Altius naar Barcelona: nog 4 dagen voor vertrek!

“ Hoeveel geld zullen we meenemen?”  Een volstrekt normaal gesprek tussen een echtpaar zo vlak voor een buitenlands uitstapje. Zo niet in Huize Langhout…Ik heb een jaar lang tegen deze vraag aan lopen hikken. Niet zo verwonderlijk als men de geschiedenis achter deze vraag kent. Voor wie het verhaal nog niet weet: vorig jaar in Barcelona, tijdens onze geweldige trip met de E1, is mijn portemonnee met ruim € 1100 en mijn nieuwe mobiel vakkundig door het zakkenrollersgilde in beslag genomen, overigens zonder mijn toestemming. Op zich kan dat natuurlijk gebeuren, maar het vervelende is dat ik al de waarschuwingen vooraf door vrouwlief om maar vooral niet zoveel cashgeld mee te nemen met een achteloos handgebaar heb weggewuifd met een gezicht van “ vrouwen…wat weten die daar nou van af, wat een gezeur zeg!”  Het resultaat en de gevolgen zijn uitgebreid beschreven in het reisverslag op www.rateta17.spaces.live.com . Een vervelende eigenschap van vrouwen is dat zij je dit tot in de lengte van dagen laten herinneren. Niet alleen in de één op één gesprekken ( de frequentie was op zijn gunstigst één keer per week), ben je gek, maar het onderwerp wordt ook regelmatig  tijdens een visite, verjaardagspartijen opgevoerd om de stemming te verhogen. Natuurlijk wordt het Sinterklaasfeest ook niet vergeten, waarbij in rijmvorm het hele gebeuren weer de revue passeert; uiteraard in groot gezelschap ter lering en vermaak. Ook nu de tweede reis naar Barcelona weer nabij is zijn de schimpscheuten niet van de lucht en ik krijg sterk de indruk dat Ellen er met ruime teugen van geniet. Ik laat het maar lijdzaam over me heengaan. Met een dapper “ik krijg deze keer maar € 10 per dag zakgeld” probeer ik me er met wat zelfspot vanaf te maken, maar met een “als ik tenminste in een goede bui ben” van Ellen krijg ik weer de zoveelste lachsalvo over me heen en druip ik voor de zoveelste keer af. Kansloos. Nee, het zijn barre tijden voor een voetbalcoach.

Neem nou de voorbereidingen. Volwassenen zijn eigenlijk net kleine kinderen op een schoolreisje. Na dat bekend was geworden dat we in vijf appartementen verdeeld zouden worden met 32 man, kwamen de eerste verzoeken al binnen voor de kamerindeling. Sacha Mezieres, vader van Joey, bleek al snel de populairste kamergenoot. Gezien de beroving van vorig jaar is Sacha als kickboxtrainer natuurlijk prettig gezelschap. Bovendien staat hij goed bekend als het gaat om orde, structuur en netheid. Het gerucht gaat dat hij thuis zelfs de punaises poetst. Mmm, daar ik gewoonlijk na vijf minuten bij aankomst mijn koffer al zes keer binnenstebuiten heb gekeerd, omdat ik weer eens wat vergeten ben, lijkt het mij niet raadzaam om bij Sacha in het appartement te vertoeven. Een gescheiden vader wilde elke nacht naast een andere moeder liggen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig wordt er door onze leidster een indeling gemaakt, een soort Salomon(t)s(e) oordeel zullen we maar zeggen.

 

De vraag is natuurlijk; hoe staan de jongens ervoor en wat zijn de toernooikansen? Cesc Polonio, de toernooidirecteur, heeft al meerdere malen gezegd dat we ons niet te veel illusies moeten maken. Maar is dat nu wel zo? Van het Barca-team hebben drie jongens met het KNVB jeugdplan meegedaan, 2 jongens gaan naar FC Utrecht en 2 jongens hebben aan selectiewedstrijden bij FC Utrecht meegedaan. Geen slechte balans dacht ik zo. Maar ja, als je de  voetbalclub uit Barcelona  “Europa” neemt, dan is deze vereniging één van de grootste van deze miljoenenstad met ongeveer 1300 jeugdleden!? Cornella en Europa spelen in de hoogste divisies met Barcelona in de poule. Reëel blijven is natuurlijk een eerste vereiste, maar toch kriebelt het een beetje. Vorig jaar zorgden we ook voor een daverende verrassing, maar dat was op een half veld en speelde het team al ruim een jaar samen en nu dus niet. Aan de andere kant kennen de jongens elkaar van haver tot gort en is de teamgeest en sfeer fantastisch en geeft het spelen in het stadion van Mollet, dat vorig jaar vrijwel geheel gevuld was met Spanjaarden die als gekken te keer gingen, een enorme kick en stimulans. Kortom, we kunnen niet wachten en het aftellen is begonnen.

 

Barcelona;  Altius komt eraan en jullie zullen het weten!!!

Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s