Winderige toestanden

Soms heb je een beetje geluk nodig met het plannen van wedstrijden. Coach Marco Knippenberg had weinig tot geen zin om een oefenwedstrijd buitenshuis af te wikkelen, daar in de huishoudportemonnee van menig gezin waarin een Lelystad E1 spelertje vertoeft, om de week een aardig gat wordt geslagen vanwege de verbruikte benzine. De bewoners van het ver van de bewoonde wereld neergezette Lelystad leggen derhalve indrukwekkende afstanden af om zoiets als een uitwedstrijd te spelen.
Geen nood, dan komt de berg wel naar Mohammed zoals dat dan heet. Bij Altius bleek alles afgelast dus het was mooi dat we toch nog konden voetballen. Gewoontegetrouw rij ik weer verkeerd, waardoor ik prompt ( ik ben scherp op op tijd komen) een sms je van de in zulk soort situaties altijd alerte Montse  "Waar blijf je" ? krijg.
Daar ik onderweg al diverse keren bijna van de weg was geblazen was het te verwachten dat in de open vlaktes van het Flevoland de jongens extra verzwaard moesten worden vanwege wegwaai gevaar. Om 10.00 stonden we aan de aftrap met zoals eerder geschreven onze kleine held en debutant Bob de Bree uit de F1.
Doordat de stormachtige wind straf over de breedte van het veld stond ( in de lengte had vast ook weinig uitgemaakt denk ik ) en het een zompig bobbelig veld was, werd het een moeilijke taak om lekker te voetballen. Desalniettemin kregen we enkele fraai uitgespeelde kansen die niet door Rik en Joey verzilverd konden worden. Het was Lelystad die de bal ontving van Twan ( die normaliter de bal best over het hele veld kan schieten, maar met deze wind kwam deze niet verder dan 20 meter ) en met windje mee de bal hoog in het doel liet zeilen; 1-0. Altius liet het niet op zich zitten en met een prachtige aanval met één keer raken  over 4 schijven kwam de bal bij Hugo,  die  Rik vrijspeelde en de laatste rondde rustig af; 1-1. 5 Minuten voor rust was het de vrij uit spelende Bob, die een kanonskogel afvuurde en de keeper van Lelystad een ultieme redding liet verrichten; Jammer, net geen goal!. Na de rust veranderde er niet veel; Lelystad kwam nauwelijks gevaarlijk voor het Altiusdoel, mede door uitstekend verdedigen van Jelmer, Wouter en Ruben. Ruben had de lastigste (in meerdere opzichten..) aanvaller tegenover zich, maar werd door Ruben toch aardig in bedwang gehouden. Een snelle spelhervatting zorgde er voor dat Rik alleen op de keeper af kon gaan en dat betekende zijn 100 ste treffer (!?) van dit seizoen; 1-2. Nog een schot van Bob en een uithaal van Joey misten net het doel, zodat het qua uitslag nog tot het einde spannend bleef, maar 1 minuut voor tijd was het Hugo die met een mooi droog schot de eindstand van 1-3 op het bord bracht.
Vlug naar binnen waar de bibberende mannetjes de schoenen en scheenbeschermers nauwelijks uit konden krijgen. Maar niettemin is het natuurlijk wel lekker dat we in het ritme konden blijven door te spelen.
A.s. woensdag de topper tegen Victoria; aanvang 19.00. Op marktplaats zijn nog enkele kaartjes ( tegen woekerprijzen, maakt niet uit; je wil er toch bij zijn!) verkrijgbaar!  
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s