De krant van de andere kant

Nu de stofwolken zijn nedergedaald en het zicht weer wat helder is hier het keurige verslag van Victoria middels de pen van de ons bekende Reinoud.
 

Bevlogen runner-up legt koploper de wil op

Het is woensdag 5 maart 2008. Victoria E1 kan een grote stap zetten op weg naar het kampioenschap in de Hoofdklasse E van West 1. Na een bespreking in de eigen kantine gaat 9 opgewekte mannen op weg naar het, overigens welgemeend vriendelijke, kamp van de ‘vijand’. Twee maal eerder troffen de teams elkaar dit jaar. Altius won de competitiewedstrijd ternauwernood met 2-3, Victoria overklaste Altius in de bekerwedstrijd met 6-3.

Direct na het eerste fluitsignaal is het beeld duidelijk. Altius speelt zeer kort op onze mannen die niet echt aan voetbal toekomen. Slechts een keer liet Victoria met een herkenbare vlotte combinatie zien wat effectiviteit is. Drie mooie velddoelpunten en een gelukstreffer waren de meetbare wapenfeiten aan Altius’ zijde. Terecht? Ja zeer terecht. De druk van Altius was groot, de wil om niet af te haken in de race om de titel was bij alle spelers duidelijk zichtbaar. Alle middelen, zelfs ongeoorloofde, werden ingezet om het doel te bereiken. Als de leidsman in de eerste minuten niet ingrijpt, moet je weten waar je aan toe bent. Dan zal er een tandje (of twee) bij moeten. Doe je dit niet dan loop je in de val. En zo geschiedde. Dan ontbeert vanzelf de precisie en het geluk bij de spaarzame kansen die je krijgt en heb je aan je keeper te danken dat de score niet hoger uitvalt.

Na het verwerken van de emoties (?) kun je alleen maar concluderen dat er nog twee teams zijn die kans maken op de titel. Twee teams die dit verdienen. Bevlogen talenten (Hugo, nog gefeliciteerd!), bekwame leiding en wedstrijden vol passie. Er rest een spannende seizoensapotheose. Dat de beste moge winnen! Misschien moeten de bevriende clubs na afloop van het seizoen nog maar eens een vriendschappelijk duel spelen, eventueel vast op groot veld.

Victorianen, jullie leiden nog steeds in de poule en doen nog mee in de beker. Kortom, op alle fronten hebben jullie het in eigen hand. Vergeet de mindere dag, geniet van de komende wedstrijden. Jullie kunnen het!

Reinoud

Dit bericht werd geplaatst in " De krant van de andere kant ". Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s