De krant van de andere kant

Leuk verslag van Wasmeer. Toch altijd leuk hoe de verslaggevers van beide kampen de wedstrijd hebben gezien; ook dit keer heel verschillend!
( Noot; Ellen, vrouw van " de Altiuscoach"  ;    " nou hoor je het ook eens van een ander!" .
Nou bedankt Wasmeer scribent….Glimlach )
 
SWINGEND VOETBAL DEEL 3, wordt vervolgd ……

Vandaag de uitwedstrijd tegen Altius. De huidige nummer 1 van de ranglijst. De vorige keer hebben wij thuis verloren met 0-2, dit was al vroeg in de competitie. De wedstrijd aan "het paadje" betekent ook spelen op het gewoon gras. Dit maakt voor ons niet uit want we trainen elke week ook een maal op gewoon gras. Het was voor de verandering eens mooi en aangenaam voetbalweer voor de zaterdag morgen. Het was om 8.45 uur verzamelen, om vervolgens naar de andere kant van Hilversum te rijden. De sfeer zat er goed in en iedereen was vrolijk, de mannen voelden geen extra druk voor deze wedstrijd. Het hele team was immers compleet en er zijn geen blessures. Met diverse oefenwedstijden in de benen met de nieuwe D-formaties hebben we voldoende ritme om de wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien. Na een scherpe warming-up werd de taktiek doorgenomen; de verwachting was dat Altius op dezelfde wijze zou gaan spelen als tegen Victoria. Dit betekent fel op de man, in combinatie met het vroeg storen van de aanvallers. De zwakke hoek van de keeper werd nog even snel ingefluisterd, "links" voor de jongens "rechts". We zullen zien wat voor een wedstrijd het wordt … het zou best wel eens een spannende en toch ook tactische wedstrijd kunnen worden.

Er werd iets later gestart met de wedstrijd, welke wij geconcentreerd begonnen. We konden al snel de bal onderscheppen en richting het doel van de tegenstander. Een schot, helaas over, dat scheelde niet veel. Even later werd via Said, Azor aan het werk gezet in de rechterhoek van het veld, vlakbij de corner vlag. Azor sleepte de verdediger van Altius de bal tussen zijn benen door, panna! Dit zijn net van die momenten die het voor de vele toeschouwers leuk maken om naar te kijken. Op het veld werd al snel zichbaar dat op het middenveld een gat ontstond welke goed kon worden beheerst door Azor. Altius ging richting ons doel maar konden niet echt gevaarlijk worden. Keeper Robert-Jan kon met een uittrap Said weer bereiken en de aanval op gaan bouwen, echter de bal werd onderschept. Achterin stond Mats als een huis, geen speler kwam langs hem heen. Hij kon de bal onderscheppen en via Azor naar Marouan aan de opbouw beginnen … over de zijlijn. Meter voor meter ging het richting het Altius doel, doordat de bal elke keer buiten werd gewerkt en wij weer mochten uitgooien. Mede door goed opletten van Eli konden wij de bal naar Azor spelen, die Marouan vrij zag staan. Een schot volgde maar deze werd goed gekeerd door de keeper. Nog geen minuut later gevolgd door een schot van Azor, net over. Een uittrap van de keeper van Altius kwam bij een aanvaller terecht en deze losten een hard schot en de bal verdween in de uiterste linker hoek en ketste tegen de binnenkant paal in het doel, niet zo mooi voor ons, 1-0. Dit was de eerste echt uitgespeelde "kans" voor Altius en die ging er in; dit was na 10 minuten spelen.

Na de aftrap gingen we richting doel van Altius, de bal ging achter. De uittrap van de keeper van Altius kwam pardoes voor een aanvaller terecht en deze wist de bal net na de stuit voor Hasan weg te kapen en over onze keeper in het doel te werken, 2-0, binnen 1 minuut na het eerste doelpunt. We lieten ons niet van de wijs brengen en konden vanaf Emrullah en dan via Said en Azor aan de aanval werken. Deze werd voor het doel erg hard onderuit geschoffeld, vrije trap op 10 meter van het doel. Said speelde de bal opzij en Mats schoot de bal, snoeihard rechtsonder in het doel, 2-1, in de "slechte hoek" van de keeper. Dit was in de 13e minuut.

Het spel werd hervat en Altius wist er een corner uit te slepen. De bal kon worden onderschept door Robert-Jan en naar Marouan worden getrapt om er een corner voor ons uit te slepen. Said nam de corner, Azor kon de bal net niet goed raken met zijn hoofd. We konden Altius vastzetten op de eigen helft, de taktiek werkte. Via uitgooien van Emrullah ging het weer meter voor meter richting de Altius achterlijn. Hasan was nu ook mee naar voren gekomen om de aanvallers mee te helpen. Hasan had vandaag de speciale opdracht de spits van Altius onschadelijk te maken. Dit lukte hem heel goed, door het vroegtijdig storen kwam de spits van Altius niet in zijn favoriete spel. Mats is ook mee in de aanval en draait en kapt en vindt Azor, deze raakt echter de bal kwijt. Altius neemt de aanval over maar komt niet ver want daar staat Eli, hij onderschept de bal en wij kunnen weer gaan opbouwen. Met een terugspeelbal op de keeper gevolgd door weer een verre uittrap van Robert-Jan, volgt een strakke steekpas en zet Azor op Marouan maar we komen weer niet richting het Altius doel, we raken de bal weer kwijt. Emrullah weet de bal te onderscheppen en Azor te bereiken, het afstandschot gaat net over de lat. We hebben vandaag geen geluk! De uittrap van de keeper kunnen wij op het middelveld onderscheppen en weten Marouan te bereiken die met mooie passeerbewegingen zijn tegenstander uitspeelt en een gevaarlijk schot lost, ook weer net over. Hasan weet de aanvaller van Altius weer te verschalken en de bal uit te werken, een uitgooi volgt, prttttttt rust.

In de rust de nodige tactische wijzigingen besproken, iedereen was zeer scherp geweest in de één op één situaties in de eerste helft en dit wilden wij graag zo houden in de tweede helft. Altius trapte af en konden tot onze achterlijn komen, corner … De bal ging voorlangs zonder dat iemand de bal raakte. Azor kon Eli bereiken in de spits maar daar was het erg druk. Even later … Azor speelde Said vrij en deze kon alleen op de keeper af, deze was er echter eerder bij, weg kans. Het geschreeuw van de Altius coach zwol hierna verder aan en zijn stem sloeg nu heel vaak over van toon, het ging zeker niet zoals hij graag wilde. Het gevolg was nu wel dat er van Altiuszijde nu nog harder de duels werden aangegaan met als gevolg een overtreding op Eli. Na de scheidsrechterbal konden wij de bal onderscheppen en een corner verschalken. De bal kwam bij Azor terecht en zijn schot ging jammerlijk naast het doel. Altius weet een aanvaller vrij te spelen, maar Robert-Jan is er eerder. De uittrap komt bij Said terecht, via Azor krijgt Eli toch nog de bal en weet een schot te wagen, weer naast …. Vervolgens weten wij de bal te veroveren op het middenveld via Emrullah. Daarna krijgt Marouan het zwaar te verduren en komt lelijk op zijn nek terecht, een een vrije trap volgt. Azor neemt de bal en schiet naar Said, weer naast … Zo verstrijken de minuten en zetten we nog meer druk op Altius. De supporters van Altius zijn al gedurende de hele wedstijd "erg rustig", dit in tegenstelling tot de trainercoach, zal zijn stem het nog wel uithouden??? De achterhoede met Hasan, Mats en Emrullah heeft best nog wel het nodige te doen. Altius rukt op via de linkerkant, waarbij weer een flinke overtreding wordt gemaakt op Hasan. Altius kan nog even gevaarlijk worden en op de keeper afgaan, maar Robert-jan is er eerder. Een verre uittrap volgt maar daar is het fluitsignaal al, einde wedstrijd.

Een goede wedstrijd mannen met veel getoonde passie! We hebben gezien dat jullie je helemaal hebben gegeven en niet onder de voet zijn gelopen, waar van akte. Een onfortuinlijke nederlaag waar zeker meer in had gezeten, zeker de tweede helft. Maar zoals Cruyff meestal zegt; "je moet één doelpunt meer scoren dan je tegenstander". Dit laatste was vandaag voor ons niet weggelegd. Als we wat meer geluk hadden gehad om die ene treffer af te dwingen was het een heel ander soort verslag geworden. Hasan is vandaag gekozen tot "man of the match", mede door zijn voortreffelijke verdedigingswerk

Dit bericht werd geplaatst in " De krant van de andere kant ". Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s