Barcelona; beleefd door de ogen van Samir de Roo, aanvoerder van Altius 1

Dit gaat echt helemaal nergens over!!

 

Dit alles begon op vrijdagavond 30 mei 2008. Ik was onderweg met de auto naar Altius en zat met mijn gedachte natuurlijk bij het pupillenweekend. Ik als onervaren bondscoach ging mijn eerste grote toernooi tegemoet. De loting moest zelfs nog uitwijzen welk land ik samen met Thijs de Vries mocht gaan begeleiden naar de o zo belangrijke titel. Net voordat ik aankwam kreeg ik een sms van Thijs dat hij niet kon komen. Zo stond ik er aanvankelijk dus alleen voor, maar niets was minder waar. Aangezien ik Zweden toebedeeld kreeg, waar het duo bondscoachschap populair is, heb ik aanvraag gedaan naar een partner bondscoach. Wat nu achteraf blijkt, is dit het beste wat ik had kunnen doen. De ervaren trainer/coach Martin Langhout was nog beschikbaar en na wat kleine onderhandelingen was de samenwerking een feit. Als outsider pakte Zweden vrijdag de titel en de samenwerking verliep zo goed dat Martin Langhout mij heeft benaderd om als assistent mee te gaan naar Barcelona. Voor de andere vacature van assistent werd, niet meer dan logisch, Arjan Lasterie benaderd. Hij leidde samen met Tim Hidden Spanje naar de titel op zaterdag.

 

Nu de aanbiedingen op tafel lagen was het taak voor Arjan en mij om de betreffende data vrij te maken. Dit bleek geen enkel probleem en zo moesten alleen de voorwaarden nog geregeld worden. Hierbij heeft Montse Lecera ons uitstekend geholpen, zij heeft namelijk alles geregeld qua verblijf en vervoer. Na enkele telefoontjes en mailtjes was alles in kannen en kruiken. OP NAAR BARCA!!

 

Woensdag 11 juni

 

De dag  van vertrek is aangebroken. Voor mij een zeer hectische spannende dag, voor vertrek moest ik namelijk mijn HBO scriptie inleveren. Dit is uiteindelijk, na 3x mijn computer uit het raam gegooid te hebben, gelukt. Aangezien de bussen staakte en ik uit het fantastische dorp zonder treinstation Huizen kom was het nog een hele klus om in Naarden-Bussum te komen, vanwaar ik naar Schiphol zou gaan. Na vijf telefoontjes hadden Arjan en ik elkaar gevonden op Weesp en zo kwamen we uiteindelijk aan op Schiphol waar de groep al stond te wachten op ons. Het inchecken verliep ook bijna vlekkeloos, was het niet dat mijn naam er niet tussen stond, waardoor Arjan en ik een hartslag van 224 haalde.

 

19.50 uur vertrok dan eindelijk het vliegtuig. We maakte ons op voor een ontspannen en aangename vlucht naar Barcelona, aangezien wij ook achter twee fraaie Spaanse diva’s zaten, waar de vaders toch beetje jaloers op waren. Wat wij niet wisten was dat de piloot de dag voor vertrek naar de Red Bull Air Race had gekeken. Dit was duidelijk te merken want de beste man was nog geen 100 meter van de grond of hij begon met experimenteren. Tevens vond één van de Spaanse diva’s het nodig om haar nagels te veilen, allemaal leuk en aardig. Maar als het nepnagels zijn van 15 cm, moet er toch een flink stukje vanaf geveild worden, waardoor het een veilsessie van 2 uur werd. Het geluid kwam behoorlijk overeen met nagels die over een schoolbord gaan, is dat nou net een geluid waar ik helemaal gek van word. Na een uiteindelijk toch soepel verlopen vlucht stond op het vliegveld van Barcelona de bus netjes voor ons klaar en zo kwamen we aan in het luxe en goed verzorgde appartement, waarbij mij het gevoel bekroop dat het hotel van het Nederlands elftal toch niet veel mooier kon zijn.

 

Donderdag 12 juni

 

Vandaag stond een bezoek aan Sagrada Familia op het programma. Dit prachtige gebouw moest natuurlijk bezocht worden. Nagenoeg iedereen vond het indrukwekkend en mooi om te zien. Voornamelijk Sacha en Joey waren er blij mee, getuige deze twee citaten. Joey zei:,,Pap, gaan we naar een kerk?????’’ en Sacha:,,Niet in Nederland vertellen dat we in een kerk geweest zijn.’’.

 

’s Avonds was het tijd voor de jongens om hun eerste kunsten te vertonen. Tegen een team van Mollet die een jaar ouder waren werd verloren. De jongens waren niet opgewassen tegen de hard spelende Spanjaarden. Gelukkig werd wel meteen duidelijk dat de mannen een hecht team zijn. Bij een opstootje met Hugo als slachtoffer vertoonde Wouter zijn kickbox kunsten, met een flinke rechtse suste Wouter de boel, waarna de scheids besloot af te fluiten.

 

 

Vrijdag 13 juni

 

Zoals Johan Cruijff al aankondigde, als je maar denkt dat vrijdag de 13e je geluksdag is, dan is dat ook zo. Zo gezegd, zo gedaan. Het was een dag die fantastisch verliep. ’s Ochtends zijn we met een klein groepje naar het stadion van F.C. Barcelona gegaan. De trip door het immens grote stadion was voor voetbalfanaten zoals wij genieten geblazen. Hierna zijn we met de gehele groep via de Ramblas naar het strand gegaan. Op de Ramblas stonden diverse sfeermakers, zo waren onder andere Ronaldinho en Lucky Luke aanwezig, maar de grootste sfeermaker was toch wel onze eigen Thijmen Rensen. Al stuiterend over het plein kreeg hij de lachers op zijn hand.

 

Op het strand was het ook een dolle boel. Ik ben eerst in mijn eentje even gaan zwemmen, maar dit was natuurlijk niet het hoogtepunt. De massage die Jan Glas heeft gekregen was namelijk de klapper van de middag. Binnen een handomdraai had Jan zijn shirt uit en showde hij zijn torso. De Spaanse diva’s waren al snel verkocht en gaven hem de bijnaam, Il Toro Blanco (de witte stier).

 

Na dit hoogtepunt van de middag brak het spektakelstuk van de dag aan, namelijk Nederland – Frankrijk. In een restaurant met een fantastisch 52” beeldscherm werden wij fantastisch ontvangen door een groep Italianen. Na deze mannen volledig te hebben overspoeld met macho gedrag over Oranje, zaten zij in tegenstelling tot de Oranje leeuwen in hun spreekwoordelijke hemd. Na welgeteld 9 minuten van fantastisch voetbal lag de 1-0 er alweer in en wilde iedereen in het restaurant, inclusief de ober, een Nederlandse vlag op het gelaat. Na een periode van aardig spel van Franrkijk, wat door Fred Voorheijen werd afgedaan als triest, armoedig en kansloos was het rust. In de rust was er ook het nodige te beleven, maar dan voornamelijk voor het stel dat binnenkwam. Zoals Ellen Langhout en ik het konden inschatten was het een stel dat hun eerste of tweede afspraakje had. Zij keken elkaar beangstigend aan en vroegen zichzelf af waar zij in terecht waren gekomen, ik hoop maar dat hun prille liefde deze oranjestorm heeft overleefd. De tweede helft was nog geen kwartier oud of de 2-0 lag al in het mandje waarna Fred geen moment voorbij liet gaan om zijn onvrede over Frankrijk te uiten. Hij vind het een regelrechte schande dat de Fransen op dit toernooi aanwezig zijn, het vertoonde spel werd bestempeld als gênant. Arjan Lasterie vond het rond de 70e minuut een mooi moment voor een plaspauze niet wetend dat in deze periode de wedstrijd beslist zou worden. Terugkomend van het toilet had hij de 2-1 van Henry en de 3-1 van Robben gemist, volledig in shock (door de stand of drank is niet helemaal duidelijk) keek hij naar het scherm en vroeg zich hardop af:’’is er twee keer gescoord in 1 minuut?’’. Om mijn grote vriend te helpen heb ik uitgelegd wat er was gebeurd, waarna wij het gebeuren hebben proberen te verwerken met een cerveza. Na het doelpunt van Sneijder zijn we al feestvierend met taxi’s naar het appartement gegaan waar een kleine delegatie ervoor koos om nog een drankje te doen in het centrum. Voordat we vertrokken heeft Arjan de jongens, zoals het een goede assistent betaamt, nog even op een fantastische wijze toegesproken, waardoor de jongens lekker konden gaan slapen. De details over wat er toen nog allemaal gebeurd is, is te lezen op www.ditgingechthelemaalnergensover.nl, waarbij aangetekend moet worden dat initiatiefnemer Wilco alias Kees de Kijker na een halfuur afhaakte vanwege een inschattingsfout van zijn eigen leeftijd.

 

Zaterdag 14 juni

 

Na drieënhalf uur slapen is het alweer kwart over zeven. Tijd om op te staan dus, want vandaag was de dag van het toernooi. Iedereen zat netjes op tijd in de bus, waarbij het opviel dat Arjan en Sacha er vrij aangeslagen bij zaten. Hoe dit komt valt natuurlijk te lezen op www.ditgingechthelemaalnergensover.nl.  Bij Arjan trok het al snel bij na het nemen van een kleine overdosis aan paracetamol en Sacha was weer helemaal het zogeheten mannetje na het nemen van een Frankfurterworst.

 

Na de eerste wedstrijd van Mollet gekeken te hebben was het tijd om om te gaan kleden. Dit verliep nagenoeg perfect, was het niet dat Rik Langhout zijn broekje vergeten was. Dit zorgde voor een klein spanningsveld tussen vader en zoon, waarbij moeder Langhout voor de zekerheid nog even de tas controleerde. Rik vrij ontspannen en zich van geen kwaad bewust:’’jullie hebben hem niet in mijn tas gedaan”. Ellen een tikje verontwaardigd:’’Nee Rik, jij zou hem alvast aandoen onder je lange broek, we hebben het allemaal klaar gelegd’’. Om even aan de hectiek te ontkomen ben ik maar snel naar Montse gerend, die mij meestuurde met Cesc, die op zijn beurt mij meenam naar signores materiaalmannos, deze beste man toverde een rood broekje uit de kast. Ik vroeg nog voorzichtig in mijn beste Spaans of ze misschien ook een zwarte hadden, aangezien rood en oranje bijna net zo mooi is als mevrouw Terpstra in een badpak. Met een negatief antwoord en het rode broekje onder mijn arm rende ik naar de kleedkamer, waar Rik heel droog zei:’’kijk ik heb me schoenen wel bij mij’’. Met iedereen in de fantastisch gesponsorde outfit en Rik in zijn mooie rode broekje kon er begonnen worden aan de 1e wedstrijd tegen Europa. De wedstrijd verliep beter dan verwacht, Europa werd overklast en Altius won 4-0. De 2e goal ontstond na een fantastische uittrap van Twan (die het gehele toernooi fantastisch stond te keepen), die Rik lanceerde en de vierde goal was een ware zaalvoetbalgoal. Een vrije trap werd snel genomen door Joey, die meegaf op Rik die op zijn beurt een mannetje passeerde en goed breed legde op Hugo. Hugo twijfelde niet en knalde de bal overtuigend in het dak.

 

De tweede wedstrijd was tegen Mollet, de eerste helft was duidelijk voor Mollet, waarin zij ook 2x scoorde. Na de rust had Altius Mollet in de tang, wat helaas maar resulteerde in 1 doelpunt van Stefano. Het verlies deed er uiteindelijk niet meer toe, want de halve finale was al bereikt na de 1e winst. In de halve finale nam Altius het op tegen Cornellia, hoe dit is verlopen staat uitstekend beschreven in het verslag van Martin. Deze vriendelijke jongens waren namelijk al vrij ver in de ontwikkeling en hadden allen een rugnummer met hun geboortejaar op de rug. Zo spande de mid-mid van Cornellia de kroon met rugnummer ’67, snel uitgerekend kom ik dan toch op een leeftijd van 41 jaar. Logischerwijs werd van deze knaapjes verloren en zo zat het toernooi erop. Trainer/coach Martin riep de mannen nog eenmaal bij elkaar om ze vervolgens op een goede manier toe te spreken.

 

Arjan en ik hadden even een momentje om bij te komen van de inspannende potjes voetbal en zo posteerde wij onszelf even op het kunstgras in de zon. Na een klein halfuurtje van dommelen was het tijd om de bus in te stappen. Ook deze buschauffeur, net als de drie voorgaande, had geen enkel idee waar hij heen moest en toen Montse in het Spaans ging uitleggen waar hij wel heen moest, wist de beste man het helemaal niet meer. Achteraf bleek dat de chauffeurs allen Nederlands waren en in Spanje rondreden om zo toch maar hun eerder gestaakte uurtjes in te halen.

 

Bij aankomst in het appartement zijn we lekker met zijn allen gaan eten, waarbij Martin een aantal fantastische anekdotes vertelde, die ook te lezen zijn op www.ditgingechthelemaalnergensover.nl, en Arjan en ik de woordspelingen met de achternaam van Jan de vrije loop lieten. Zo vonden wij dat Jan de laatste avond niet te diep in het glaasje moest kijken, dat hij zo nu en dan glashard naar de kids was en we vonden zijn uitleg over hoe het allemaal geregeld moet worden voor de selectie glaszuiver.

 

Na het korte slapen was het tijd voor de terugreis, waarbij we zelfs op het vliegveld nog werden voorzien van ontbijt. Arjan en ik vlogen met Vueling terug, welgeteld 10 minuten eerder dan de rest en zo spraken we af elkaar op Schiphol nog eenmaal te ontmoeten voor het afscheid. Op Schiphol was het dan zover, we moesten eraan geloven. Na vele knuffels en kussen, waarbij ik natuurlijk het langst heb geknuffeld met Estelle omdat zij me handstandmaatje is en een ongelooflijk schatje, werd de terugtocht ingezet.

 

Wij willen bij deze iedereen heel erg bedanken, ook voor hoe we opgenomen zijn in de groep en in het bijzonder de volgende mensen: Marga, Ineke, Phillip en Ellen bedankt voor de lieve zorgen en het lekkere eten. Montse en Martin WAANZINNIG bedankt voor de uitnodiging en voor al het geregel eromheen. We vonden het helemaal super om er bij te mogen zijn. De groep die samen was, was heel divers en toch heel close, dit alles was een onvergetelijke ervaring.

 

Dany heel veel succes bij s.v. Huizen, ik kom je daar zeker een keer tegen aangezien dat me oude club is. Rik en Hugo we hopen dat jullie het helemaal gaan maken bij FC Utrecht en als het lukt komen we zeker een keer kijken. Twan, Ruben, Wouter, Jelmer, Michiel, Thijmen, Stefano, Joey, Milan en Jan Douwe we zien jullie snel weer op de club en heel veel succes in de D komend jaar. We hopen vele van jullie ook terug te zien langs de lijn bij het eerste (toch Wilco?).

 

Tot slot, deze hele trip was onvergetelijk, maar ook niet uit te leggen. Arjan en ik hebben zo vreselijk veel en hard gelachen, maar als we het navertellen is het lang niet zo grappig meer. Dit was dus een duidelijk gevalletje van: DAAR HAD JE BIJ MOETEN ZIJN. Nou dat is bij ons dus het geval geweest. En zoals we dan zeggen, gelukkig hebben we de foto’s nog (en opnames). Nou één ieder tot snel en ik wil toch maar afsluiten met:

 

DIT GING ECHT HE-LE-MAAL NERGENS OVER!!! GRAZIAS!!!

 

Samir de Roo

Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s