De laatste rubriek…..

Een droevig moment; Scribent aller tijden levert zijn laatste rubriek in Bedroefd. Woorden schieten te kort, tranen komen te voorschijn. Geniet allen nog 1 keer van de schrijver aller tijden. Voor de oprechte liefhebbers; denk aan de hunkerende vrijgezelle vrouwen en breng ze aan op de Altius E1 site. U weet wel voor wie…
 

Het einde nadert. Zaterdag a.s. de laatste speelronde in deze competitie. Scribent gaat daarom afronden. Je moet een feestje bij voorkeur verlaten als het nog leuk is. Dat valt in de praktijk niet mee en is slechts aan de meest verfijnden van geest voorbehouden. Daarom is dit mijn laatste bijdrage aan het reilen en zeilen in deze hoofdklasse. De voorspellingen zullen wederom zo vreselijk accuraat zijn dat een nabeschouwing overbodig is. Dus vandaar.

 

Voor diegenen die deze rubriek met name hebben gelezen in verband met de fraaie muziekadviezen, nog de vermelding dat deze week het mooie Stabat Mater van Pergolesi mij op mijn eeuwigdurende  queeste begeleidt. Zo aan het einde van de competitie wordt het immers tijd om de Moeder te bedanken en daarmee indirect de voetbalmoeders die de voetballertjes hebben voortgebracht die samen strijden in deze o zo fraaie hoofdklasse … ehhh, help, wat schrijf ik nu weer voor onzin … maar goed dat het nu snel voorbij is … nog even doorbijten, Fred.

 

Terug naar de realiteit van aanstaande zaterdag. Ik verheug me enorm op De Tobbers. Jaap brengt zoals aangekondigd in Het Gastenboek een Chateau Latour mee, zelf ga ik extra vroeg naar de club om een paar flessen Chateau Pétrus te laten chambreren … En ach, weet je wat, we ontkurken ook maar die ene fles Romanée-Conti – er wordt immers niet iedere week een team van Altius kampioen in een hoofdklasse! Een paar mooie CD’s met vocaal werk van Bach liggen klaar en ik heb een aantal nooit gepubliceerde stukken afgerond om voor te dragen (De Trainer & De Engel, het Hoogland-verhaal en daaromheen nog wat onthullingen over het geboefte aan ‘t Jagerspaadje).

 

Maar, zoals te doen gebruikelijk, eerst nog even terugblikken op afgelopen zaterdag.

 

Victoria won zoals aangekondigd ruim van SDO (7-1, voorspelling 5-0). Wat een verrassing … Ik word er langzamerhand wel wat moedeloos van. Ik onthul week na week het ene complot na het andere, draag meer dan overtuigend bewijsmateriaal aan, en dan gebeurt er … helemaal niets! Wat had ik nog verder moeten aantonen aangaande de vele malversaties van Victoria? Had ik een filmpje moeten zien te maken van Arnoud, Vincent, Joost en Reinoud in de SUV van laatstgenoemde waarin ze uitvoerig hun schurkenstreken bespreken? Dat ze dan dingen zeggen als “We gaan de boel betoveren” (vlak voor Zuidvogels-Altius) of “Over SDO hoeven we ons geen zorgen te maken, we maken het spannend maar we winnen altijd, is al lang geregeld” (vlak voor SDO-Victoria) et cetera. En wat schreef Reinoud nou weer voor malligheid in zijn verslag? Ik citeer: “De nummer twee in de ranglijst van teams met het minste verliespunten wist keurig te winnen in Naarden waardoor de competitie nog steeds spannend is.”. Met wat voor ranglijsten is Reinoud nog meer bezig, vraag je je dan een beetje bezorgd af. Krijgen we zometeen nog een ranglijst van teams met de meeste linksbenige spelers, een ranglijst van teams met de meeste spelers van wie de voornaam met een “T” begint et cetera.? Die ietwat neurotische drang tot het samenstellen van allerlei extra ranglijsten komt ongetwijfeld voort uit de lijstjes van webmaster Martin. Die zelf ook aardig de weg kwijt is. Want wat kon men onlangs lezen op de Altius-site? Ik citeer weer: “Volgende week de laatste wedstrijd tegen Zuidvogels en zitten we in de wachtkamer m.b.t de eindstand, daar op 3 mei Victoria zijn laatste wedstrijd tegen Hoogland speelt en het kampioenschap binnen kan halen”. Wat een zottenklap! Waar is de mooie tijd gebleven dat deze webmaster zich beperkte tot het vermelden van de uitslagen zonder een poging tot beschouwen te wagen? In der Beschränkung zeigt sich der Meister, is het niet? En goed voor- en nabeschouwen is toch echt niet voor iedereen weggelegd, lijkt me!

Ik denk dat het deze mannen langzamerhand allemaal net iets teveel wordt. Met een knipoog naar de literatuur en de filmwereld kan dan ook gesteld worden dat dit beslist “No competition for old men” is geweest. Gelukkig voor de trouwe lezer, houdt deze jonge held het hoofd wel koel.

 

Verder met de wedstrijden van zaterdag jl. Spakenburg ging op bezoek bij Hoogland en won ruim daar waar ik een gelijkspel had verwacht (0-5, voorspelling 1-1). Opvallend is de tekst hierover op de Spakenburg-site waaruit blijkt dat men deze winst als de normaalste zaak van de wereld ziet … De moeizaam scorende nummer 10 (op dat moment) gaat naar de nummer 6, wint met maar liefst 5-0 en dat is dan heel normaal …

 

Laren verloor thuis verrassend van Omniworld (0-2, voorspelling 3-0). De “heen”wedstrijd werd nog door Laren met 5-0 gewonnen. Hoe kan dit? Ik had even de hoop dat deze winst iemand bij Omniworld zou inspireren weer eens een verslag te schrijven, maar helaas. Was Barry er nog maar! Omdat de Laren-site ook na de redesign weinig tot geen actuele info bevat, zullen we nooit weten wat er deze zaterdag is gebeurd, daar aan het Schuilkerkpad. Conclusie is wel dat Laren een plek in het linkerrijtje definitief lijkt te kunnen vergeten.

 

In Naarden won Altius van NVC conform prognose (0-6, voorspelling 0-8). De aanstaande kampioen werkt koel en zakelijk haar wedstrijden af en gaat geen fout meer maken!

 

Wasmeer begaat ook geen misstappen meer en pakt de derde plek. Redelijk in lijn met mijn voorspelling werd deze week BFC verslagen (7-3, voorspelling 6-0).

 

En, tenslotte, de derby in Huizen werd met exact het voorspelde verschil in doelpunten gewonnen door Huizen van de Zuidvogels (0-2, voorspelling 2-4). Het ambitieuze Huizen lijkt zelfs nog een greep te willen doen naar de vierde stek! De site is weer in de lucht en daarop ziet men voortdurend de tekst “Nog 2 punten van SDO …” op opvallende wijze voorbij komen.  

 

En dan zaterdag 29 april, de laatste speelronde.

 

Victoria gaat op bezoek bij Spakenburg. Woensdag jl. werd de finale bereikt van het beker-toernooi (waarin men ondanks de nederlaag tegen Omniworld (zie vorige rubriek) toch mocht doorgaan …) ten koste van CJVV. Alhoewel dit een stevige pot was en Spakenburg op het juiste moment lijkt te gaan pieken, wordt deze competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen. En blijft de competitie nog héél even min of meer spannend.

 

Zoals ik al aangaf, maakt Altius geen fout meer en gaat dus ook thuis eenvoudig van de Zuidvogels winnen. Hierna kan het feest aan ’t Kininelaantje losbarsten! Zometeen nog maar even gaan checken hoe het staat met de opbouw van de twee podia.

 

In Bussum gaat BFC de strijd aan met NVC. De verliezer van deze wedstrijd zal als laatste eindigen in deze competitie en ik denk dat dat NVC gaat worden. Dus BFC wint.

 

Huizen vervolgt de jacht op SDO maar heeft het veroveren van de vierde positie niet in eigen hand. Zelf moet het thuis winnen van Hoogland, dat de weg aardig kwijt is. Jaap is bovendien onlangs wezen kijken naar de kraker Hoevelaken – Hoogland en kan zijn mannen derhalve perfect instrueren. Dus Huizen wint.

 

En betekent dit dat Huizen nog vierde wordt? Ik denk het niet. SDO doet het de laatste weken weliswaar matig en krijgt het door Cor ongetwijfeld weer helemaal opgepepte Laren op bezoek. Desondanks is het kwaliteitsverschil te groot en wint SDO deze wedstrijd, zij het nipt. SDO eindigt daardoor als vierde en dat vind ik, eerlijk gezegd, wel terecht.

 

Toch zullen Jaap, Marcel en de spelertjes van Huizen in de namiddag een tocht door Huizen maken op een open kar, toegejuicht door honderden dorpsgenoten, om de vijfde plaats in deze hoofdklasse te vieren. 

 

Als zesde en laatste wedstrijd op deze dag hebben we Omniworld tegen Wasmeer. En die wordt eenvoudig door Wasmeer gewonnen. Spannend wordt het dus niet. Maar ik ben wel benieuwd wat er na afloop in het Wasmeer-verslag valt te lezen over de arbitrage.

 

En dan hebben we ook nog zaterdag 3 mei. Merkwaardig genoeg staan er op de KNVB-site nog een tweetal wedstrijden vermeld bij deze dag. Dus na het einde van de competitie. Erg onverstandig naar het publiek toe want op deze manier suggereert men dat deze wedstrijden nog een officiële betekenis hebben. En dit onterecht wekken van allerlei verwachtingen lijkt me niet verstandig. Gelukkig heeft u mij, uw betrouwbare rots in de branding in deze ingewikkelde tijden. Volledigheidshalve toch nog een prognose van deze twee wedstrijden.

 

In Amersfoort ontvangt het, het is al vaak gezegd, zwalkende Hoogland Victoria en de Nummer Twee uit onze hoofdklasse wint deze oefenwedstrijd erg ruim. Ik hoop wel dat de Victoria-ouders zo verstandig zullen zijn om na afloop gewoon te doen alsof men kampioen is en het voor jongens een beetje feestelijk zullen maken. Gewoon doen!!! Leuk voor de jongens, hebben ze wel verdiend. Maar ik zou het ook weer niet te gek maken en dus niet gaan lopen zeulen met een enorme beker of een (kampioens)schaal maar opteren voor een leuke medaille die de jongens kunnen omhangen en een lekkere taart met daarop een mooie, passende tekst (“Goed gedaan, jongens!” of “Voor ons zijn jullie toch de allerbesten!” (beetje lang wellicht)). Enfin, ik denk dat (doorgaans) verstandige mannen als Vincent en Reinoud wel de juiste maat hierin zullen weten te vinden.

 

En dan hebben we, tenslotte, ook nog de wedstrijd van Omniworld tegen de Zuidvogels. Ooit stond deze wedstrijd al op de KNVB-site (met winst voor de Zuidvogels) maar achteraf bleek deze pot nooit te zijn gespeeld. Ik heb eigenlijk geen flauw idee wat het wordt maar na de winst bij Laren gok ik dat Omniworld ook deze wedstrijd gaat winnen.

 

Voor de laatste keer de harde cijfers:

 

Zaterdag 29-4

Altius – Zuidvogels: 5-0 (en Altius kampioen)

BFC – NVC: 3-1

Huizen – Hoogland: 3-1

Omniworld – Wasmeer: 1-4

SDO – Laren: 2-1

Spakenburg – Victoria: 1-5

 

Zaterdag 3-5 (oefenprogramma)

Hoogland – Victoria: 0-10 (en Victoria ook een beetje kampioen)

Omniworld – Zuidvogels: 3-0

 

Epiloog:

Tot zover dus deze rubriek. Bij vlagen briljant, al zeg ik het zelf J. Maar het had allemaal nog veel beter kunnen zijn als Scribent Zoekt Vrouw wat meer serieus was opgepakt. Dan had er iemand af en toe kunnen meekijken en middels het slaken van een kreet als “zelfreflectie” me bij de les kunnen houden J. Maar helaas. Dus feitelijk heeft u de vaak onzinnige en zelfs waanzinige inhoud van deze column min of meer aan uw eigen laksheid te danken. Dat is nog eens lik-op-stuk-beleid!

Maar het was een mooi jaar, al met al. Een aantal spelers (en helaas ook ouders J) komt elkaar in het  nieuwe seizoen weer tegen bij FC Utrecht. En de nog samen te stellen nieuwe E-hoofdklasse in onze regio gaat een tweestrijd worden tussen BFC en Victoria die de laatstgenoemde vereniging wederom verliest. Het leven van een voetbalcoach is soms hard. Maar slimme Arnoud heeft vast wel een afkoopsom á la Koeman!

 

Zo, nu snel de factuur voor 24 rubrieken bij de heer Langhout in de bus doen. Die 12 euro heb ik toch maar weer mooi verdiend!

Dit bericht werd geplaatst in De Wedstrijden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s