Witbier.

 

Zeer triest maar niet getreurd. Uw dienaar blijft zijn brein in dienst van Altius E1 stellen en zal nog het nodige bedenken om het kwade tij te keren. Zo heb ik alweer Operatie Materazzi bedacht (een vreselijk “ongeluk” met Victoria-spits Tijn W. op de training bij Elinkwijk) en Operatie Joran (Victoria E1 verdwijnt spoorloos, een raadsel dat heel Hilversum nog jaren zal bezig houden). Kortom, zoals de psychiater, die ik wekelijks 1,5 uur zie in verband met mijn zorgwekkende preoccupatie met Victoria, aan het eind van de sessie altijd stelt: Het is nog lang niet voorbij!

 

Maar nu terug naar afgelopen weekend en mijn voorspellingen.

 

Hoogland tegen Victoria werd helaas afgelast. Ik hoop wel de afgelasting op een zéér laat tijdstip plaats vond. Dat de Victorianen luid mopperend in alle vroegte zijn opgestaan, in de Espace gestapt en dat dan ergens vlak na de afslag op de A1 richting Amersfoort opeens … tringgggg …. tringgggg … Het gaat toch niet door!

 

SDO tegen NVC kon ook geen doorgang vinden en dat zal NVC niet erg hebben gevonden. Samen met Altius hebben SDO en Hoogland de slechtste (gras)velden in deze hoofdklasse. Staat Hoogland toch nog ergens in een Top Drie … (niet aardig, OK).

 

In Huizen ging de wedstrijd tussen Huizen en Laren wel door. In een volgens ooggetuigen matige wedstrijd won Huizen dankzij een opleving van Lucas ruimer dan verwacht (4-0, prognose 3-1). Verdere info ontbreekt omdat de Huizer internetsite door een storing is getroffen. Hoe gaat Jaap dat qua communicatie oplossen voor komend weekend? Op de site staat nog de uitnodiging voor afgelopend weekend … Gaat men weer ouderwets bellen of, en dat lijkt me wel iets voor Jaap, stuurt hij schriftelijke uitnodigingen rond, een mooie, plechtstatige convocatie (extra zwaar papier, stuk voor stuk met een vulpen beschreven, “Bij deze heb ik het genoegen je uit te nodigen etc.”)?

 

In en tegen Spakenburg won Wasmeer zoals verwacht (2-5, prognose 1-3). De ruststand was 1-3, dus … Volgens de verslagen uit beide kampen was het verschil niet zo groot en dat blijft uw dienaar verbazen.

 

In Bussum versloegen de Zuidvogels BFC en dat had ik niet verwacht (1-4, prognose 3-3). Helaas  ontbreekt me de informatie (in de vorm van leuke verslagen) om hier een draai aan te geven zodat dit zo een beetje de derde of de vierde keer is in het seizoen 2007-2008, dat ik het echt fout heb. Noteren, Reinoud!

 

Altius speelde pas zaterdagmiddag in Almere tegen Omniworld, de ploeg waartegen in de gruwelmaand december jl. drie o zo kostbare punten werden gemorst. En Altius won redelijk conform voorspelling (2-7, prognose 0-6) maar verzuimde dubbele cijfers op het scorebord te toveren. Wat is er toch in december gebeurd? Als die drie punten uiteindelijk maar niet fatale punten blijken te zijn, want dan moeten er in Barcelona heel wat grappa’s aan dit onderwerp worden besteed!

 

Voor de volledigheid zij vermeld dat op de KNVB-site ook nog de, zo bleek later, “spook”-uitslag Omniworld E1 – Zuidvogels E1: 3-6 heeft gestaan. Barry de Haas van Omniworld, die, als ik het goed heb, altijd zorgt voor de wedstrijdverslagen met daarin aan het eind steeds heel leuk per wedstrijd de sterke en de zwakke punten van het eigen team, wist niets van deze wedstrijd. Nu is er natuurlijk meer tussen hemel en aarde … (als een theoretisch fysicus dit zegt, mag, nee moet u dit als cynisch interpreteren), maar dit lijkt me een typfoutje bij de KNVB.

 

En wat kunnen we komend weekend zoal verwachten? Ik zal u de te verwachte ontwikkelingen uit de doeken doen, op voorwaarde dat u ondanks de hier verkregen voorkennis alsnog gewoon gaat kijken  en de kids gaat aanmoedigen (met inachtname van de SIRE-actie om de kinderen hun spel terug te geven).

 

Deze keer moeten de Altius-ouders en –kids op tijd opstaan (uit hun eenvoudige Auping-bedden?) en zich naar Hoogland spoeden. Dat gaat lukken en de wedstrijd ook. Ik voorspel een ruime overwinning en zal daar de volgende week, zoals te doen gebruikelijk, weer over schrijven dat die nog veel hoger had moeten zijn. Help! Ik begin mijn eigen rubrieken al te voorspellen en ben dus geniaal of word  langzamerhand gek.

 

In Huizen gaat een moeizaam bij elkaar geroepen E1 de strijd aanbinden met BFC. Zeker na de trieste nederlaag van BFC afgelopen weekend, lijkt het me duidelijk dat Huizen makkelijk gaat winnen. En in combinatie met het voorspelde verlies van Hoogland, leidt dit tot een stevige positionering aan de “linkerzijde”. Jaap, Annelies en de rest blij.

 

Wasmeer gaat op bezoek bij Laren en gaat daar weer haar puntjes pakken. Wederom absoluut niet spectaculair maar er wordt wel gewonnen en dat is ook een kracht. Is Wasmeer in dit opzicht (lees: weinig overtuigend punten pakken) niet een beetje het PSV van de hoofdklasse E? Vergeet in deze vergelijking even de winst van PSV op Ajax en Feijenoord …

 

SDO gaat thuis de Zuidvogels verslaan. Qua hoogte van de uitslag lastig te voorspellen maar het wordt een ruime overwinning. De grote vraag is of SDO klaar is voor de thuiswedstrijd tegen Victoria op 16-2.

 

Omniworld gaat proberen om in en tegen Spakenburg de slechte reeks te doorbreken. Spakenburg heeft echter dezelfde plannen dus ik verwacht een gelijkopgaande strijd met een gelijkspel als resultaat. Pikant detail is dat Omiworld – Spakenburg afgelopen najaar is gestaakt. Zal deze wedstrijd normaal worden beëindigd, vraag je je dan af. Het “leuke” is dat je, als je beide teams kent, wel zo een beetje weet wie de key players in deze controverse zijn. Ik ben benieuwd.

 

In het helaas nog steeds fier overeind staande eigen bolwerk ontvangt Victoria het laaggeklasseerde NVC. De heenwedstrijd won Victoria met moeite met 2-4 (o.a. vanwege een geblesseerde Tijn W. als ik me het goed herinner) maar nu is het leven een stuk meer duidelijk. Een zeer ruime winst voor de thuisploeg waarvan ik de naam steeds minder vaak moet noemen, vindt mijn psychiater.

NVC wacht overigens volgende zaterdag, 16-2, een bezoek aan Altius dus die jongens maken een wat minder leuke fase in hun voetbalbestaan door.

 

Voor de liefhebbers, geheel digitaal:

Hoogland – Altius: 0-7

Huizen – BFC: 5-1

Laren – Wsmeer: 1-3

SDO – Zuidvogels: 5-0

Spakenburg – Omniworld: 2-2

Victoria –  NVC: 9-0

 

Naschrift:

Mocht u het een of andere grapje als minder welvoeglijk beschouwen, beroep ik mij bij deze in deze Carnavalstijd op de blijkbaar alom gewaardeerde humor van ene Ome Henk met zijn kraker “Mijn tieten zijn oké” (zie http://www.clipjes.nl). Tegen die maatstaf aangehouden, ben ik een extreem witte raaf, wat ik ook schrijf. En mocht ik soms hier of daar te hard van oordeel zijjn, wil ik me graag verdedigen met het feit dat ik vanuit de vanwege-mijn-therapie-niet-meer-te-noemen-vereniging wordt “bedreigd” met de opstart van de actie “Schrijver zoekt vrouw”. Men overweegt daar serieus pamfletten te gaan maken en all over the place op te hangen. Een genadeloze tegenactie, toch? Vergeef me deze of gene stevige opmerking temidden van zoveel zinloos geweld.De Huizer-site is, tenslotte, tijdens het samenstellen van deze rubriek weer tot leven gewekt.

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s