De wedstrijden

Wanhoopt niet ; onze scribent is back!
 

Als gevolg van ziekte en vakantie, helaas nu pas weer een rubriek van uw enige deskundige voor wat betreft de Hoofdklasse E voor E-pupillen in District West 1. Positief puntje is dat deze (deels inhaal-) rubriek wel op een mooi tijdstip komt; woensdag a.s. wordt namelijk duidelijk of de competitie nog spannend wordt of niet.

 

Maar eerst een poosje terug in de tijd naar zaterdag 23 februari. Wat had ik voor die dag voorspeld en wat waren de uitslagen?

 

In de topper te Bussum tussen SDO en Victoria deed de thuisploeg haar uiterste best maar wonnen helaas de blauw-witten uit Hilversum (3-5, prognose 2-1). In de diverse gastenboeken prijst Hilversummer Wout van Ham beide teams maar, zoals Martin terecht ergens aan de orde stelde, wie  neemt Wout nog serieus? Deze Wout heeft immers ooit een kritische kanttekening geplaatst bij het op zaterdag vrij rondlopen van uw dienaar, parbleu!

Maar ongetwijfeld een zeer fraaie wedstrijd met Victoria als winnaar en daarmee de vermoedelijke kampioen. Zoals Vincent, “teammanager” (jaja, laat Vincent maar schuiven …), al schreef: “De competitie is nog lang en er kan nog van alles gebeuren maar het moge duidelijk zijn dat we titelkandidaat nummer 1 zijn.” Bij het lezen van de meest recente stukken werd duidelijk hoe het zit met de verhoudingen qua verslaglegging binnen Victoria. Oefenwedstrijden mag onze fijnbesnaarde bard Reinoud nog doen (zoals bijvoorbeeld Victoria-AFC) maar voor wat betreft de competitiewedstrijden hebben de trainer en de zojuist geciteerde teammanager de teugels weer strak aangetrokken. Reintje is dus helaas een beetje onder curatele gesteld.

 

In Hilversum vond de voetbaltechnisch weinig zinvolle wedstrijd tussen Altius en NVC plaats (12-3, prognose 10-0). Voor Altius was dit het eerste treffen met NVC en zoonlief herkende de NVC-keeper van een gezamenlijke zeilcursus afgelopen zomer. Het eerste dat deze, overigens zeer sympathieke sluitpost wist te melden was “Wij zijn vet slecht!”. Individueel geen slechte spelers maar als team inderdaad hoogst matig. Een vrolijk meezakkend Altius won dan ook erg makkelijk. En dat alles bijna geheel conform voorspelling.

 

In Almere wist Laren tegen Omniworld de positieve lijn door te trekken, qua uitslag nog iets duidelijker dan verwacht (0-5, prognose 1-3). Ik denk echter niet dat het de mannen van Cor binnenkort gaat lukken de staartgroep te verlaten om de sprong te maken naar de middengroep want in de eerstvolgende competitiewedstrijd stuit men op Altius, waarover verderop meer.

 

In Amersfoort-Noord vond het treffen plaats tussen Hoogland en Huizen (2-2, prognose 2-0). Volgens het eigen verslag deed het Huizer kamp sterk denken aan een soort M*A*S*H met de nodige zieken en gewonden. En,  kijkend naar de verslagen van beide kanten, was dit een heuse thriller, met, ondanks de gelijke eindstand, Huizen als morele winnaar. Door het moeizaam bevochten gelijkspel blijft Huizen immers in het rechterrijtje. Maar is nog lang niet bevrijd van achtervolger Hoogland. Zie verder. Annelies blijft in het gastenboek stug volhouden de vele opnames met Lucas in het middelpunt, niet te hebben gemaakt. Ach, vrouwen zijn nu eenmaal koppig.

 

Zaterdag 1 maart vonden er ook twee wedstrijden plaats. Alhoewel ik daar geen voorspelling voor heb afgegeven, kom ik daar volledigheidshalve toch even op terug. Zodat degene die later ooit de gebundelde uitgave van al mijn stukjes koopt (fraaie, gebonden uitgave verschijnt in augustus a.s. bij De Arbeiderspers á 22,50) wel een goed totaalbeeld krijgt van wat zich allemaal heeft afgespeeld in dit seizoen.

 

In Huizen speelde Wasmeer verrassend gelijk tegen de Zuidvogels (2-2, prognose: geen).

Gelukkig is de Wasmeer-keeper Robert-Jan weer fit en kunnen we de broodnodige info wederom  achterhalen via uitvoerige verslaglegging door zijn moeder op de Wasmeer-site. En wat lezen we daar? “Het leek wel of er een grote afstotende magneet in het Zuidvogels doel zat en een engeltje op de lat.” Waar kennen wij van Altius dat gevoel van? Hebben onze Wasmeer-vrienden goed de bomen naast het veld in de gaten ingehouden? Zijn de Victorianen verslaafd geraakt aan hun malversaties en passen zij hun kunsten nog steeds toe, ook nu de strijd gestreden lijkt? Een sooort zinloos geweld?

 

In Bussum verloor BFC thuis ruimschoots van Hoogland (3-8, prognose: geen). In alle eerlijkheid durf ik te stellen dat ik ook een overwinning voor de FC Fleur had voorspeld, zij het niet in deze omvang. BFC doet haar uiterste best om de laatste stek in deze hoofdklasse te betwisten met NVC. En met binnenkort uitstapjes naar achtereenvolgens Victoria en Altius in het verschiet, lijkt BFC voorlopig de gedoodverfde winnaar van die dubieuze strijd.

 

En dan nu vooruitblikken. Woensdag aanstaande zijn er twee inhaalwedstrijden en zaterdag weer eindelijk eens een compleet programma.

 

Om te beginnen woensdag 5 maart.

 

In Bussum-Zuid gaat SDO thuis makkelijk en met ruime cijfers winnen van NVC. Gelukkig zijn de NVC-spelertjes in de Zwitserse, Oostenrijkse of Franse sneeeuw bijgekomen van de 11-3 en de 12-3 nederlagen in Hilversum en beginnen ze zonder al teveel negatieve bagage aan deze pot. En dat is maar goed ook want het wordt weer een stevige nederlaag.

 

Als tweede wedstrijd op deze woensdagavond zien we ……. Altius thuis tegen Victoria!!!!!!!! Pfffff … Heb ik daarvoor al die opgeklopte stukjes geschreven? Gaan we de ultieme battle tussen Goed en Kwaad beslechten middels een tussendoortje op woensdagavond? Moet de passende, waanzinnige apotheose van deze hoofdklasse uitmonden in een dergelijke anticlimax? Waarschijnlijk is het vochtig en vooral retekoud en duikt een ieder na afloop snel de kantine in, gruwelijke opmerkingen plaatsend als: “Zo, dat hebben we weer gehad!”. Dat wat een geweldig, zonovergoten (bijna-)kampioensfeest aan het eind van het seizoen had moeten worden, met stevige rode wijn vol hout en chocola en met een vleugje kaneel, en een barbecue waarbij we ook de vele Altius-vrienden van Laren, Wasmeer, Huizen, Omniworld etcetera hadden gevraagd, gaat zo onopgemerkt in rook op. De subtiele en langgerekte liefdesdaad in het Amstelhotel na een cultureel en culinair spannend dagje Amsterdam, verwordt aldus tot een heimelijk vluggertje in de keuken (Snel! Ik hoor de jongens naar beneden komen. Bah!). Excuses voor deze vergelijking aan Reinoud van Victoria, die de keuken wellicht als het paradijs voor alles ziet. (En ik stop nu met mijn nieuwe pre-occupatie, Reinoud.)

Maar goed, als de voorspelde winterse buien het niet al te bont maken, spelen we woensdag a.s. de topper. Zondag jl. verloor Victoria (met drie wissels) van JSV Nieuwegein met 7-1. Dit team staat derde in haar hoofdklasse, ruim achter Elinkwijk waar Altius op 14-2 jl. zeer overtuigend van won (3-7). Maar desondanks volkomen onterechte paniek bij de jonge succescoach van Victoria (op de Victoria E1-site): “Op alle fronten werden we afgetroefd. Maandag een zware training van 1,5 uur om zodoende de mannen van Altius proberen punten af te snoepen.” Arnoud toch, je staat ruim voor, speelt regelmatig “gala-wedstrijden”, won het beker-treffen onlangs nog met 6-3 en je bent nu opeens al tevreden als je punten af kunt snoepen van Altius??????? Ambitie, man!!!! Ik ga de stukjes van Martin nog eens lezen want ik vraag me af welk beeld we hebben geschetst van onze mannetjes om deze angst te rechtvaardigen.

Maar de exacte achtergrond van dit alles begrijp ik wel, als, het kan niet vaak genoeg worden gezegd (JJJ), de Johan Derksen van het E-voetbal in ’t Gooi en omstreken. Bij Victoria vinden momenteel namelijk de onderhandelingen plaats tussen het bestuur en de externe trainers m.b.t. 2008-2009. En als je dan niet a) ongeslagen aan kop staat, en b) minstens 15 punten voor ligt (in geval van een volledige competitie, anders is 8 punten voldoende), heb je het als trainer moeilijk tegen de harde jongens die het Victoria-bestuur in de onderhandelingen naar voren schuift (denk daarbij weer aan zo een bikkel als Rene Janssen).

Maar nu de onvermijdelijke, moeilijke prognose … Victoria wordt kampioen, hoe dan ook. Gezien de uitslagen totnutoe en de teamsterkte in de breedte is dat ook wel terecht. Maar ik denk dat Altius deze pot nog wel kan winnen. Of word zelfs ik gefopt door Arnouds (gespeelde???) angst? Denk ik dat onze oranje-zwarte helden kunnen winnen en komt er weer zo een irritant kwartiertje waarin elke bal richting Altius-goal erin vliegt … Hoe dan ook, ik ben de duurbetaalde expert en u heeft recht op een gezonde prognose:  Altius wint en de mannetjes bezorgen Montse daarmee een prachtig verjaarscadeau.

 

Tenslotte:

Op de Victoria-site staan sinds kort niet zo heel aardige opmerkingen over “statistieken”. De meest vervelende is ondertussen verwijderd, maar weest gewaarschuwd: in cyberspace houd ik alles in de gaten!

 

En dan nu zaterdag 8 maart. Zoals al gesteld vindt er eindelijk weer eens een compleet programma plaats.

 

Om te beginnen zie ik nu pas dat NVC werkelijk aan een fraaie reeks bezig is en achtereenvolgens bij de gehele Top Vier op bezoek moet. Helaas klampt BFC zich zo vakkundig vast aan de laatste plaats, anders zou NVC die ondertussen hebben veroverd. In Hilversum bij Wasmeer gaat NVC voor de vierde keer over de knie. Uw dienaar heeft geen flauw benul hoe vaak Wasmeer gaat scoren maar het verschil zal ruim zijn.

 

In Laren mag Altius en haar aanhang dan eindelijk zelf gaan proeven van de heerlijke Midsomer Murders–sfeer die de daarvoor gevoelige waarnemer kan ervaren op het prachtige Schuilkerkpad. Oppassen dat je niet  struikelt over de benen van een of ander lijk die opeens uit de struiken naar voren steken (de op gruwelijke wijze met een riek doodgestoken terreinknecht)! Laren verkeert in bloedvorm maar Altius wint, zij het minder makkelijk dan verwacht.

 

In Amersfoort vindt deze zaterdag het middenmoot-treffen plaats tussen Hoogland en Omniworld. Hoogland deed het goed bij BFC en Omniworld is in 2008 aan een ronduit deprimerendee reeks bezig. Hoogland wint derhalve makkelijk. En hoe moet het dan verder met Barry en zijn mannetjes? Wanneer wordt de neerwaartse spriaal doorbroken en komt er een einde aan het lijden van dit team? Wellicht op 15-3 a.s. thuis tegen Huizen?

 

En door deze verwachte winst van Hoogland zal Huizen thuis tegen SDO flink aan de bak moeten om de vijfde plaats te behouden. Want er zal gewonnen moeten worden tegen SDO dat onlangs weliswaar van Victoria verloor maar aan een goede reeks bezig is. In Bussum won Huizen nog knap met 2-3 maar de tijden zijn veranderd en ik vrees voor de mannen van Jaap dat het deze keer absoluut niet gaat lukken. En dat men een poosje met een lagere klassering genoegen zal moeten nemen. SDO wint ruim. ( ML : keeper Daniel van Huizen is ter overmaat van ramp ook absent; samen met vader Jan naar Newcastle- Liverpool! )

 

In Spakenburg komen de Zuidvogels op bezoek. Qua verliespunten en krachtsverhoudingen ontlopen deze teams elkaar niet veel. Spakenburg haalt thuis echter doorgaans veel betere resultaten dan uit waardoor ik geloof in een kleine overwinning voor de thuisploeg.  

 

De thuiswedstrijd van Victoria tegen BFC wordt niet spannend. De wedstrijd in Bussum leverde destijds bijna een sensatie op en in een onlangs gespeelde oefenwedstrijd op een doordeweekse avond (waarvan het nut uw dienaar nooit helemaal helder is geworden) werd het “slechts” 5-1 voor Victoria. Maar deze keer zal het allemaal totaal anders lopen en zal de score aanmerkelijk hoger uitvallen. Ik denk zelfs aan de hoogste score in deze competitie totnutoe.

 

In exacte getallen, o zo moeilijk te voorspellen, ziet komende week er als volgt uit:

 

Woensdag 3 maart

SDO – NVC: 8-0

Altius – Victoria: 5-2

 

Zaterdag 8 maart

Wasmeer – NVC: 5-0

Laren – Altius: 2-4

Hoogland – Omniworld: 4-1 

Huizen – SDO: 0-4

Spakenburg – Zuidvogels: 3-2

Victoria – BFC: 15-1

 

Tenslotte:

Wellicht nog interessant om even te bekijken in deze week waarin er “zoveel” op het spel staat:

http://nl.youtube.com/watch?v=-qFa1nKmfps

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s