E1 dendert over Victoria heen!

In een geweldige ambiance met zeker een paar honderd toeschouwers langs de lijn heeft Altius E1 dikverdiend met 4-1 gewonnen van koploper Victoria. Was de uitwedstrijd nog ietwat gelukkig met 3-2 gewonnen met een prima spelend Victoria; op de overwinning van vanavond was werkelijk niets af te dingen.

De gehele week waren de trainingen geheel geënt op het tactisch strijdplan voor deze wedstrijd. De opstelling zou niet worden aangepast, wel de wijze waarop het technisch vaardige Victoria moest worden bestreden. De Victoriaantjes, meesters in het combinatievoetbal, moesten met een gezonde duelkracht worden bestreden. Geen winst zonder gewonnen duels en vanaf het begin lieten de jongens zien dat ze de boodschap goed hadden begrepen. Altius controleerde de wedstrijd en wist in de één tegen één duels Victoria met de regelmaat van de klok af te troeven. Het plan was ook de getalenteerde vleugelspelers van Victoria niet in het spel te laten komen, zodat de nog meer getalenteerde Tijn Wicherink geïsoleerd zou komen te staan. Door de vleugelverdedigers Ruben, Wouter en Michiel kwam dit ook tot wasdom. Tel daarbij op dat Jelmer Tijn weer fantastisch bespeelde en het feit ligt daar, dat Victoria nauwelijks aan aanvallen toekwam.

Het was ook logisch dat Altius op voorsprong kwam. Een mooie pass van Hugo op Rik betekende de 1-0 . 5 Minuten daarna was het de sterk spelende Joey die alleen op de keeper af ging, maar de keeper hield fraai zijn doel schoon. Weer even later was het een mooie één-twee van Rik en Hugo, en nu stond helaas de lat in de weg. De eerste de beste aanval van Victoria die gevaarlijk was betekende ook meteen een doelpunt ( wie schreef er over efficiency?) ; we lieten ons uit het centrum weglokken en Victoria profiteerde handig en speelde kans mooi uit; 1-1. Altius liet zich niet uit het veld slaan en het was de weer sterk spelende  Hugo die na sterk doorzetten weer de verdiende voorsprong op het bord zette; 2-1. Dit was tevens de ruststand. De vragende koppies van de jongens die schreeuwden om een positieve bevestiging was mooi om te zien en uiteraard waren de complimenten hun deel. De gedrevenheid sprak ook uit het feit dat ik midden in mijn derde zin was en het gros al weer het veld in liep om aan de tweede helft te gaan beginnen. ( of ze kunnen mijn gebral zo langzamerhand niet meer aanhoren, dat kan natuurlijk ook J ). Ook in de tweede helft een onveranderd beeld. De Altiusaanhang werd versterkt door de uitgetrainde D1 jongens die als achtste man achter de E1 gingen staan; klasse mannen! Er werd een tandje bij gezet en het zo geliefde positiespelletje van Victoria kwam hierdoor niet van de grond, of beter gezegd over de grond. Rik gooide er menigmaal een solo uit en deed de Victoriaverdedigers bij tijd en wijle naar adem happen. Na 10 minuten vergrootte Rik ook de voorsprong na een verdediger en de keeper van zich af te hebben geschud en bleef koel; 3-1. Victoria deed nog een uiterste poging, maar strandde op de weer prima keepende Twan. De keeper van Victoria groeide samen met Harm uit tot de beste spelers van Victoria, want menige kans van Altius werd door hem uit het doel gehouden. 5 Minuten voor tijd was er eindelijk de definitieve beslissing, doordat Rik de bal kiezelhard, via een Victoriaverdediger, inschoot; 4-1. Een geweldige ontlading volgde. Feestende D1 spelers die samen met de E1 spelers verstrengeld waren; prachtig moment! Vlak voor tijd werd de bal na een kopbal van Ruben nog van de doellijn gehaald en spatte de bal na een geweldige kanonskogel vanf zeker 20 meter van Wouter onderkant lat het veld weer in. De rebound via een kopbal van Hugo miste helaas de vaart om de uitslag een wat reëler aanzien te geven. En toen was het tijd!

 

Een prachtige en dikverdiende overwinning op een geweldige tegenstander, die helaas voor hun vanavond niet tot hun favoriete spelletje kon komen. Je speelt wat de tegenstander je toelaat en Altius liet vanavond weinig toe, dus is de overwinning verdiend.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

2 reacties op E1 dendert over Victoria heen!

 1. Arjan zegt:

  Hé Jongens,
  Heb gister écht genoten van jullie inzet, veldspel en weergaloze acties! Wat een fantastische pot voetbal!! een méér dan verdiende overwinning!! Gefeliciteerd, op naar het kamioenschap!
  Grtzz, Arjan Lasterie (spits van Altius 1).

 2. Samir zegt:

  Hey kleine grote toppers,
   
  Ik heb gister met Arjan staan kijken en het was inderdaad een FANTASTISCHE pot voetbal. Er is maar één ploeg die het kampioenschap verdiend, dat zijn jullie!! Niet opgeven dus….
   
  Heb van jullie allemaal genoten en wat ik vorige keer zei over jullie hebben jullie maar weer eens bewezen, kunnen jullie ons (het eerste) niet keer trainen geven??? Nou kleine vrienden,
   
  Tot snel, Samir de Roo
   
  ps. Wouter jou schot verdiende meer, wat een knal op de lat zeg!!!
   
   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s