Nog 18 uur voor vertrek!

Toch nog een hectische dag vandaag. Ondanks officiele toestemming van school voor de twee dagen absentie, toch nog enige paniek in de tent. Twee telefoontjes naar respectievelijk Joey en Rik van de schooldirectie dat er nog enige formaliteiten dienen te worden verricht. Volgens de secretaresse moest er nog een persbericht worden afgegeven. Persbericht???? Wat nou weer?? "Ik heb de Catalaanse pers nog steeds niet onder controle hoor!" antwoord ik. Het bleek dat de leerplichtambtenaar was ingelicht door een directeur van een andere school. Een ouder van een Barcaspeler had 4 dagen voor vertrek nog om verlof gevraagd en met gevoel voor understatement was dit niet echt te vroeg. De beste directeur weigerde en liet en passant weten meteen de leerplichtambtenaar in te schakelen. Van het één komt het ander en de volgende dag werd de school van Joey en Rik telefonisch verzocht de bescheiden klaar te leggen.
Slapende honden wakker maken heet zoiets.
"Ik heb u al 2 maanden geleden de officiele uitnodiging van de voetbalclub Mollet gegeven" zeg ik verbijsterd tegen de secretaresse. "Daar weet ik helemaal niets meer van" klinkt het wat aarzelend uit haar mond. "Bovendien moet ik dat persbericht hebben", vervolgt ze. Ik merk dat ik nijdig begin te worden en het kwalijke gevolg is dan dat mijn cynische kant het gaat overnemen. Gelukkig weet ik me te beheersen en vertel ik haar dat ik tussen de middag de uitnodiging op school zal overhandigen; " drie copieen, voor het uitzonderlijke geval u er één of twee kwijtraakt".
Eenmaal op school aangekomen vertelt de inmiddels wat zenuwachtige secretaresse dat ze zich vaag iets iets herinnert dat ze het formulier in de prullenbak had gegooid. Met een "oh, u dacht ik kan toch geen Spaans lezen, dus ik gooi het maar weg" kan ik het toch niet laten. De directrice is inmiddels ook aangeschoven en ik vraag haar wat dat persbericht in hemelsnaam heeft te betekenen. Ze kijkt me wat bevreemd aan en pakt het formulier van de leerplichtambtenaar met de tekst "ook een persoonlijk bericht c.q uitnodiging dient te worden getoond". Pers bleek een afkorting van persoonlijk… "Ja maar", begin ik, "als je voor een toernooi wordt uitgenodigd geldt dat voor een team" . Ik leg het verder uit en denk "rustig blijven Martin". Nee, ik had het toch niet goed begrepen; er moet een uitnodiging worden overhandigd, gericht aan de speler zelf, waarin de speler voor het toernooi wordt uitgenodigd. Ik geef het op en zeg dat ik het de volgende dag zal inleveren. Leve het knip en plakwerk van Word zullen we maar zeggen.
 
Overmorgen zal er dus een bezoek van de leerplichtambtenaar gaan volgen op diverse scholen. Onwillekeurig ga je je afvragen hoe het er aan het eind van de dag aan toe gaat in het gezin van de leerplichtambtenaar:
 
Hoe was het op je werk schat vandaag?
Nou lieverd, ga er maar eens lekker voor zitten; ik kreeg een tip van een bevriende directeur dat er er een team van 10-en 11 jarige kinderen een internationaal toernooi in Barcelona gaat voetballen!
Zeker weer een dag vrij in de week vragen?
Ja natuurlijk; nou, daar heb ik mooi een stokje voor gestoken! Het feit dat ze er het hele jaar voor gespaard hebben en het evenement van hun leven zal worden, en de school al toestemming heeft gegeven doet totaal niet ter zake. Ik zal ze krijgen! Er is altijd wel wat te vinden!
Nou ja, eigenlijk doen ze toch niet echt veel meer op school?
Niets mee te maken! Ik hoop dat ik die teleurgestelde koppies even te zien krijg, want tsja, daar doe je het toch allemaal voor toch? 
Als ik nog tijd over heb rij ik nog even langs die andere scholen, je weet maar nooit!
 
Zoiets.
Maakt verder niet meer uit. We gaan toch wel en we gaan er een geweldige tijd van maken.
Blijf ons volgen!
 
 
Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s