Over voetbal en kamperen in Almere

Het voordeel van ouder worden is dat je je in het leven niet zoveel meer laat verrassen. Maar soms overkomt het je op onverwachte momenten.

Na een weekje Rhodos “in de benen” te hebben ( altijd zwaar…) en zondag op vaderlandse bodem te zijn terug gekeerd, is het natuurlijk weer hoog tijd om een potje te voetballen. De avond voor een wedstrijd c.q een toernooi verloopt meestal volgens een vast ritueel. Even Montse bellen voor het checken van het één en ander. Wie heeft de shirts, is iedereen er etc etc. Ook zondagavond vormt hier op geen uitzondering. “Pling” ; sms je van Montse met de tekst; “ik vouw nu de tent op dus je moet me nu even bellen “. Typisch een vrouwenstreek;  een verlossend telefoontje om je man in zijn ééntje verder te laten ploeteren.

“hey Martin, ja we gaan nu naar huis toe”. “En  ( ik veins wat belangstelling ), waar zit je eigenlijk?”  “Op de camping”, antwoordt Montse. Even stilte en dan volgt het : “in Almere” . Ik laat het ter bescherming van mezelf langzaam tot me doordringen; je staat op een camping is al niet een mededeling waar je echt vrolijk van wordt, maar de toevoeging dat het een locatie is  in Almere is ronduit shocking te noemen. Ik slik krampachtig de eerste golf opkomend maagzuur weg. Na een iets te lange pauze mijnerzijds probeer ik er nog het beste van te maken: “en, was het leuk?” en onderdruk een hysterische lachbui.

Kamperen in Almere, je verzint het gewoon niet. Stiekem vraag je je dan toch af hoe zoiets tot stand komt. Je komt als man thuis na je laatste werkdag, ploft doodmoe neer op de bank na een lange periode buffelen voor je gezin en dan gaat je vrouw op haar knieën voor je zitten. Je ogen kijken haar verwachtingsvol aan ( als man schieten er dan van allerlei dingen door je hoofd ), zeker als ze dan met hese stem zachtjes in je oren fluistert “ik heb een hele fijne verrassing voor je!”  Je zakt wat onderuit met haar handen zachtjes op je dijen, je sluit verwachtingsvol de ogen, en ze vervolgt “ we gaan morgen een weekje naar de camping in Almere!” Het gekreun van manlief wat volgt wordt abusievelijk geïnterpreteerd als een  soort van erotische goedkeuring. Eer je van de eerste schrik bent bekomen zijn de koffers al gepakt door vrouwlief en weet je dat er geen weg meer terug is; she doesn’t take no for an answer.

En dan moet je nog naar Volharding Doet Zegevieren in Arnhem. Aardige equivalent van deze club zijn ook onze vrienden uit Bussum die aan dit toernooi meedoen; Samenspel Doet Overwinnen oftewel SDO.

Merkwaardige mensen daar in Arnhem. Als je de samenstelling van onze poule ziet doet dat toch op zijn minst de wenkbrauwen fronsen. Voor onze kritische lezer collega Reinoud bij deze weer een kleine samenvatting van de mailwisseling tussen Montse en Scribent Fred vooraf aan het toernooi:

 

Maandag a.s. naar Volharding Doet Zegevieren. Prachtige, heuvelachtige lokatie in Arnhem-noord, vlakbij Burgers Bush en het Openluchtmuseum. En vlakbij het ziekenhuis waar Hugo is geboren.

Sportief hebben we er niet zoveel te zoeken maar alles is beter dan de meubelboulevard. VDZ E1 is een matige hoofdklasser die 7e is geworden met 29 punten uit 22 en een negatief doelsaldo (53-67). De vereniging met de vreselijke naam Emplina komt uit Empel bij Den Bosch. OK, je woont in Empel en je wilt een voetbalvereniging oprichten. Dan kun je kiezen voor voor de hand liggende maar prima oplossingen als FC of VV Empel of, iets meer creatief, de Tempeliers. Maar de oprichters besloten de tweede "e" uit "Empel" weg te laten en er maar een raar achtervoegsel aan vast te plakken et voila: Emplina! De E1 speelt derde klasse dus voetbaltechnisch geen probleem. Wel is een van de twee leiders een leuke blondine van 23 jaar dus Montse moet Martin bij de les zien te houden. En volgens de Emplina E1-site staat er op het middenveld een leuk meisje, dus ik moet Hugo ook scherp zien te houden. Als dat allemaal maar goed gaat. Union uit Nijmegen heeft een leuke E1 (middenmotor in een hoofdklasse) maar maandag komt blijkbaar de E9 opdraven, een zwakke tweedeklasser … Goed, om 16.30 volgt dan de finale tegen oude bekende SDO E1. En die winnen we ook, verwacht ik, kijkend naar de terugval van SDO de laatste maanden, de prestatie van de E1 vorige week in Alphen a/d Rijn.

 

Ik bedoel maar, wie durft deze gigant nog te bekritiseren?

 

Dus de eerste wedstrijd tegen VDZ E1. Bloedheet en na 5 minuten hadden zich al drie vrijwilligers gemeld voor een wissel; Eén met kramp en twee met maagklachten. Mm, niet echt een positief vooruitzicht, daar we het warmste deel van de dag nog niet hadden gehad. Zo goed als kwaad speelden we de wedstrijd zoals dat heet professioneel uit en sloten we af met een 2-0 zege. Over de tweede wedstrijd kunnen we kort zijn. Met een gemiddelde van 1 goal per anderhalve minuut werden de arme spelertjes uit Empel ( wie kent het niet?) van het veld geblazen. 13-0 om precies te zijn en het aardige was dat iedereen deze wedstrijd scoorde met als hoogtepunt de twee eerste doelpunten van het seizoen voor Jelmer. De laatste poulewedstrijd Union E…9 (!?!). E9?? Wat is dit nu weer? Denk je op een toernooi ingeschreven te hebben met sterke hoofdklassers, moet je tegen een E9.. Wat een verschil qua bezetting m.b.t. vorige week op het ARC-Heitinga toernooi..Op zijn 11 en dertigst werd er een 5-0 winst geboekt. In de finale zouden we SDO treffen, die zich door onze E2 bijna liet verrassen ( 1-1) en zich op doelsaldo ten koste van Altius E2 plaatste voor de deze finale. Eindelijk een echte tegenstander. Bovendien hadden we nog wat recht te zetten tegen deze rakkers, daar ze door een overwinning op ons het kampioenschap door de neus hebben geboord. De E1 was deze finale veel te sterk voor SDO, die dankzij keeper Oscar Vrijhoef het geluk hadden niet met grote cijfers te worden verslagen. Edoch een 3-0 overwinning was wat ons betreft ook prima, zodat we de derde toernooi overwinning van dit seizoen op onze palmares konden schrijven.

 

De doelpuntenmakers waren vandaag goed verdeeld; Joey 5x,Rik 4x,Hugo5x, Ruben 4x, Jelmer 2x, Daan2x en Michiel 1x.

 

Doelpuntenlijst Altius E1

 

 

Comp.

Beker

Toer.

Oefen 

Totaal

Aantal

22

4

12

 

Rik

71 

11

24 

32

140

Hugo

32 

4

11 

19

67

Joey

12 

2

9

32

Wouter

4

3

1

7

15

Ruben

1

 

  4

1

6

Michiel

 

 

  2

1

3

Jelmer

 

 

2

 

2

Twan

 

 

1

 

1

Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s