De reis naar Barcelona door de ogen van Ruben

 

Woensdag 11 juni 2008

 

We gingen allemaal eerst naar het station, allemaal met de zelfde trainings pak aan.

We moesten eerst allemaal wachten op de trein. Wouter had trektouwtjes meegenomen die gingen wij toen afsteken. Dat was wel grappig om te doen.

Wij vertrokken om 18:38 met de trein. Alle ouders gingen ons uitzwaaien. Ik zat naast Joey en tegen over mij zat Michiel en schuin tegen over mij zat Thijmen.

Het was gezellig in de trein grapjes maken en zo. Wij kwamen bij Schiphol aan met alle koffers en tassen. Toen gingen we naar het restaurant er was een burger king daar gingen wij eten het was best lekker. Toen iedereen uitgegeten was zagen wij dat er een speelplaatsje was dus gingen wij daar tikkertje spelen en twee teams tegen elkaar stoeien. Dat was heel grappig en leuk. Op een gegeven moment zeiden de ouders dat wij door naar het vliegtuig moesten lopen, we moesten eerst wachten bij een hele grote wachtruimte met allemaal stoelen .

Er waren een paar mannen waar wij mee gingen voetballen dat eigenlijk niet mocht dat was wel grappig. In het vliegtuig zat ik naast Wouter en Michiel dat was heel gezellig .

Michiel had zijn DS meegenomen en ik mijn PSP dus wij gingen steeds om wisselen van DS en PSP. Toen we in Spanje waren stond de bus al op ons te wachten. In de bus waren wij allemaal heel moe dat was wel te merken. Toen wij aankwamen moesten wij eerst even wachten totdat wij  de appartementen in mochten. Ze waren heel mooi en netjes. Ik zat bij Michiel en zijn moeder in het appartement. Dat was heel gezellig. We mochten een nacht bij elkaar in de kamer slapen.

 

Donderdag 12 juni 2008

 

Toen we wakker werden gingen we eerst met zn alle ontbijten daarna gingen we naar de Sagrada Familia. Het was heel leuk om de kerk helemaal in te klimmen. Toen ik boven stond was er een heel mooi uitzicht. Je kon van toren naar toren lopen. Als je boven stond en je keek door het gaatje van de smalle ronde trap kon je zo diegene zien die beneden stond. Aan de buitenkant van de kerk zie je allemaal mooie beelden en mozaïek. Toen we klaar waren met bekijken gingen we een ijsje halen. Daarna zijn we het appartement gegaan en samen gegeten.

Later gingen sommige wandelen maar Michiel en ik zijn in het appartement gebleven en hebben samen op de PSP en DS gespeeld dat was best gezellig.

Om 5 uur zijn we door de bus opgehaald om naar Mollet te gaan voor een oefenwedstrijd.

In het begin was het wel leuk maar aan het eind werd Dany hard onderuit gehaald en toen begon de ruzie.  Er was eigenlijk al een beetje ruzie maar na dat Dany onderuit gehaald werd is de wedstrijd gestaakt. Martin hield vast en hij moest heel hard schreeuwen.

Na de wedstrijd zag ik dat mijn familie er ook was, mijn neef Pau, tantes en ooms, ze waren er allemaal. Wat heb ik toch een toffe familie !!!

 

Vrijdag 13 juni 2008

 

Vrijdag was een leuke dag. We gingen met de metro naar de Plaça Catalunya waar we gevoetbald hebben. Daarna hebben we wat drinken gekregen en zijn op de Ramblas gaan lopen. Er waren heel veel mensen geschminkt. Als je een muntje in het potje gooide lieten ze jou meteen schrikken. Dat was heeeeel grappig!!!  Toen zijn we naar het strand gegaan daar hebben we heel leuk gevoetbald. Toen mijn oom Toni en mijn tante Montse kwamen zijn we gaan eten. Mijn moeder had een restaurant gereserveerd en ze hebben een hele grote scherm voor ons opgehangen. We hebben gegeten en Nederland-Frankrijk gekeken. Elke keer als Nederland scoorde ging iedereen heel hard juichen. Aan het begin zijn we op de stoelen gaan staan en het Wilhelmus gezongen met de hand op de borst. Bijna alle jongens hadden hun gezichten oranje geschminkt. Ik heb garnalen besteld en Dany had patatjes met kip besteld en dat hebben we samen gedeeld omdat wij allebei twijfelde wat we moesten eten.  Mama heeft een agenda gekregen van ons. Iedereen had er wat in geschreven. Mijn moeder vond het zo leuk dat ze ervan moest huilen en toen ging ze iedereen knuffelen. Fred heeft een boek gekregen met al zijn verslagen erin en foto’s van Hugo. Met een taxi zijn we naar het appartement gegaan.

 

Zaterdag 14 juni 2008

 

We moesten heel vroeg opstaan om naar het toernooi te gaan. De bus stond ons al op te wachten. Toen we aankwamen ging het heel hard regenen en moesten schuilen maar het klaarde snel weer op.  Ik voelde me niet echt zenuwachtig maar ook niet echt lekker. Ik had veel zin om tegen Mollet A te spelen. Ik had wel een beetje verwacht dat we misschien zouden winnen maar misschien ook niet maar ik had het wel een beetje gehoopt. Ik hoorde dat we in de halve finale gingen spelen maar toen ik horde dat we tegen Cornella moesten spelen dacht ik: nou het zou wel leuk zijn als we van hun winnen, maar dat was dus niet het geval. Ik was wel een beetje teleurgesteld. Maar de jongens van Cornella waren heel gezellig. Ze gingen allemaal voor ons juichen. Ze zeiden ALTIOES, ALTIOES, ALTIOES!!!!!!!!

Ik vond het heel leuk dat mijn hele spaanse familie er was. Ik zie ze niet vaak daarom is het heel bijzonder om ze na een lange tijd te zien. Ik ben ook op de foto gegaan met mijn oom en met mijn neef. Toen we op de terug weg in de bus zaten vond ik het heel jammer dat het toernooi afgelopen was. Mijn familie zwaaiden ons allemaal uit, tof!

’s-Avonds in het appartament van Martin heeft Dany een speech voor Martin gehouden. Iedereen luisterde aandachtig. Elke jongen heeft Martin een stukje wc papier gegeven. We hebben van tevoren gewed dat Martin zou huilen maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Wat Dany zei was heel mooi. Hij heeft een kalender gekregen met allemaal foto’s.

 

Zondag 15 juni 2008

 

We zijn heel vroeg opgestaan, om half 4. Met de bus naar het vliegveld gegaan. Toen we bij het vliegveld waren hebben Ellen en Ineke broodjes en drinken voor iedereen gemaakt. Ik heb de helft van de weg geslapen en daarna heb ik met Wouter gePSPt. Bij aankomst op Schiphol stonden alle families op ons te wachten. Tom had allemaal chocolade medailles voor elke kind mee genomen en voor Martin en mijn moeder. Lief he! Vorig jaar had hij bloemen mee genomen. Daarna hebben we nog samen iets gedronken en gegeten en zijn we met de trein naar huis gegaan samen met Jan en Jan Douwe.

 

Martin bedankt voor al je leerzame trainingen die je hebt gegeven en ik vond het heel leuk om jou als trainer te hebben. Ik ga de leuke trainingen die je voor ons geregeld hebt missen en….ik ga gewoon jou missen!!!!

Ik vind heel leuk dat we dat samen hebben gedaan. En iedereen was aardig voor elkaar, totaal geen ruzie gemaakt, daarom was het ook zo leuk. Mama je bent tof!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

verslag Ruben

 

Dit bericht werd geplaatst in verslagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s