De wedstrijden

Deze keer meteen maar weer eens terzake en teruggeblikt op afgelopen zaterdag.

 

Het bezoek van Altius aan het door het almaar expanderende Amersfoort opgeslokte dorpje Hoogland, is de Hilversummers niet goed bevallen (2-3, prognose 0-7). Hard knollenveld, niet waterpas, harde bal en de jongens die niet goed bij de les waren. De uitslag was dan ook aanzienlijk lager dan voorspeld en het had zelfs nog verkeerd kunnen aflopen. Het enige lichtpuntje vormden de nieuwe tenues die ondertussen in ons bezit zijn; alle broekjes zijn van elastiek voorzien, de kragen zitten vast aan de shirtjes en we hoeven meer niet te vrezen voor het welzijn van onze jongens als iemand binnen een straal van 100 meter een sigaret opsteekt.

 

Victoria won conform voorspelling met ruime cijfers van NVC (11-3, prognose 9-0). Helaas ditmaal (nog) geen verslag van Reinoud van Victoria. Wat is er aan de hand? De laatste weken werden we verwend en troffen we al een verslag aan op de site nog voordat het laatste fluitsignaal had weerklonken. Amper had Reinoud zijn ganzenveer droog gemaakt en samen met de inkt opgeborgen, of we konden al genieten van de mooie, zoetgevooisde woorden van deze Victoria-bard, deze Ivo Niehe van ’t Jagerspaadje. Heeft men hem de mond gesnoerd zoals steevast de zanger in Asterix & Obelix overkomt tijdens het afsluitende feestmaal? Heeft hij onbewust al teveel informatie prijsgegeven? Was de site-master ontevreden over zijn stukken (“Ik wil ook gekke verhaaltjes over orkjes en hamsters!”). Of was de ruststand bij Victoria-NVC 0-3 en is het in het Victoria-kamp toen helemaal uit de hand gelopen?

Enfin, volgens Victoria-trainer Arnoud was het een “galavoorstelling” en dat geloven we dan maar.  NVC gaat op drie achtereenvolgende zaterdagen op bezoek bij Victoria, Altius en SDO. Lekker, zo vlak voor de voorjaarsvakantie. Ik ben blij dat ik niet de leider van NVC E1 ben. Voor NVC komt de laatste plaats dan ook meer en meer in zicht.

 

De grote verrassing kwam uit Laren alwaar Wasmeer kostbare punten liet liggen (2-1, prognose 1-3). Voor SDO komt nu de derde plek nadrukkelijk in beeld. Helaas op de Wasmeer-site deze week geen verslag; de klap is hard aangekomen.

 

De beladen wedstrijd tussen Spakenburg en Omniworld is gelukkig gewoon uitgespeeld en eindigde in winst voor de thuisploeg (3-0, prognose 2-2). In het verslag van Spakenburg en het gastenboek op de Omniworld-site worden nog wat kleine onaardigheden uitgewisseld. Zoals ik al vermoedde vormde de blijkbaar vaste Omniworld-scheids de kern van de discussie. Op de Spakenburg-site staat: “Het triomfantelijke gevoel werd bij SV Spakenburg nog extra benadrukt toen bleek dat de scheidsrechter van de 1e wedstrijd ook aanwezig bleek te zijn. Ook hij heeft nu kunnen zien dat Omniworld de 1e wedstrijd gewoon gewonnen heeft dankzij hem… Sjappo!!!” Los van het feit dat deze scheids het tegen Altius prima deed (harde stem, dat wel, maar verdedigbare beslissingen) geloof ik niet dat een scheids kan zorgen dat een ploeg met 3-1 wint. Het verschil met de eerste helft van de competitie zit volgens mij in de vele blessures waar Omniworld mee te kampen heeft. Het gastenboek op de site staat het hele jaar al zo een beetje vol met berichtjes waarin spelers beterschap wordt gewenst door andere spelers of ouders. Enne … “sjappo” moet zijn “chapeau” of ontgaat mij iets?

Huizen versloeg zoals verwacht hekkesluiter BFC (3-0, prognose 5-1). Toch weer zeer aardig voorspeld, dat mag ook wel eens gezegd worden. Op de Huizer-site staat nu ook een link naar stukjes film uit deze wedstrijd. Heel erg leuk alhoewel het me geen beste wedstrijd lijkt te zijn geweest. Maar we naderen de dag alle wedstrijden in deze hoofdklasse live worden uitgezonden dan wel achteraf zijn te bekijken op deze of gene site. In de Huizer filmpjes zie ik wel verdacht veel Lucas dus ik vermoed dat Annelies de camera heeft vastgehouden.

En SDO, tenslotte, had zaterdag jl. geen enkele moeite met Zuidvogels (7-0, prognose 5-0). Volgens het verslag op de SDO-site was de wedstrijd spannender dan de uitslag doet vermoeden en hebben de Zuidvogels ook nog aardig wat kansen gehad en moest Oscar dus regelmatig aan de bak.

 

Deze uitslagen leiden niet tot schokkende veranderingen in de stand. Op de KNVB-site is wel nog steeds de nooit gespeelde wedstrijd Omniworld-Zuidvogels (met uitslag 3-6) in de stand opgenomen. Voor de snelst beschikbare en meest betrouwbare stand in de Hoofdklasse E moet u gewoon de Altius E1-site opstarten!

 

Zaterdag a.s. een beperkt inhaalprogramma bestaande uit vier wedstrijden.

 

De belangrijkste wedstrijd vindt ongetwijfeld plaats in Bussum, waar SDO Victoria ontvangt. Grote vraag is of SDO het Heerenveen van deze hoofdklasse gaat worden en de koploper punten gaat afsnoepen. Zuiver rationeel zeg ik nee, maar kom op, het voorjaar komt eraan, de dagen lengen dus ruim baan voor meer emotionele uitspraken! Ik voorspel daarom een kleine overwinning voor de in vorm zijnde thuisploeg.

Minstens zo spannend als wat de uitslag gaat worden is de vraag welk shirt de Victorianen deze ochtend zullen dragen. Immers, tegen het in vrijwel dezelfde outfit spelende SDO lijkt hét moment aangebroken om die prachtige lichtblauwe uit-tenues weer eens van stal te halen. Als men deze shirts vandaag niet gebruikt, kunnen ze de kliko in. Maar durft men dit aan of moeten de jongens van Victoria, zoals te doen gebruikelijk bij een uitwedstrijd tegen SDO, het shirt binnenstebuiten dragen, hetgeen toch als ronduit armoedig mag worden bestempeld?

Indien voldoende inspiratie voorhanden is, zal ik u, tenslotte, ooit nog eens uitleggen dat Victoria en SDO feitelijk een en dezelfde vereniging zijn, ook weer zo een typisch Jagerspaadje-complot dat Victoria moet helpen zoveel mogelijk competities te winnen.

 

De TS van Altius was graag naar Bussum getogen maar helaas speelt Altius vrijwel tegelijkertijd haar thuiswedstrijd tegen NVC. Ondanks de moeizame exercitie bij Hoogland, blijf ik geloven in de kwaliteiten van de thuisploeg en reken ik op een zeer grote overwinning.

 

Wat er nog aan spelertjes van Omniworld gezond en wel rondloopt, gaat proberen om thuis tegen Laren de negatieve spiraal te verlaten. De mannen van Cor hebben de smaak echter te pakken dus dat gaat volgens mij niet lukken. Ik hou het op een kleine overwinning voor Laren.

 

Deze keer mag Huizen op bezoek bij Hoogland. Beide ploegen hebben nog niet tegen elkaar gespeeld. Afgaande op wat ik van allebei onlangs heb gezien, wordt het een gelijkspel of een nipte overwinning voor een van de twee. Hmmmm … de thuisploeg wint (m.n. omdat ik niet verwacht dat Huizen zal gaan scoren tegen deze ploeg) en de jongens van Huizen worden de week erna geplaagd door nachtmerries waarin keepster Fleur een hoofdrol vervult.

 

Samengevat:

SDO – Victoria: 2-1

Altius – NVC: 10-0

Omniworld – Laren: 1-3

Hoogland – Huizen: 2-0

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Een reactie op De wedstrijden

  1. Reinoud zegt:

    De toekomst zal het leren…………Verbazingwekkend! Zo mag de afgelopen week door het leven gaan. Altius’ scribent veroorloofde zich om zich te beperken tot een nieuwe voorspelling en een enkele opmerkingen over de regelmaat waarmee Victoria zich van de machine bedient om tot verslaglegging over het afgelopen weekeinde te komen. Het eerste punt heeft ongetwijfeld te maken met bezinning; het laatste thema met, wederom, de stand der techniek en de moeilijke tijd waarin ‘ons aller web- en teammoeder Reiny; zich bevindt.Scribent heeft ons ouders (sorry, ik heb een Brabantse moeder) de eerste seizoenshelft regelmatig buikpijn van het lachen bezorgd. Wie herinnert zich niet de betogen over de coach op zijn waterkrat, zijn toverstaf, het blauwe legertje en Boer zoekt Vrouw.De betrekkelijke stilte van afgelopen week is ongetwijfeld het gevolg van de ‘faux-pas’ in de voorlaatste editie. Onze topspits werd in een droom verbannen naar de tribune vanwege een blessure. Jammer! We willen toch alleen winnen van de tegenstander die in topconditie en in de sterkste opstelling speelt? Nooit willen de beruchte ‘ja maar’ horen als weer gesproken wordt over het feit dat de plaatselijke Johan niet kon spelen!Verheugd zijn we om te vernemen dat Altius een indrukwekkende serie neerzet in oefenwedstrijden. De laatste competitiewedstrijd tel ik gemakshalve niet mee. Wij hebben immers een week eerder ervaren dat de kwaliteit van de tegenstander helaas niet het gewenste niveau heeft om over een zware uitdaging te spreken. Zaterdag jl. trof Victoria wel een team in vorm. Op een bevroren veld werd na een moeizame start nog maar eens duidelijk waarom Victoria de hoofdklasse aanvoert. Het kwaliteitsverschil in de breedte gaf de doorslag in een heerlijke wedstrijd die bewonderd werd door veel ouders en andere aanhangers. Een bekende uit het Gooise jeugdvoetbal was er ook, lees het gastenboek van de site Victoria-pupillen maar eens na.Over de extra tijd die we ons permitteren om een verslag te publiceren kunnen we kort zijn. De spelers maken, ongetwijfeld hier en daar geholpen door een ouderlijke ganzeveer, zelf de verslagen. Gezien de drukke agenda’s die de jeugd tegenwoordig heeft, duurt het soms wel even. Geen nood. In de loop van de week komt het allemaal goed.Deze week nog een mooie oefenwedstrijd en na de vakantie op naar Altius dat hopelijk compleet en op volle sterkte klaar staat voor de moeder der derby’s. De nabije toekomst leert of de competitie spannend blijft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s