De krant van de andere kant

 

Ik kan niet anders zeggen; een keurig verslag van Vriendenschaar!

Vriendenschaar E1 – Altius E1

 

De regen kwam zaterdag 5 april met bakken uit de lucht zetten toen de E1 thuis moest aantreden voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Altius uit Hilversum.  Van dit team wisten we weinig meer dan dat ze, net als wij, nog volop in de race zijn voor het kampioenschap in hun hoofdklasse. Jan nam vooraf de jongens mee naar de bestuurskamer voor een lesje teamwork en om nog wat strategische puntjes op de i te zetten. Ondanks het slechte weer bleek al bij de warming up  dat de mannen er zin in hadden. Toen de supporters een schuilplaats hadden gevonden in de dug out en onder een bonte verzameling paraplus, floot Marcel  iets over tienen voor de aftrap.
Meteen is duidelijk dat Alius uitstekende aanvallers heeft en verzorgt speelt.
 Omgekeerd speelt Vriendenschaar vanaf het begin degelijk en wordt goed  gecombineerd. De eerste tien minuten gaat het vrijwel gelijk op, al zijn in  het begin de meeste kansen voor Altius. Nadat Jeroen in de 5e minuut een  goed schot net schuin voor het doel van de tegenstander langs ziet gaan, nemen de jongens uit Hilversum de aanval razend snel over. Ze komen op  door het midden en een strak schot wordt gelukkig voor ons gekeerd door  de paal. Even later mikken ze uit een vergelijkbare situatie wel precies en  hoog tussen de palen, maar Jordi weet net genoeg z’n handen erbij te  krijgen om de bal over de lat weg te werken. Daarna verandert het beeld  van de wedstrijd.

Onze jongens speler sneller en feller en waar ze eerst nogal wat duels verloren, laten ze in het laatste kwartier van de eerste helft weinig meer lopen. Bauke staat uitstekend te verdedigen, Mitchel doet nuttig  verdedigend en opbouwend werk, posities worden goed overgenomen  en via Lionel komt ook de aanvoer vanaf het middenveld op gang. Na een corner is het Michael die de score opent en de stand op 1-0 brengt en ook Jesse en Jeroen krijgen meer kansen. Jordi, die vandaag  een prima wedstrijd speelt, moet nog wel een paar keer reddend  optreden, maar Vriendenschaar wordt langzaam sterker, speelt goed en lijkt de wedstrijd onder controle te krijgen. In de 20e minuut kan Michael ook de 2-0 voor z’n rekening nemen.

Even later speelt Joey  zich vrij, kan alleen op de keeper af, wacht precies lang genoeg en weet de bal knap en krap langs de keeper in het doel te schuiven: 3-0. Maar Altius geeft zich bepaald niet gewonnen en creëert vlak voor rust  nog een paar fraaie kansen. Kort na die rust lijkt het of onze E1 ineens verkrampt speelt. Het lijkt of ze bang zijn om fouten te maken en daardoor wat statisch spelen.  In de 6e minuut weet Altius goed gebruik te maken van een verdedigende fout, kan de spits alleen op Jordi af en brengt hij met een onhoudbaar schot de stand op 3-1. Een soortgelijke situatie  zorgt even later voor de 3-2 en langs de kant beginnen de gezichten wat zorgelijk te staan.

Nadat Lionel uit de wissel weer terug is in het veld kan hij al snel door het midden op de keeper af en scoort van afstand de 4-2. Kort voor het eind krijgt Altius gevaarlijk dicht bij het  doel van Vriendenschaar nog een vrije trap mee, maar Bauke duikt in het schot en weet het al na een paar meter te blokken. De laatste  paar minuten laten beide teams nog een paar fraaie acties zien, maar de stand blijft onveranderd.Qua voetbal een leuke pot en het grootste deel van de wedstrijd hebben de jongens weer laten zien wat ze kunnen als ze als team samenwerken. En dat is, met de laatste twee zware competitieduels  in het vooruitzicht, misschien nog wel de grootste winst. WB

 
Dit bericht werd geplaatst in " De krant van de andere kant ". Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s