Een goede voorbereiding is het halve werk!

Langzamerhand is het voor een ieder wel duidelijk waar het succes van Altius E1 dit seizoen aan te danken is. Altius E1 heeft immers zijn eigen Tonnie Bruins Slot. Het is weer indrukwekkend hoe deze voorbeschouwing weer tot stand is gekomen. De coach kan rustig achterover in zijn campingstoeltje gaan zitten, want de boys hebben weer alle informatie over hun tegenstanders. Lees maar hoe onze scribent de toernooi overwinning van a.s. maandag op het toernooi van Leonidas beschrijft!
 

Voorbeschouwing Samba jeugdtoernooi 2e Paasdag

 

Aanstaande maandag strijkt, wind en weder dienende, de Altius E1-karavaan neer in Rotterdam waar de Rooms-Katholieke Sportvereniging Leonidas haar traditionele Paastoernooi (dat sponsortechnisch Samba jeugdtoernooi heet) organiseert. Er doen tien E-selecties mee, verdeeld over twee poules. Om tot de finale door te kunnen dringen, moet Altius in haar poule eerste of tweede worden. Gaat dat lukken is de vraag en deze vooruitblik biedt daar helderheid over, zoals ik al het hele jaar met schrikbarend gemak voor licht zorg in de duisternis van het lokale jeugdvoetbal.

 

Altius zit in de zwakste van de twee poules, samen met WSC Waalwijk, FC Binnenmaas, Legmeervogels en CDW. Eén voor een laat ik ze de revue passeren.

 

WSC Waalwijk (http://www.wscwaalwijk.nl/) speelt in ons zeer bekende kleuren, namelijk oranje en zwart maar dan wel met heel veel zwart en een klein beetje oranje. Vrienden dus. De vereniging telt acht E-teams en de E1 speelt 1e klasse. Omdat district Zuid geen hoofdklasse kent, is dit daar het hoogste niveau voor E-tjes. In die 1e klasse staat WSC zesde met 29 punten uit 18 wedstrijden en 48 goals voor en 45 tegen. De grootste overwinning van WSC was een 8-2 winst tegen en bij Baardwijk (een kleine vereniging, eveneens uit Waalwijk). Dat Baardwijk echter nam revanche en won bij WSC met 0-3. Waardoor die 8-2 ook niet zoveel indruk meer maakt. Op hun site onderkennen deze Waalwijkers geen F-jes en op de KNVB-site valt te zien dat ze dit voorjaar welgeteld één F-team hebben aangemeld. Wellicht is dit onderdeel van de een of andere filosofie. De tijd ontbreekt me (Martin en zijn deadlines, vreselijk!) om dit verder uit te zoeken.

 

FC Binnenmaas (http://www.fcbinnenmaas.nl/fc_binnenmaas/) komt uit Maasdam. In dit geval staat “FC” niet voor “ Football Club”  maar voor FusieClub, zo valt er op de site te lezen. De vereniging speelt in de prachtige combinatie van geel en groen waar ook een illustere vereniging als Fortuna Sittard (met als oud-speler en Enorm Talent, uw dienaar) in speelt. Er zijn zes E-teams en de E1 speelt in de 1e klasse. Binnenmaas zit in district West 2, waar drie hoofdklassen zijn. Zodat de E1 niet op het hoogste niveau acteert. En in de stand staat dit team zesde (met twaalf deelnemende verenigingen), met 21 punten uit 14 wedstrijden en doelsaldo 39-41. Tegen Spartaan ’20 E2 (ja, de E-twee!) werd thuis met 0-9 verloren!

 

Legmeervogels (http://www.legmeervogels.nl/) komt uit Uithoorn, de clubkleuren zijn geel-blauw en men speelt, net als Altius, in district West 1. Legmeervogels telt maar liefst zestien E-teams en daarnaast een E-Top. Die E-Top gaat als Legmeervogels D9 door het KNVB-leven. De E1 speelt “slechts” 1e klasse maar staat daarin dit voorjaar stijf bovenaan met 15 punten uit 5 wedstrijden en doelsaldo 27-4 (in een poule van zes teams). De tegenstanders zijn echter ook niet zo bijzonder, eerlijk gezegd. SV Almere E1, CTO ’70 en een paar E2’s. En in de najaarscompetitie werd dit team slechts vierde in een veld van elf teams. Opvallend is dat dit team drie keer in de week traint dus fit zijn de jongetjes waarschijnlijk wel.

 

CDW (http://www.cdw.nl/) komt uit Wijk bij Duurstede en speelt in het rood-blauw. Deze E1 heeft als keeper Daniel van Rossum, die Hugo en Rik goed kennen van de activiteiten van FC Utrecht. CDW heeft tien E-teams en de E1 speelt in de hoofdklasse die geografisch gezien rechts naast onze hoofdklasse ligt. Met daarin de Amersfoortse en de Soester verenigingen. CDW E1 staat op de zevende plek (van de elf) met 18 punten uit 17 wedstrijden en doelsaldo 48-51. Boven CDW staan teams als CJVV en VVZ ’49 waar Altius dit jaar al tegen gespeeld heeft. VVZ ’49 waar Altius E1 begin dit jaar tegen oefende (8-0 winst), won tweemaal van CDW (4-3 en 3-2). Ik vrees voor CDW dat Rik en Hugo ook tijdens deze wedstrijd nog heel vaak oog in oog komen te staan met hun vriendje Daniel. Opvallend is tenslotte dat deze E1 een drieling van Griekse afkomst in haar gelederen heeft, de mannetjes Nikolidakis, héél bijzonder.

 

OK, toernooivoetbal is iets anders dan competitiewedstrijden maar dit zijn geen teams waar Altius E1 van wakker hoeft te liggen. Altius wint deze poule dan ook, ook als de jongens niet in topvorm verkeren. Legmeervogels wordt verrassend tweede.

 

Voor wat betreft de andere poule beperk ik me tot de twee die naar de kruisfinales doorgaan: JSV Nieuwegein en FC Abcoude.

 

Eerst onze tegenstander in de kruisfinale (dus de nummer twee in de poule).

 

FC Abcoude (http://www.fcabcoude.nl/nederlands/index.cfm?bScreenresPassed=true) speelt in een vergelijkbaar tenue als CDW (rood-blauw) en heeft negen E-teams. De E1 speelt hoofdklasse en staat daarin derde achter Buitenveldert (Kennen we die niet van vorig jaar, Kozakken Boys-toernooi?) en Swift. Maar vóór teams als Zeeburgia, Weesp en Diemen. Uit 17 wedstrijden behaalde deze E1 35 punten met als doelsaldo 60-38.

 

Maar ook hier ligt Altius E1 niet echt van wakker. We winnen en wie treffen we in de finale? Dat zijn de mannen uit Nieuwegein die een makkelijke kruisfinale hadden.

 

JSV Nieuwegein (http://www.jsv-nieuwegein.nl/index3.php) speelt in een foeilelijk zwart-wit tenue. De vereniging telt veertien E-teams waaronder één meisjesteam. En de vereniging is populair want men werkt met een ledenstop. Een situatie waarvan onze Martin alleen maar kan dromen. De E1 speelt hoofdklasse en staat daarin nu vierde maar qua verliespunten derde achter Elinkwijk en …. Roda ’46. Met 30 punten uit 15 wedstrijden en 45-29 als doelsaldo. Pikant is dat JSV afgelopen zaterdag met 2-1 van Roda verloor. Ik kan helaas van die wedstrijd geen verslag vinden. Op de laatste dag van de krokusvakantie versloeg JSV onze vrienden van Victoria (met wat invallers, OK) met maar liefst 7-1. En, en dat is toch een punt van zorg, afgelopen woensdag vertelde Arnoud Boer tegen Martin dat hij had genoten van het mooie spel van JSV en hij raadde Martin aan daar eens tegen te oefenen! Arnoud en Martin konden toen niet bevroeden dat Altius en JSV elkaar zouden treffen op 2e Paasdag.

 

Grote vraag is nu of we het toernooi gaan winnen of niet. Uw scribent zegt: ja. Pas in de kruisfinale moeten de mouwen een beetje worden opgestroopt en in de finale wellicht nog wat meer. Alleen een off-day of erbarmelijk zware weersomstandigheden (denk aan Roda ’46) kunnen roet in het eten gooien. Ik ga met Hugo alvast de dank-speech voorbereiden.

 

PS Op het toernooi-affiche (http://www.leonidasvoetbal.nl/, verdwijnt na een paar seconden!) worden veel teams genoemd, behalve de aanstaande winnaar van het E-onderdeel. Waarvan akte!

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s