Het resultaat was vandaag niet belangrijk

Zaterdag 31 mei was de laatste zaterdag dat de huidige E1 in de vertrouwde samenstelling zou gaan spelen. Helaas, helaas kon Hugo nog steeds niet meedoen vanwege zijn hielblessure; daarom was Dany nog een keer opgeroepen om met de E1  mee te doen.
Ofschoon het gebruikelijk is dat we op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden gaan is het bij verre uitwedstrijden c.q. toernooien de gewoonte dat we bij de Gamma verzamelen en vertrekken. Maar ook vandaag liep het weer een beetje verkeerd. Al bij de Diependaalselaan was iedereen elkaar al uit het oog verloren en ging de één via Zeewolde om de file op de A1 te ontlopen en de ander dook volop in het leed dat file heet. Gelukkig bleek bij aankomst bij DSV’61 dat het programma vanwege dit alles een half uurtje was opgeschoven. Het veld bij DSV’61 had veel weg van een vluchtelingenkamp; op een veel te kleine ruimte was het chaos troef. Honderden voetballertjes met vele volwassenen krioelden door elkaar en zagen met elkaar de bomen door het bos niet meer. Maar wat maakt het uit? Het zou leuk zijn om het seizoen met een eerste plek af te sluiten, maar ook dit keer werd het naar de traditie van dit seizoen het toernooi met een tweede plek afgesloten. Een 1-0 overwinning tegen DVS’33, een bloedeloze 0-0 tegen VVOG, een 0-1 verlies tegen Pesse en een 2-0 overwining tegen DOVO waren hier debet aan  (Rik 3x gescoord). Het gemis van Hugo deed zich behoorlijk gevoelen, maar zoals gezegd, deze tweede plek deed ons niet zoveel. Ook het wat inspiratieloze toernooi: de wedstrijdjes duurden 13 minuten en er werd centraal afgefloten ( zelfs bij langdurig oponthoud, zodat er effectief vaak zo’n 8 á 9 minuten de bal in het spel was ).
Het leukste van de dag moest nog komen. Om 18.00 waren alle jongens met hun broertjes en zusjes en ouders aanwezig in de Lage Vuursche om met elkaar een pannenkoek of pizza te gaan eten en het seizoen af te sluiten. Byzonder spijtig was het dat Tjerk en Fred niet aanwezig konden zijn. Na de bestelling werd het traditionele E1 kennisquiz gespeeld. De meest uiteenlopende vragen moesten worden beantwoord, die het afgelopen seizoen de E1 betrof zoals "hoe heet de moeder van Lucas van Esterik van Huizen E1", "welke papa gaat liever naar een museum dan dat hij naar de E1 kijkt", "wat is de meest voorkomende uitslag van de E1 en tegen wie was het ‘( 8-0 tegen t’Gooi, Kampong en BFC)  etc etc. De Quiz werd glorieus gewonnen door Rik met 20 goede antwoorden van de 30 en kreeg de mooie trofee uitgereikt "winnaar E1 kennisquiz 2007-2008". Het antwoord op de vraag "wie heeft de minste trainingen gemist en is dit seizoen de trainingstijger van de E1" was Joey. Ook hij kreeeg een mooie trofee met  "trainingstijger van de E1" uitgereikt door Martin. Toen de pannenkoeken op waren gegeten stond Montse op en gaf een pakketje aan aanvoerder Hugo, die Martin bedankte voor dit seizoen met een mooie speech en het pakje aan hem gaf. Het betrof een geweldig cadeau! Het was een drie-delig spellenpakket; een kaartkwartetspel van alle spelers van de E1 met vier onderdelen, een memoryspel gemaakt van foto’s van de jongens varierend van actiefoto’s vanaf 3 jaar t/m 11 jaar en veel gemaakte teksten van Martin als "PAK NOU EEN MANNETJU!!!!!! en tenslotte een fraaie fotopuzzle van Martin en Rik. Uren en uren werk  moeten daar in gezeten hebben; fantastisch Montse, je bent een schat!!
Toen was het de beurt voor de jongens. Eén voor één werden de jongens naar voren geroepen door Martin en met glunderende koppies ondergingen de jongens de speech van Martin waarom hij ze zulke goede voetballers vindt. Toen iedereen geweest was mochten de jongens tegelijkertijd hun cadeau openmaken. Wat te voorschijn kwam overtrof ook hun verwachtingen; een prachtige verjaardagskalender met niet alleen daarin alle verjaardagen van de E1 spelers, maar ook was elke maand bedrukt met een fraaie actiefoto’s van betreffende speler of een foto van het E1 team. Ook dit was allemaal dankzij de geweldige inspanning van Montse; onze geweldige leidster en madre de familas. De jongens vlogen ook spontaan op haar af voor de groepsknuffel en zongen uit volle borst de "Montse bedankt, Montse bedankt, Montse bedankt, Montse Montse Montse bedankt! " Natuurlijk werd Montse ook niet vergeten en werd ze d.m.v. een speech en cadeau van Martin in he zonnetje gezet. Als koffie adept kreeg Montse een groot dienblad met allerlei zaken die met koffie te maken hebben, met als ondergrond een compilatie van foto’s van dit seizoen. En dat zal nog niet alles zijn…
 
En zo is dit seizoen met een geweldig stel jongens en ouders ten einde. Uiteraard nog een geweldig toetje volgende week in de vorm van de trip naar Barcelona.
Binnenkort volgt op de site nog een uitgebreid kroniek van afgelopen seizoen van de E1 en de voorbeschouwingen op Barcelona en het dagjournaal. Blijf ons volgen! 
Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s