De krant van de andere kant

SV Spakenburg E1 maakt het de koploper flink lastig!


De koploper op bezoek brengt toch altijd wat speciaals. Vandaag Altius op de Westmaat. Uit werd 0-6 verloren en de voorspelling van de Altius site was dat het vandaag 8-0 ging worden!!!
Vooraf was iedereen het er mee eens dat dit nooit zou gebeuren.

Vanaf het begin van de wedstrijd was ook wel duidelijk dat dit niet het geval zou zijn vandaag. SV Spakenburg kon goed meekomen en de eerste kans was dan ook voor ons. Helaas ging het lopje van Wessel net over.
Altius was aanvallend niet echt gevaarlijk omdat ze alleen maar de lange bal vanaf de keeper hanteerde. SV Spakenburg daarentegen probeerde wel te voetballen / op te bouwen.
Helaas werd dit ‘bestraft’. Balverlies op het middenveld betekende een loepzuivere counter van Altius en de 0-1.
Gelukkig gaf SV Spakenburg niet op, en bleef het gewoon voetballen.
Vlak voor rust liet Altius zien toch over een fantastische voorhoede te beschikken. Een ‘driehoekje’ uit het boekje werd feiloos uitgevoerd en de 0-2 was een feit.

In de rust werd nog even benadrukt dat het enige wapenfeit van Altius de lange bal vanaf de keeper was en dat deze goed verwerkt moest worden.

De tweede helft pakte SV Spakenburg dit goed op. Altius kon niet echt gevaarlijk meer worden. Helaas kon SV Spakenburg lange tijd ook geen echte kansen creeeren waardoor het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.

Toen de tijd daar rijp voor was ging SV Spakenburg ‘alles of niks’ spelen en schoof een verdediger helemaal door naar de spits. Dit leverde direkt een grote kans op voor Armend die 1 op 1 met de keeper kwam te staan. Helaas ging deze bal naast waardoor het 0-2 bleef tot het einde.

Uiteindelijk hebben we meer dan behoorlijk meegevoetbald met de koploper. Als de 1-2 wel was gevallen had ik het nog moeten zien en had het ook nog best 2-2 kunnen worden.
Het verslag van Altius schrijft vooral over het kleurloze een sfeerloze spel van de eigen ploeg, maar wellicht was dit wel de verdienste van SV Spakenburg die de ploeg van Martin aardig onder controle had. ( webmaster ML: Uiteraard Kristian; de credits gaan wat mij betreft ook naar jouw ploeg! )

Dit bericht werd geplaatst in " De krant van de andere kant ". Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s