De wedstrijden

Het is allemaal eigenlijk heel simpel als je de feiten kent en tot de ware kern doordringt. De feiten op deze wijze deduceren; dat kan er maar één zijn: de enige echte Altius E1 scribent!
 

A very welcome to Waldolala! You’re very welcome at Waldolala! …

 

Party time coming up! De voorbereidingen voor het Grote en Onovertroffen Altius E1-kampioensfeest zijn in volle gang. U leest het goed, de naam is een beetje veranderd. Want “borrel en BBQ” dekt  langzamerhand absoluut de lading niet meer. Het wordt een regelrecht “event” waar nog jaren over zal worden gesproken. Na de vooraankondiging vorige week stromen de e-mails binnen met adviezen, namen van vrijwilligers die willen helpen et cetera. Want, het is bekend, naast het beste voetbal zorgen we aan ’t Kininelaantje ook voor de beste feestjes!

Het wordt in elk geval een zeer veelzijdig gebeuren. Een klein tipje van de sluier mag ik van mijn collega’s van de TS vast wel oplichten. Zo zullen er buiten op meerdere podia optredens zijn. Om de sfeer erin te krijgen openen we met Luv. Tacklen we meteen ook het noodzakelijke seventies-aspect zodat alle voetbalpapa’s en –mama’s zich thuis voelen. En leeft Sjef van Oekel nog? Laat ik hem tussen de optredens door wat Wim T Schippers-achtige oneliners declameren met betrekking tot de competitie: “En op fantastische wijze trokken de oranje-zwarte helden weer aan het langste eind.  Reeds!” Voor de namiddag zijn we o.a. met De Toppers in onderhandeling. En binnen doen we dan tegelijkertijd De Tobbers voor de meer fijnbesnaarden: open haard, lekkere chesterfields erom heen, een hapje en een (hoogwaardig) drankje, aan de hand van mijn rubrieken en de daarin genoemde films, muziek en literatuur terugblikken op de afgelopen competitie.

Naast grootschalig spektakel, maken we plaats voor optredens van een meer kleinschalige omvang. Martin gaat een half uur vullen met een solo-optreden. Want tot grote vreugde van Rik en Ellen is hij  als gevolg van mijn onaardige stukjes over The Lucky Boys and Girls, uit de groep geknikkerd.

Om dit te compenseren en vele uren noest repeteren niet voor niets te laten zijn geweest, dit optreden. Geen idee wat hij van plan is en dat wil ik niet weten ook.

Tevens zal er ruimte zijn voor leuke spelletjes, daar zijn we bij “De Leukste club van ’t Gooi” immers  dol op. Zo is er de Grote Hoofdklasse E Scheidsrechters-Quiz waaraan van iedere vereniging één kandidaat mag deelnemen. De kandiaten worden uiteraard getest op kennis van zaken. Laten we een filmpje zien van Materazzi die in een Serie A-wedstrijd een aanvaller op volslagen onacceptabele wijze torpedeert. Dan stellen we de vraag “Is dit een correcte actie?”. Joost, door Victoria naar voren  geschoven wil winnen dus met het puntje van zijn tong uit de mond, kruist hij snel antwoord A aan  (“Nee, dit mag absoluut niet!”). De jonge kandidaat die Altius naar voren heeft geschoven heeft in hetzelfde tempo als Joost geantwoord, maar hij heeft B aangekruist (“Tuurlijk, prima actie!”). De deelnemer van Almere opteert voor antwoord C (“Ik weet het niet want: …. “) en op de stippellijntjes vult hij aan: “teneinde deze vraag correct te kunnen beantwoorden moet ik toch eerst beslist weten welke speler van Omniworld is”. J Kortom, het wordt beregezellig.

Als de schemer intreedt wellicht een Tiësto voor de wat oudere jeugd … En aan het eind van het spektakel een heftig slotdebat tussen de twaalf coaches waarin men elkaar aanspreekt op elkaars (dys)functioneren.

Ideeën te over, het wordt werkelijk fantastisch. Maar al dat fraais staat ons nog te wachten. Eerst even terug naar de realiteit van afgelopen zaterdag. Aan het totaalplaatje in de Hoofdklasse E is weinig veranderd. De nummers een en twee wonnen hun wedstrijden

 

Altius ging op bezoek bij Spakenburg en won, zij het minder ruim dan verwacht (0-2, prognose 0-8). Het mooiste was het verslag van de Spakenburgers, vanaf nu zonder meer stuk voor stuk Vrienden van Altius E1; wel een keer of drie worden we, zoals het hoort, aangeduid als De Koploper! Heerlijk. De wedstrijd was minder fraai. Mijn prognose had correct kunnen zijn als de vele kansen zouden zijn verzilverd. Maar dan had ook Spakenburg een paar goals verdiend, gebiedt de eerlijkheid te zeggen. Verder is het zo dat in vergelijking met de andere teams in het rechterrijtje, Spakenburg E1 wel met beleid probeert te spelen. Daar waar uw dienaar bij met name BFC, NVC en Zuidvogels geen enkele lijn in het spel heeft kunnen bespeuren, zelfs met de beste wil van de wereld niet.

 

Victoria versloeg Laren ruimer dan verwacht (13-1, prognose 4-2). Ik vraag me af of Laren überhaupt wel een poging heeft gedaan om een bal tegen te houden? Wat is de maximale score als je 50 minuten meewerkt met de tegenstander? Want is Cor, tot voor kort een van de vele Vrienden van Altius E1, niet een dubbelspion? Die nu Victoria een oppepper heeft bezorgd? Als je je zeven spelers permanent op een rijtje in de goal zet als een soort levende muur, krijg je volgens mij nog minder goals tegen J J J. Maar goed dat het allemaal door de administratieve blunder van Victoria niet meer uitmaakt!

 

De verrassing van het weekend kwam uit de Bussumse derby waar tot mijn verbijstering SDO thuis verloor van BFC (1-2, prognose 6-0). In het verslag van SDO staat dat speler Tim niet kon meedoen omdat hij naar de Efteling was … Verder wordt gewag gemaakt van veel kansen voor SDO maar ook de nodige mogelijkheden voor BFC. Onbegrijpelijk al  met al en meteen het einde voor de aspiraties van SDO voor de derde plek. Sterker nog, men moet gaan oppasen voor het aanstormende Huizen. Om vierde te blijven moet men de laatste wedstrijd, thuis tegen Laren, beslist winnen.

 

In Amersfoort werd het thuisspelende Hoogland vlak voor het begin van de wedstrijd tegen Wasmeer (0-8, prognose 2-2) geconfronteerd met twee afmeldingen (waaronder topscorer Simon die al zo een 30 goals op zijn naam zou hebben staan) en een derde speler moest na vier minuten het veld verlaten na een botsing. Die tegenslag lijkt me dan ook de enige verklaring voor deze hoge uitslag, nota bene de hoogste voor Wasmeer in deze competitie. Het verslag van Wasmeer heet desondanks niet “Swingend voetbal deel 4” (weer een mislukte voorspelling J) en begint met een warm pleidooi voor navigatiesystemen.

 

En in Huizen werd de opmars van de lokale trots doorgezet ten koste van NVC (4-2, prognose 5-1). De Huizer site is nog steeds niet helemaal OK; Jaap en Marcel willen de prijs voor de Technisch Meest Belabberde Site koste wat het kost winnen en schuwen daartoe geen enkel middel. Uit betrouwbare bron weten we echter dat het nog even 3-2 heeft gestaan dus het was nog spannend. En dat had uw schrijver beslist niet verwacht.

 

En wat kunnen we aanstaande zaterdag, 12 april, verwachten? Deze keer komen alle teams in actie.

 

Bij Victoria komt SDO op bezoek. Op de donderdagavond ervoor speelt Victoria eerst nog een stevige bekerwedstrijd in en tegen Ouderkerk aan de Amstel. Maar Victoria wint zaterdag gemakkelijk, zelfs als de helft van het team zwaargewond in Ouderkerk is achtergebleven. Want … Victoria en SDO zijn in wezen een en dezelfde vereniging!!! Ik weet dat al enige tijd en heb dan ook geglimlacht bij het lezen van de opgewonden verslagen van de “spannende” wedstrijd SDO – Victoria. Want de uitslag was vantevoren allang bepaald. Om uit te leggen hoe dat allemaal  zit, neem ik u mee terug in de tijd naar het begin van de vorige eeuw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Victoria een florerende en een ondertussen alweer meer dan 20 jaar bestaande vereniging. Een aantal leden kwam uit Bussum en de winter van 1916 – 1917 was zwaar: het was berekoud en de honger was enorm. Nederland was weliswaar neutraal gebleven maar had wel degelijk last van de wereldbrand om haar heen. Dus besloten de Bussumse leden om in eigen dorp een eigen vereniging op te richten zodat de lange fietstochten naar Hilversum met een lege maag hen voortaan bespaard bleven. De kersverse vereniging moest natuurlijk wel een eigen tenue hebben. In deze tijden van armoede besloot men om het eigen Victoria-shirt te hergebruiken en langs de kleurvakken open te knippen. De blauwe stukken werden omgekeerd en weer aan de witte stukken vastgemaakt. Als je zo een donkerblauw stuk omkeert krijg je een lichter blauw. Bovendien verklaart dit waarom wit en blauw in beider tenues ten opzichte van elkaar zijn gespiegeld. Bij het opnieuw vastmaken van de omgekeerde blauwe stukken aan de witte ontstond er natuurlijk een nieuwe stikdraad. Dat extra stiksel was oorspronkelijk natuurlijk goed te zien als een extra lijn in het wit, maar is ondertussen weggestilleerd in een aantal lijnen die tussen het wit en het blauw staan. En het blauw is ondertussen ook weer wat feller gemaakt maar is nog steeds fletser dan dat van moedervereniging Victoria. Op zich allemaal niets mis mee, ware het niet dat de voorzitters van beide verenigingen al van meet af aan een geheim duivelspact met elkaar hebben gesloten. Slechts een klein groepje bij beide verenigingen is hiervan op de hoogte.

Waarom denkt u dat de Victoria-slogan “Houdt steeds tezamen” luidt? Dit is gewoon een dwingende oproep aan de broeders in Bussum om te blijven gehoorzamen aan het bestuur vanuit Hilversum! En welk “samenspel” bedoelt men met “Samenspel Doet Overwinnen” waar SDO voor staat? Beslist niet de mooie combinaties op het veld! Nee, al sinds 90 jaar worden de lokale competities vervuild door aan ’t Jagerspaadje voorgekookte uitslagen tussen teams van deze twee (?) verenigingen. Ik pleit daarom voor een onderzoekscommissie die de onderste steen naar boven haalt. Alle competities waarin ooit teams van Victoria en SDO samen waren ingedeeld moeten worden beoordeeld. Men gaat dan situaties tegenkomen waarin koploper SDO F4 (bijvoorbeeld) onverwacht van hekkesluiter Victoria F12 verliest zodat Victoria niet laatste wordt. Meer concreet, ik pak een willekeurige, actuele wedstrijd van een SDO-team tegen een team van Victoria: SDO D1 tegen Victoria D1, onlangs gespeeld in Bussum. Wat lees ik in het verslag van Victoria: “Maar toen we weer iets beter gingen spelen kreeg Livius de bal op ongeveer 25 meter van het doel hij haalde hard en hoog uit en goal. 2-1. bijna niemand kon het geloven Victoria stond in deze wedstrijd met 2-1 voor.” En dat was ook de eindstand … De onderzoekscommissie gaat vele van dit soort wondertjes (…) tegenkomen.

En vindt u het normaal dat oorspronkelijk op komende woensdagavond, nota bene drie dagen voor de “topper” er een 11-tegen-11 wedstrijd stond geprogrammeerd tussen Victoria E1/E2 en SDO E1/E2? Kunnen de jongens alvast weer aan elkaar wennen??? Ach, moet ik nog meer zeggen? Voor onze hoofdklasse maakt het allemaal niets meer uit dus … I rest my case. De commissie moet binnenkort haar trieste doch nuttige werk maar doen en deze beerput legen. Dat kost echter tijd en zaterdag a.s. wint Victoria nog op eenvoudige wijze met 5-0.

 

Hoogland gaat proberen weer eens een keertje punten te pakken tegen onze nieuwe vrienden, Spakenburg. Maar ook Spakenburg hunkert naar een succesje en moet, met de wedstrijd tegen Victoria zaterdag de 26e in het verschiet, vrezen zelfs de tiende positie nog te verliezen. In Spakenburg won de thuisploeg met 1-0. Deze keer verwacht ik weer weinig krachtsverschil en daarom  een gelijkspel.

 

Laren moet thuis aan het doelsaldo gaan werken (J) in de thuiswedstrijd tegen Omniworld. Bij winst passeert men Omniworld en staat men weer zevende. En kan men zelfs weer hopen op de zesde stek die nu nog door Hoogland wordt bezet. Dat gaat lukken, luidt mijn verwachting, alhoewel het opkrikken van het doelsaldo niet helemaal zal slagen.

 

Koploper Altius gaat naar Naarden om daar te winnen van NVC. De doorgaans hopeloze velden nabij de vesting liggen er volgens eigen waarneming door de TS van Altius E1 redelijk goed bij en zijn het laatste jaar ook eens een keertje gemaaid, dus niets staat het beoefenen van het nobele voetbalspel in de weg. De vorige keer was het 12-3 en alhoewel resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst en het optreden in Spakenburg wel wat zorgen baarde, wordt het ook nu weer een ruime uitslag.

 

Wasmeer heeft de smaak te pakken en gaat thuis makkelijk winnen van BFC. Wetend dat SDO zich aan ’t Jagerspaadje moet melden, gaan de rood-zwarten op deze dag de derde plek veiligstellen. En dat gebeurt met een royale overwinning.

 

En alsof het allemaal nog niet genoeg is voor één weekend, treffen de Zuidvogels en Huizen elkaar in de Huizense derby. Voor de stand niet echt een topwedstrijd maar desondanks een enorm beladen wedstrijd voor de Huizenaren. Het eerste treffen werd 3-1 voor Huizen en de groen-gelen gaan ook deze keer winnen, zij het wederom met een minder groot verschil dan ze hopen.

 

Oftewel:

Victoria – SDO: 5-0

Hoogland – Spakenburg: 1-1

Laren – Omniworld: 3-0

NVC – Altius: 0-8

Wasmeer – BFC: 6-0

Zuidvogels – Huizen: 2-4

 

Naschrift:

In mijn vorige rubriek heb ik u allen weer verveeld met één van mijn stokpaardjes, namelijk die met betrekking tot het (on)vermogen van de mens “de” waarheid te kennen. En prompt dient zich een zoveelste bewijs daarvoor aan. Op 5 april speelden Victoria en Omniworld de achtste finale van de beker. Victoria won (…) met 5-2 en op de Victoria-site treft men onder het kopje “E1 doet het weer!”  zelfs een verslag aan dat een dergelijke uitslag onderbouwt. Maar wat we zien staan op:

http://www.e-selectieomniworld.nl/wedstrijden.html ? Omniworld heeft juist met 5-2 gewonnen!!! Fascinerend en ook een beetje zorgwekkend dat volwassen mensen zelfs een heel verhaal schrijven passend bij hun verkeerde waarneming van de realiteit … (J) Enfin, stof tot nadenken voor later (bij De Tobbers!) want nu weer snel verder met ons aanstaande feestje, nog héééééééééél veel te regelen! Hey! Hello! So you’re the greatest lover. Hey! Hello! You’re such a sexy thing…

 

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s