Gooisch E-regioteam: één groot feest!

Op 22 april beleefde het Gooisch E-Regioteam zijn debuut in het prachtige FC Omniworldstadion met een wedstrijd tegen de E-top van FC Omniworld. Helaas moest Hugo Voorheijen zich op het laatste moment afmelden vanwege een heftige griep; we hopen dat je er de volgende keer wel bij bent Hugo; beterschap!
Om 17.15 verzamelden de kleine voetbalhelden zich op het sportcomplex van Laren’99, alwaar we gezamenlijk richting het Fanny Blankers Koen sportpark vertrokken. Je kon al zien dat de jongens er reuze zin in hadden! In de fraaie Omniworldkantine drukten de neusjes zich bijkans plat tegen het raam om het fraaie  zonovergoten kunstgrasveld in het stadion ademloos te bewonderen.
In de kleedkamer moesten de jongens één voor één opstaan en zich voorstellen aan de groep. Het schitterende wedstrijdtenue met het mooie Gooisch Regioteamlogo werd uitgedeeld en bewonderd door de boys.
Eenmaal omgekleed werden de jongens uitgebreid gecomplimenteerd met hun vertoonde spel gedurende dit seizoen en gefeliciteerd met hun selectie. Geen tactische bespreking, daar Cor en Martin de mening toegedaan zijn dat deze hele goede voetballers het spelletje echt wel snappen en dat elk woord er één teveel is. Wel werd de nadruk gelegd op het feit dat we er met zijn allen enorm van moesten genieten en dat iedereen gewoon zijn acties moest gaan maken en plezier hebben.
 
En dat was niet tegen dovemansoren gezegd! Bij de gezamenlijke opkomst daverde er een oorverdovend applaus vanaf de tribunes en je zag de jongens van oor tot glimlachen en genieten. Omniworld heeft een team dat al het gehele seizoen samen speelt op een groot veld, terwijl het sterrenensemble uit het Gooi dit jaar op een klein veld heeft geacteerd en bovendien voor het eerst met elkaar samen speelt. Nadat we de eerste paar minuten even moesten wennen, bleek inderdaad overduidelijk dat het statement dat goede voetballers elkaar altijd goed kunnen vinden zich representeerde in de eerste aanval. Via vier schijven met één keer raken zette het Regioteam een schitterende aanval op, die door Lucas van Esterik op aangeven van Tijn Jansen fraai werd afgerond; 0-1. Een geweldig gejuich klonk op aan de overzijde op de grote tribune, alwaar de harde kern van de H en S side ( Huizen en SDO) zich had genesteld en voor een geweldige sfeer zorgde op het veld! We gingen er met zijn allen even goed voor zitten, want als dit na een paar minuten zich al op het gras ontvouwde; hoe moest dit dan niet eindigen? Omniworld kwam eigenlijk nauwelijks bij het doel, mede door het geweldige verdedigen van Sjoerd Gerritse, onze Mats "Nesta"de Jong, Alleskunner Said Moussli en terrier Jelmer de Jong. En mocht de nood aan de man komen, dan was het keeper Oscar Vrijhoef, die heerste in het strafschopgebied. Edoch, Omniworld kwam toch op een goedkope 1-1, daar een klassiek foutje bij beginnende D spelers ( de bal gevaarlijk rondspelen in het strafschopgebied met gebruik van de keeper met een slechte afloop..) meteen werd afgestraft. Niet getreurd, er zit zoveel klasse in dit team; iedereen voelde dat dit de jongens niet van slag zou brengen. En inderdaad, het was Tijn Wicherink die na een onzelfzuchtige assist van Rik Langhout, vrij kon inschieten; 1-2. En weer dat enorme gejuich dat over het veld rolde; kippenvel! Met het werkelijk ijzersterke middenveld, bestaande uit Azor " sambavoetbal"  Matusiwa,  strateeg Tijn Jansen en Steyn "de witte motor"van Schoonhoven, werd Omniworld onbarmhartig de duimschroefjes aangedraaid en hapte het naar adem. Was de rechtsback van Omniworld dolblij dat Lucas van Esterik even werd gewisseld; enkele seconden later werd het hem alweer wit voor de ogen toen de stylist Nicolas Kanza hem naar adem deed happen! Nicolas passte loepzuiver naar de sprintende Rik en die vond het kleine gaatje tussen de keeper en het doel; 1-3.  Maar ja wat wil je met zo’n kwartet aan spitsen van de hoofdklasse E; Rik, Tijn, Lucas en Nicolas zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor maar liefst 166 doelpunten!! Omniworld liet het er echter niet bij zitten en deed er een (fysiek) schepje er boven op. De spits verscheen alleen voor Oscar, maar met een ware doodsverachting, wierp Oscar zich voor de vijandelijke voeten en zorgde ervoor dat zijn collegakeeper Daniel van der Roest met een 3-1 voorsprong aan de tweede helft kon beginnen.
 
In de rust in de kleedkamer allemaal glunderende koppies. Wat moet je dan eigenlijk als coach eigenlijk nog zeggen? In feite niets en gewoon luisteren naar de verhalen van de jongens; prachtig!
 
Omniworld gaf zich nog niet gewonnen en een verwoestend onhoudbaar schot verdween al na een paar minuten hoog achter Daniel in de touwen. Oei, toch maar even weer de concentratie omhoog. Helaas werden vele fraaie aanvallen afgebroken vanwege buitenspel; natuurlijk logisch dat we daar aan moesten wennen, echter we konden ons niet aan de indruk ontrekken dat er soms wel heel enthousiast het vlaggetje werd gehanteerd. Uiteraard mocht dat de pret niet drukken. Het Gooisch Regioteam schudde gewoon weer een onnavolgbare shuffle uit de mouw en het was de slimme Tijn Wicherink, die de bal fraai hoog in de rechterbovenhoek schoot;2-4. we hadden weer een veilige marge, helemaal nadat 10 minuten later dezelfde Tijn de bal eenvoudig het doel in kon lopen en de overwinning niet meer in gevaar kon komen; 2-5. Daniel verrichtte nog een formidabele redding in een één tegen één situatie, maar kon niet verhinderen dat vlak voor tijd Omniworld de eindstand een draaglijker aanzien gaf; 3-5.
 
De mooiste quote kwam na de wedstrijd op de vraag wat nu leuker kan zijn dan vanavond; unaniem klonk er een "nog een keer samen spelen!" En zo is het maar net!
De kleine voetbalsterren hebben vanavond bewezen dat je een prachtig spelend team kan zijn zonder te hebben samengespeeld.
 
Geniet van de foto’s en let op het spelplezier van de jongens!
Wordt vervolgd!
 
Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s